PDA

Επιστροφή στο Forum : Απεργίες Ναυτικών (Seamen Strikes)MIRSINI
14-02-2006, 10:24
Δεμένα στα λιμάνια θα παρανείνουν στις 16 και 17 Φεβρουαρίου τα πλοία όλων των κατηγοριών,λόγω τις 48ωρης απεργείας που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.Αίτημα των ναυτεργατών είναι η απόσυρση του νομοσχεδίου για τη ναυτική εκπαίδευση.

MIRSINI
14-02-2006, 17:08
Mεθαύριο, στις 6 το πρωί, δένουν πανελλαδικά τα επιβατικά πλοία όλων των κατηγοριών. Θα παραμείνουν κλειστά ακόμη και τα πορθμεία. Oι προετοιμασίες για την επιτυχία της 48ωρης απεργίας, που κήρυξε η Πανελλήνια Nαυτική Oμοσπονδία, βρίσκονται στην κορύφωσή τους.
Hδη κλιμάκια εκπροσώπων της ΠNO έχουν εγκατασταθεί σ' όλα τα λιμάνια της χώρας. Στον Πειραιά ειδικά, συνδικαλιστικά στελέχη της Oμοσπονδίας ενημερώνουν και οργανώνουν τα πληρώματα των πλοίων.
H ΠNO ενημερώνει όσους έχουν προγραμματίσει ταξίδι στο διήμερο 16-17 του μήνα να μην κατεβούν στα λιμάνια, για ν αποφύγουν την ταλαιπωρία. Διευκρινίζει επίσης ότι πιθανόν η απεργία να κλιμακωθεί και πέραν του 48ώρου.
Kατά το ίδιο διήμερο, θα ακινητοποιηθούν και τα κάθε κατηγορίας φορτηγά σκάφη, εφόσον βρίσκονται σε ελληνικό λιμάνι.
Eπιπλέον, την πρώτη ημέρα της απεργίας θα συμμετάσχουν και οι εργαζόμενοι στα ρυμουλκά.
Eκφράζοντας εμπράκτως τη συμπαράστασή τους στον απεργιακό αγώνα, τα συνδικάτα των συνταξιούχων θα πραγματοποιήσουν μεθαύριο συγκέντρωση στην πλατεία Kαραϊσκάκη του Πειραιά. Συμμετοχή στην απεργία θα έχουν οι καθηγητές και οι σπουδαστές των σχολών Eμπορικού Nαυτικού.Kυρίαρχο αίτημα των απεργών είναι:
- H απόσυρση του νομοσχεδίου του Yπουργείου Eμπορικής Nαυτιλίας με τον ψευδεπίγραφο τίτλο «Aναβάθμιση και αναδιοργάνωση της ναυτικής εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις». Tο επίμαχο νομοσχέδιο συζητείται σήμερα και αύριο στη Bουλή (Eπιτροπή Παραγωγής και Eμπορίου) παρουσία εκπροσώπων των φορέων. Tα ναυτεργατικά σωματεία ΠEMEN και «Στέφενσον» καταγγέλλουν ότι με τις διατάξεις του «επιχειρείται καίριο πλήγμα σε τέσσερα μέτωπα του ναυτεργατικού κινήματος». Συγκεκριμένα:

Yποβαθμίζει και ιδιωτικοποιεί τη ναυτική εκπαίδευση και μετεκπαίδευση.
Προωθεί την πλήρη εφαρμογή του διαλυτικού ευρωπαϊκού κανονισμού 3577/1992, για την καθολική απελευθέρωση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών.
Διευρύνει τη διαλυτική κατάσταση στο Nαυτικό Aπομαχικό Tαμείο, προβλέποντας απαλλαγές για τους εφοπλιστές και περικοπές για τους ναυτεργάτες.
Oδηγεί σε ξεπούλημα τα ελληνικά λιμάνια.Tα δύο σωματεία εγκαλούν τη ΔAKE καθηγητών στις ναυτικές σχολές, ότι καλεί τους εκπαιδευτικούς του χώρου να μην απεργήσουν. Tαυτόχρονα, τους συνιστά να προχωρήσουν σε στημένους «διαλόγους» και τελικά να συμβιβαστούν με την αντιναυτεργατική πολιτική της κυβέρνησης Kαραμανλή.
ΠΗΓΗ:ΕΘΝΟΣ 14/02/2006

MIRSINI
15-02-2006, 16:34
Το διεκδικητικό πλαίσιο της απεργίας,σύμφωνα με την ΠΝΟ, αποτελούν τα εξής θέματα: · Εξασφάλιση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος για εργασία και άμεση απορρόφηση όλων των προσφερομένων για εργασία ανέργων Ελλήνων ναυτεργατών.

· Δεκάμηνη επάνδρωση ακτοπλοϊκών - επιβατηγών πλοίων.

· Ανάκληση εγκριτικών πράξεων νηολόγησης πλοίων.

· Ίδρυση ανεξάρτητου Ειδικού Ταμείου Ανεργίας.

· Διπλασιασμός εφάπαξ παροχών Ταμείων Προνοίας Αξιωματικών & Κατωτέρων Πληρωμάτων ΕΝ · Φορολογικό· Κάλυψη από τον κρατικό προϋπολογισμό των παροχών όλων των Ταμείων (κυρίων συντάξεων ΝΑΤ, εφάπαξ παροχών, επικουρικών συντάξεων ΚΕΑΝ, ΕΛΟΕΝ) και Εστίας Ναυτικών.

· Άμεση έναρξη συλλογικών διαπραγματεύσεων για την ικανοποίηση των αιτημάτων της ΠΝΟ και υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για το 2006.

· Άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου για την «αναβάθμιση και αναδιάρθρωση της ναυτικής εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις".

Τέλος από την ΠΝΟ συνιστάται στους επιβάτες που επρόκειτο να ταξιδέψουν να μην κατέβουν στα λιμάνια προκειμένου έτσι να αποφύγουν την άσκοπη ταλαιπωρία - για την οποία οι μόνοι που δεν ευθύνονται είναι οι Έλληνες ναυτεργάτες - αφού τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα για όσο διαρκέσει η απεργία.

ΠΗΓΗ:ΕΘΝΟΣ 15/02/2006

Maroulis Nikos
15-02-2006, 21:56
Αυτό που ακούγεται πάντως είναι ότι μπορεί να συνεχιστεί.

MIRSINI
17-02-2006, 09:48
O Σάββας Tσιμπόγλου, πρόεδρος της Πανελλήνιας Eνωσης Mηχανικών (ΠEMEN), δηλώνει στο «Eθνος»: «Mε αποφασιστικότητα προχωρούμε στη 48ωρη - με προοπτική κλιμάκωσης - απεργία. Διεκδικούμε, πρώτον: την απόσυρση του εκτρωματικού νομοσχεδίου του YEN, που υπηρετεί τα συμφέροντα των εφοπλιστών. Kαι δεύτερον, την αντιμετώπιση και επίλυση των οξυμένων προβλημάτων, που γεννάει η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης».
Επιτροπή
Tην πενταμελή οργανωτική επιτροπή της απεργίας, εκτός από τους δύο προαναφερθέντες, απαρτίζουν και οι εξής πρόεδροι ναυτιλιακών οργανώσεων:
Bαγγέλης Kούζιλος (πλοιάρχων), Aντώνης Nταλακογιώργος (ναυτών) και Γιάννης Φραγκουλίδης (θαλαμηπόλων). Eφόσον δεν κλιμακωθεί, τα πλοία θα αρχίσουν να ξαναταξιδεύουν μεθαύριο, στις 6 το πρωί.
Tο επίμαχο νομοσχέδιο, που οι απεργοί ζητούν την απόσυρσή του, περιλαμβάνει προκλητικές διατάξεις, υπαγορευμένες από τους εφοπλιστές, όπως:
Tην ιδιωτικοποίηση και υποβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης.
Πληθώρα ευνοϊκών ρυθμίσεων υπέρ των ακτοπλόων εφοπλιστών. Eνα παράδειγμα: Kαταργεί το πρόστιμο που πλήρωναν οι μπαταξήδες εφοπλιστές, οι οποίοι δεν απέδιδαν στο NAT ειδικό τέλος. (Tο τελευταίο πλήρωναν ο επιβάτης και τα οχήματα, μαζί με το εισιτήριο. Kαι οι πλοιοκτήτες το ενθυλάκωναν).
Mε αφορμή το επίμαχο νομοσχέδιο, το Eργατικό Kέντρο Πειραιά καταγγέλλει την κυβέρνηση Kαραμανλή για «κοινωνική αναλγησία απέναντι στους ναυτικούς» προσθέτοντας μεταξύ άλλων ότι:
Συμπαρίσταται στον δίκαιο αγώνα της ναυτεργασίας.
Aντιτίθεται στη μείωση της οργανικής σύνθεσης των πλοίων, που σκοπό έχει την αύξηση της ανεργίας.
Στηρίζει τους αγώνες για απόσυρση του νομοσχεδίου, για να γίνει πραγματικός διάλογος.
ΠΗΓΗ:ΕΘΝΟΣ

MIRSINI
17-02-2006, 10:07
Συνεχίζεται και σήμερα, τουλάχιστον, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, η 48ωρη απεργία που κήρυξε σ' όλες τις κατηγορίες πλοίων η Πανελλήνια Nαυτική Oμοσπονδία. Oλόκληρος ο επιβατηγός στόλος, πάνω από 300 σκάφη, ακινητοποιήθηκε σ' όλα τα λιμάνια της χώρας. Kάβους έδεσαν επίσης και φορτηγά, που η απεργία τα βρήκε σε ελληνικό λιμάνι.
Oι ναυτικοί μας κράτησαν ως συνήθως ψηλά τη σημαία του απεργιακού αγώνα.
Aυτή η καθολική επιτυχία της απεργίας ανάγκασε χθες τον M. Kεφαλογιάννη να καλέσει στο γραφείο του αντιπροσωπεία της ΠNO. Tην αποτελούσαν τα μέλη της απεργιακής επιτροπής, που είναι: Γιάννης Xαλάς, Bαγγ. Kούζιλος, Σάββας Tσιμπόγλου, Aντώνης Nταλακογιώργος, Γιάννης Φραγκουλίδης και Γερ. Zαχαράτος.
Aπό το ρεπορτάζ του «Eθνους» προκύπτουν τα εξής: O YEN δεν ικανοποίησε έστω και ένα αίτημα των απεργών. Oύτε καν τη σύσταση Tαμείου Aνεργίας, για το οποίο είχε δεσμευθεί εγγράφως κατά τη ναυτεργατική απεργία του περασμένου Mαρτίου. Παραθέτουμε την τότε δήλωσή του για το συγκεκριμένο Tαμείο:
«Yστερα από διάλογο... η κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει σύντομα σε νομοθετική ρύθμιση».
Για την απόσυρση του νομοσχεδίου περί ναυτικής εκπαίδευσης και άλλες «πονηρές» διατάξεις ο YEN δεν έκανε πίσω. Aντίθετα, επιχείρησε να πείσει τους συνομιλητές του για τα... οφέλη που θα προκύψουν.
Ως προς τα αιτήματα διπλασιασμού του εφάπαξ και μείωσης της φορολογίας ο υπουργός επανέλαβε τα περσινά «θα». Iσχυρίστηκε, δηλαδή, ότι προσπάθησε αλλά δεν κατάφερε να κάνει επαφές με τον υπουργό Oικονομικών. Mάλιστα, δήλωσε τη... συμπαράστασή του ως προς το δίκαιο των 2 αιτημάτων, οπότε οι συνδικαλιστές... συγκινήθηκαν. Πάντως, για να θολώσει τα νερά ανέφερε ότι θα επιχειρήσει συνάντηση με τον υπουργό Oικονομικών, αλλά σε 20 ημέρες!
Στη συνέχεια, ο κ. Kεφαλογιάννης, και στην απέλπιδα προσπάθειά του να πείσει την αντιπροσωπεία της ΠNO για λύση της απεργίας, αναφέρθηκε ακόμη και στα... αγγουράκια της Kρήτης, που κινδυνεύουν να σαπίσουν στα θερμοκήπια.
Mετά την άκαρπη συνάντηση, ο κ. Xαλάς μάς είπε πως η απεργία θα συνεχιστεί και σήμερα. O ίδιος προσέθεσε πως αναμενόταν αργά χθες τη νύχτα επιστολή του YEN με συγκεκριμένες δεσμεύσεις.
Πάντως, υπάρχουν και συνδικαλιστές που δήλωναν «δεν θα κάνουμε πίσω», μετά τη χθεσινή αποκαρδιωτική στάση του υπουργού Nαυτιλίας.
ΝΕΟ ΜΕΤΩΠΟ
Oργή θαλαμηπόλων για M. Kεφαλογιάννη
Tην οργή των θαλαμηπόλων προκάλεσε χτεσινή δήλωση του M. Kεφαλογιάννη στην τηλεόραση (NET), κατά την οποία «οι θαλαμηπόλοι αμείβονται με 5.000 ευρώ τον μήνα». O πρόεδρος των θαλαμηπόλων Γιάννης Φραγκουλίδης επιτέθηκε στον YEN, με δήλωσή του στο «Eθνος» ως εξής: «Oφείλει να ενημερώνεται σωστά και να έχει στοιχεία πριν κάνει δηλώσεις στην τηλεόραση. Aκόμη και οικογενειακά προβλήματα μπορεί να μας δημιουργήσει».
Δηλαδή;
Παίρνουν εξοργισμένες τηλέφωνο στο σωματείο οι γυναίκες μας και διαμαρτύρονται ότι τους κρύβαμε τις αποδοχές μας.
O κ. Φραγκουλίδης μας έδωσε επίσημη ανάλυση των αποδοχών των συναδέλφων του, τόσο στα κρουαζιερόπλοια, όσο και στα ακτοπλοϊκά επιβατηγά. Aπό τα στοιχεία αυτά προκύπτουν τα εξής:
Oι συνολικές μηνιαίες καθαρές αποδοχές εργαζόμενου στα κρουαζιερόπλοια θαλαμηπόλου ανέρχονται σε 2.065 ευρώ. Mε δεδομένο ότι ο μέσος όρος ναυτολόγησης είναι 7 μήνες, οι ετήσιες αποδοχές του φτάνουν τα 14.445 ευρώ. Tο ποσόν αυτό διαιρούμενο με το 14, γίνεται 1.031 ευρώ. Για τους εργαζόμενους στην ακτοπλοϊα, το αντίστοιχο ποσό ανέρχεται σε 821 ευρώ, επισημαίνει ο κ. Φραγκουλίδης. Aλλά και ο προηγούμενος πρόεδρος των θαλαμηπόλων, Γερ. Mελέτης, καταφέρεται κατά του YEN ως εξής: «Διαψεύδω δημόσια τον υπουργό, ως προς τις αμοιβές των συναδέλφων μου. Tον καταγγέλλω για τα ψεύδη που αράδιασε, προσπαθώντας να δημιουργήσει εντυπώσεις».
ΠΗΓΗ:ΕΘΝΟΣ

Maroulis Nikos
18-02-2006, 21:28
18-02-2006

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ομάδα 25 περίπου ατόμων αποτελούμενη από μέλη του Εργατικού Κέντρου Ρόδου και δύο εκπροσώπους της Π.Ν.Ο., εισήλθε στο χώρο του λιμένα Ρόδου για να παρεμποδίσει την φόρτωση του Ε/Γ-Ο/Γ ‘’ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ ΠΡΑΙΝΤ’’, η οποία αποχώρησε αργότερα και το πλοίο εκτέλεσε το δρομολόγιο του στην προγραμματισμένη ώρα (14.30) για Σύμη – Κω – Κάλυμνο.
Το ίδιο πλοίο εκτέλεσε επίσης, σήμερα, προγραμματισμένα δρομολόγια από Κάλυμνο για Κω – Σύμη - Ρόδο, την 07.50 ώρα και από Κω για Κάλυμνο, την 17.05 ώρα.
Επίσης, το Ε/Γ-Ο/Γ ‘’ΙΟΝΙΑΝ ΣΤΑΡ’’ εκτέλεσε δρομολόγια από Ζάκυνθο για Κυλλήνη, την 08.00 ώρα και από Κυλλήνη για Ζάκυνθο, την 14.10.
Το Ε/Γ-Ο/Γ ‘’ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ ΕΞΠΡΕΣ’’, την 15.20 ώρα, από Νάξο για Αμοργό - Ηρακλειά – Σχοινούσα –Κουφονήσια – Δονούσα – Αιγιάλη – Κατάπολα – Νάξο.
Στη γραμμή Σύμη – Ρόδος εκτέλεσαν δρομολόγια το Ε/Γ-Ο/Γ ‘’ΠΡΩΤΕΥΣ’’ την 06.00 και την 18.30 ώρα και το Ε/Γ-Υ/Γ ‘’ΑΙΓΛΗ’’ την 09.00 και την 15.00 ώρα. Ακόμη, το Ε/Γ-Ο/Γ ‘’ΠΡΩΤΕΥΣ’’ εκτέλεσε, την 08.40 ώρα, κυκλικό ταξίδι για Ρόδο – Μεγίστη – Ρόδο.

Επίσης απέπλευσαν τα πλοία:
Ε/Γ-Ο/Γ ‘’ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ’’ από Κάλυμνο για Μαστιχάρι Καλύμνου στις 07.00, 12.45 και 16.00 ώρες και από Κω για Κάλυμνο στις 09.05, 14.00 και 17.15 ώρες.
Ε/Γ ‘’ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΝΤΟΛΦΙΝ’’ από Κάλυμνο για Μαστιχάρι Καλύμνου στις 14.30 και 17.40 ώρες.
Ε/Γ-Ο/Γ ‘’ΝΗΣΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΣ’’ από Κάλυμνο για Αστυπάλαια – Κάλυμνο, την 07.00 ώρα.
Ε/Γ ‘’ΝΗΣΟΣ ΨΕΡΙΜΟΣ’’ από Κάλυμνο για Ψέριμο, την 07.40 ώρα.
Ε/Γ ‘’ΑΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ’’ από Νίσυρο για Κω – Νίσυρο, την 07.00 ώρα.
Ε/Γ ‘’ΛΑΜΠΗ 2’’ από Πάτμο για Αρκιούς – Μαράθι – Λειψούς – Πάτμο, την 10.00 ώρα.
Ε/Γ ’’ΧΡΥΣΗ’’ από Φούρνους για Θύμαινα - Χρυσομηλιά – Καρλόβασι – Φούρνους, την 07.30 ώρα.

Τέλος στις προγραμματισμένες ώρες εκτελέστηκαν τα δρομολόγια στις γραμμές:
Ρίο - Αντίρριο
Αίγιο – Αγ. Νικόλαος
Πούντα – Ελαφόνησος
Ληξούρι – Αργοστόλι
Πάρος – Αντίπαρος
Κύμη – Σκύρος
Παλαιόχωρα – Σούγια – Αγ.Ρουμέλη – Σφακιά – Λουτρό
Γλύφα – Αγιόκαμπος
Ουρανούπολη – Δάφνη
Ουρανούπολη –Αγία Άννα
Ερέτρια – Ωρωπός
Αγ.Στέφανος Κέρκυρας – Διαπόντιοι Νήσοι και
Νυδρί - Μεγανήσι.www.yen.gr (http://www.yen.gr)

Spyros
19-02-2006, 16:57
Τριτο 48ωρο για την απεργια της Π.Ν.Ο. Τα νεοτερα απο το site της ΕΡΤ www.ert.gr (http://www.ert.gr)
Πηγή: ΝΕΤ - ΑΠΕ

http://www.ert.gr/site/news/photos/img70x70/2005/4/limani-peiraia.jpgΣυνεχίζουν για άλλες 48 ώρες την απεργία τους οι ναυτεργάτες και τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια μέχρι την Τετάρτη τα ξημερώματα. Την απόφαση αυτή πήραν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία και άλλες ναυτεργατικές οργανώσεις. Αυτήν την ώρα αντιπροσωπεία των ναυτεργατών συναντάται με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας. Στα λιμάνια όλης της χώρας παραμένουν ακινητοποιημένα εκατοντάδες φορτηγά με ευπαθή εμπορεύματα προκαλώντας την αγανάκτηση των οδηγών αλλά και των παραγωγών. Συνωστισμός φορτηγών αυτοκινήτων παρατηρείται και στα λιμάνια του Μπάρι και της Αγκόνα, στην Ιταλία όπου υπάρχουν νταλίκες με προορισμό τα λιμάνια της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας.

Maroulis Nikos
19-02-2006, 18:03
Τριτο 48ωρο για την απεργια της Π.Ν.Ο. Τα νεοτερα απο το site της ΕΡΤ www.ert.gr (http://www.ert.gr)

Αρχίζουν και γίνονται δύσκολα τα πράγματα .

gvaggelas
22-02-2006, 14:29
Μετά την πολιτική επιστράτευση των απεργών ναυτεργατών που αποφάσισε τα ξημερώματα η κυβέρνηση, από το Λιμάνι της Μυτιλήνης αναχώρησαν τα πλοία Παναγία Κρημνιώτισσα και Μυτιλήνη φορτωμένα με τα φορτηγά αυτοκίνητα που εδώ και 6 ημέρες παρέμεναν στο Λιμάνι έμφορτα με ευπαθή προϊόντα. Το πρώτο αναχώρησε στις 6.30 το πρωί και το δεύτερο δύο ώρες αργότερα με προορισμό τη Χίο και τον Πειραιά. Επίσης κανονικά εκτελείται το δρομολόγιο Χίου – Ψαρών ενώ το Εξπρές Σαντορίνη αναχώρησε το πρωί από το Λιμάνι της Σάμου για Ικαρία και Πειραιά. «Να πρυτανεύσει η λογική προκειμένου να γίνει ο εφοδιασμός των νησιών μας με προϊόντα και καύσιμα από το Λιμάνι του Πειραιά και της Ραφήνας» ζήτησε σε δηλώσεις του στο σταθμό μας ο Υπουργός Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Αριστοτέλης Παυλίδης.

Πηγή: ΕΡΑ Βορείου Αιγαίου

Michael
23-02-2006, 16:18
Μετά την πολιτική επιστράτευση των απεργών ναυτεργατών που αποφάσισε τα ξημερώματα η κυβέρνηση...

Φίλε Γιώργο, συμφωνείς εσύ με την επιστράτευση των ναυτικών;


«Να πρυτανεύσει η λογική προκειμένου να γίνει ο εφοδιασμός των νησιών μας με προϊόντα και καύσιμα από το Λιμάνι του Πειραιά και της Ραφήνας» ζήτησε σε δηλώσεις του στο σταθμό μας ο Υπουργός Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Αριστοτέλης Παυλίδης.

Πως αξιολογείς την άποψη αυτή του συγκεκριμένου υπουργού υπό τις παρούσες συνθήκες;

gvaggelas
23-02-2006, 19:47
Michael η άπεργία είναι δικαίωμα του κάθε εργαζόμενου. Κατά την γνώμη μου η κυβέρνηση δεν έπραξε σωστά ενεργοποιώντας το μέτρο της πολιτκής επιστράτευσης. Από την άλλη όμως η ΠΝΟ, είχε και τον προηγούμενο χρόνο περίπου τα ίδια οικονομικά αιτήματα. Αν θυμάμαι καλά είχε ζητήσει 25% αύξηση στο εφάπαξ και αν δεν κάνω λάθος (αν κάνω λάθος ζητώ συγνώμη) την πήρε. ΄Θεωρώ ότι και οι δύο πλευρές δεν άφησαν περιθώρια διαπραγμάτευσης, ώστε να βρεθεί μία κοινά αποδεκτή λύση, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθούν οι κάτοικοι των νησιωτικών περιοχών και χιλιάδες άλλοι να υποστούν ζημιες (π.χ. αγρότες). ίσως και το όλο θέμα να ήταν πολιτικό (αν κρίνω από το ότι καμία πλευρά δεν υποχώρησε στις συζητήσεις).

Όπως και να χει καλό θα είναι να μην εφαρμόζεται η πολιτική επιστράτευση διότι στην ουσία καταλύει εργασιακά δικαιώματα.

gvaggelas
23-02-2006, 19:52
Όσο για την άποψη του υπουργού, θεωρώ ότι προβλήματα υπήρξαν, αλλά για το εύρος των προβλημάτων δεν είμαι σίγουρος, καθ'ότι αν ήταν έτσι όπως τα λέει ο υπουργός γιατί δεν χρησιμοποίησαν αρματαγωγά του Π.Ν. όπως είχαν πράξει διάφορες κυβερνήσεις σε προηγούμενες απεργίες.

Michael
24-02-2006, 16:59
η άπεργία είναι δικαίωμα του κάθε εργαζόμενου. Κατά την γνώμη μου η κυβέρνηση δεν έπραξε σωστά ενεργοποιώντας το μέτρο της πολιτκής επιστράτευσης.

Όντως. Πολλώ δε μάλλον όταν η ίδια η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ότι αποκλείει κατηγορηματικά την πιθανότητα μιάς τέτοιου είδους ενέργειας από μέρους της. Έτι δε όταν η δικαιοσύνη έχει κρίνει άρτι την απεργία καθόλα νόμιμη και δίκαιη, όταν μάλιστα σχεδόν πάντοτε οι απεργίες κάθε είδους κηρύσσονται παράνομες και καταχρηστικές.


Από την άλλη όμως η ΠΝΟ, είχε και τον προηγούμενο χρόνο περίπου τα ίδια οικονομικά αιτήματα. Αν θυμάμαι καλά είχε ζητήσει 25% αύξηση στο εφάπαξ και αν δεν κάνω λάθος (αν κάνω λάθος ζητώ συγνώμη) την πήρε.

Πράγματι το είχε ζητήσει και το πήρε στα πλαίσια βέβαια μιας ευρύτερης συμφωνίας που είχε προηγηθεί. Στα πλαίσια αυτής της συμφωνίας προβλεπόταν και το υπόλοιο 25%. Η κυβέρνηση όμως καταργώντας τον συνυπολογισμό των κυριακών στην βάση υπολογισμού των συντάξεων στην πραγματικότητα θα έδινε ένα και θα έπαιρνε δυο. Αλλώστε οι ναυτικοί δουλεύουν πάντοτε και τις κυριακές (όλες τις κυριακές) και πληρώνουν και τις ανάλογες εισφορές. Το εφάπαξ εξάλλου των ναυτικών είναι απίστευτα χαμηλά δυσανάλογο με τις υψηλές εισφορές τους αλλά και τις γενικότερες θυσίες που κάνουν ως εργαζόμενοι μακρυά από τις οικογένειές τους και τις συνήθεις κοινωνικές δραστηριότητες. Ας σημειωθεί δε ότι το ΝΑΤ που είναι (αν δεν κάνω λάθος) και το πρώτο ασφαλιστικό ταμείο της χώρας είχε εξαιρετικό πλεόνασμα το οποίο μέσα σε λίγα χρόνια κατέληξε να μετατραπεί σε εξαιρετικό έλλειμα λόγω της κακοδιαχείρησης και της "εν μια νυκτί" τοποθέτησης χιλιάδων ημετέρων των προηγηθέντων κυβερνήσεων ως ασφαλισμένους και συνταξιούχους που φυσικά μόνο ναυτικοί δεν ήταν...

Τα αιτήματα βέβαια δεν ήταν μόνο οικονομικά. Μεταξύ άλλων το σχετικό νομοσχέδιο το οποίο δεν δέχθηκε να αποσύρει η κυβέρνηση, δεν προέβλεπε την αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης και την ισοτιμία με ΑΕΙ όπως η ίδια η κυβέρνηση και ο υπουργός υπόσχονταν και δήλωναν. Αντίθετα προωθούσε έτι περαιτέρω τον "θεσμό" της ιδιωτικής ναυτικής εκπαίδευσης.


Θεωρώ ότι και οι δύο πλευρές δεν άφησαν περιθώρια διαπραγμάτευσης, ώστε να βρεθεί μία κοινά αποδεκτή λύση, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθούν οι κάτοικοι των νησιωτικών περιοχών και χιλιάδες άλλοι να υποστούν ζημιες (π.χ. αγρότες).

Η ΠΝΟ διαπραγματεύεται τουλάχιστον δυο χρόνια με την παρούσα κυβέρνηση, τα δε αιτήματα είναι καθ' ομολογίαν και των ίδιων των στελεχών της ίδιας της κυβέρνησης και δίκαια, αλλά και ώριμα πολιτικά. Και ενώ η κυβέρνηση συμφωνούσε και υποσχόταν πριν το νομοσχέδιο, αφού το παρουσίασε έγραφε σ' αυτό τα αντίθετα! Και επιπλέον προσπαθούσε να πείσει ότι δεν λέει αυτά που λέει το νομοσχέδιο, αλλά αυτά που θέλουν οι ναυτικοί! Δηλαδή, ο εμπαιγμός στο μεγαλείο του. Δυο χρόνια (αλλά και πριν και τις εκλογές) έταζε και στον τρίτο έπρατε τα αντίθετα. Και βέβαια οι ναυτικοί (όπως έχει αποδειχθεί και ιστορικά) δεν είναι απεργομανείς ούτε όμως και ανόητοι. Έστω και την τελευταία στιγμή αν ο υπουργός άφηνε κατά μέρος την αλαζονική και υποκριτική του στάση και δεχόταν να δεσμευθεί για επίλυση των ζέοντων προβλημάτων της ελληνικής ναυτιλίας έστω και με ένα χρονοδιάγραμμα οι ναυτικοί δεν μπορεί παρά να συμφωνούσαν. Όποτε τους κάλεσε οι ναυτικοί προσήλθαν στο διάλογο που και οι ίδιοι επιθυμούσαν και επεδίωκαν και κατά την απεργία και βέβαια και πριν απ' αυτήν. Ο υπουργός όμως στις συναντήσεις των τελευταίων ημερών τους απειλούσε και τους εκβίαζε. Οι ναυτικοί εξαναγκάσθησαν στην απεργία από την αδιάλλακτη και υποκριτική στάση του υπουργού. Εξάλλου η απεργία είχε αναγγελθεί αρκετά νωρίς και είχαν ειδοποιηθεί και εγγράφως οι σχετικοί φορείς από την ΠΝΟ. Έτσι θα έπρεπε να είχαν φροντίσει υπεύθυνα για επιπλέον προμήθειες των αναγκαίων ειδών στα νησιά ή να εξετάσουν τα αιτήματα των ναυτικών. Αλλά και οι ναυτικοί από που είναι και που ζουν οι οικογένειες τους; Από τον Όλυμπο ή τα Άγραφα; Όχι βέβαια, νησιώτες είναι οι περισσότεροι. Δεν είχαν δηλαδή αυτοί κοινωνική ευαισθησία και είχαν οι πολιτικοί που πολλοί εξ αυτών πάνε στα νησιά μόνο για διακοπές και πριν τις εκλογές; Οι εντονότερες διαμαρτυρίες ήταν από την εκλογική περιφέρεια του ΥΕΝ και δευτερευόντως από περιοχή του υπουργού Αιγαίου και πρώην ναυτιλίας... Είναι αυτό άραγε τυχαίο; Οι κάτοικοι των υπολοίπων νησιών δεν φάνηκε να διαμαρτύρονται τόσο έντονα χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει βέβαια πως δεν ταλαιπωρήθηκαν κάτι για το οποίο και η ίδια η ΠΝΟ ζητούσε και προκαταβολικά συγνώμη. Επιλέον η ΠΝΟ ουδέποτε αρνήθηκε την μεταφορά ασθενών ή ιατρικού υλικού σε περίπτωση ανάγκης. Δεν το αρνήθηκε ούτε τώρα, αλλά και ούτε όταν υπάρχουν απαγορευτικά που με ευθύνη των ίδιων των ναυτικών και του εκάστοτε Πλοιάρχου γίνεται η διάσωση. Η κυβέρνηση επίσης είχε στην διάθεσή της αν ήθελε και τα αρματαγωγά και τα ελικόπτερα και τα πολιτικά ή στρατιωτικά αεροπλάνα.


ίσως και το όλο θέμα να ήταν πολιτικό (αν κρίνω από το ότι καμία πλευρά δεν υποχώρησε στις συζητήσεις).

Το θέμα ήταν πολιτικό όχι όμως και κομματικό (ανεξάρτητα από την όποια κοινωνική υποστήριξη μπορεί να είχε ο αγώνας των ναυτικών και από πολιτικά κόμματα). Ο ίδιος ο πρόεδρος της ΠΝΟ είναι, όπως και λέγεται, "γαλάζιας" απόχρωσης.


Όπως και να χει καλό θα είναι να μην εφαρμόζεται η πολιτική επιστράτευση διότι στην ουσία καταλύει εργασιακά δικαιώματα.

Όντως και είναι μάλιστα και παράνομη. Η χώρα έχει καταδικαστεί ήδη δυο (αν θυμάμαι καλά) φορές από τον ILO που αποτελεί μέρος του ΟΗΕ διότι παραβιάζει σχετικές διεθνείς συμβάσεις που έχει αποδεχθεί.
Η πιο απλή λύση θα ήταν η κυβέρνηση ή να τηρούσε τις υποσχέσεις της ή να αναθεωρούσε έστω και σε βάθος χρόνου την πολιτική της στα συγκεκριμένα θέματα που άπτονται στα δίκαια αιτήματα των ναυτικών. Αλλιώς με την επιστράτευση (που φέρνει και πολλά άγνωστα στον πολύ κόσμο προβλήματα στου ναυτικούς και τις οικογένειές τους) είναι σαν να λέμε "ελάτε να συζητήσουμε και να διαλέξετε ανάμεσα στις εξής λύσεις: να συμφωνήσετε ελευθεροβούλως με την απόψή μας ή να συμφωνήσετε με το θέλωντας και μη". Ε, δεν νομίζω αυτό να αποτελεί δείγμα δημοκρατικών αρχών...

fcuk
24-02-2006, 18:31
Να μπω και εγω στην κουβεντα σας!!!!

Η πολιτικη επιστρατευση κατα την γνωμη ηταν ενα μεγαλο λαθος
και επισης οπως λεει και ο michael ειναι και παρανομη.

Παρακολουθοντας ολες αυτες τις ημερες της απεργιας τα παραθυρα ολων των καναλιων οπου βγαινουν ολοι και λενε το μακρι τους και το κοντο τους (οπως συμβαινει και με ολα τα θεματα της επικαιροτητας) οπου εμφανιζονται οι ''γνωστοι-αγνωστοι φωτεινοι παντογνωστες'' και λενε την αποψη τους (και επηρεαζουν και τα πληθη αφου εχουν και την δυναμη της τηλεορασης) παρατηρησα οτι ελεγαν στον κοσμο μεγαλες ανακριβειες και ψεματα!!!!

Επισης ολοι ελεγαν οτι τα νησια,οι παραγωγοι,οι φορτηγατζιδες καταστρεφονται και ολα τα γνωστα που ακουστηκαν....

σωστο... αλλα αυτη ειναι και η ουσια της απεργιας να πιεστουν καποιες καταστασεις και να ικανοποιηθουν καποια ετοιματα που εμας που ζουμε τα καραβια και δουλευουμε σε αυτα μας καινε και ειδικα τους νεοτερους!!!!

και ρωταω εγω οταν οι φορτηγατζιδες και οι αγροτες κλεινουν την εθνικη και γινετε χαμος βγηκε κανενας ναυτικος να τους πεταξει ντοματες????

η τελος παντον καποια αλλη κοινωνικη ομαδα?????

Απλα πλεον εχουν χαθει ολες οι αξιες και ο κοσμος κοιταει μονο την παρτη του δυστηχως!!!!

gvaggelas
28-02-2006, 11:32
θα συμφωνήσω μαζί σου. Πλέον όλοι ασχολούνται μόνο με την πάρτη τους. Αυτός είναι και ο κυριότερος λόγος για την εικόνα διάλυσης που παρουσιάζεται σε πολλούς τομείς και ειδικότερα στην δημόσια διοίκηση.

Michael
28-02-2006, 12:24
Απλα πλεον εχουν χαθει ολες οι αξιες και ο κοσμος κοιταει μονο την παρτη του δυστυχώς!!!!

Όχι φίλε μου, εδώ θα διαφωνήσουμε ως προς τις απόψεις. Ούτε όλες οι αξίες έχουν χαθεί ούτε όλος ο κόσμος κοιτάει την πάρτι του. Σίγουρα πολλές αξίες κλονίζονται και πολλοί είναι αυτοί που δρούν και σκέφτονται ιδιοτελώς και πάντως με αδιαφορία για τους συνανθρώπους τους και όσους θα 'ρθουν σ' αυτόν τον κόσμο. Όμως δεν είναι όλοι παραδομένοι ολοκληρωτικά στην ραστώνη και την αδιαφορία. Ακόμα και στην χειρότερη καταιγίδα υπάρχουν φάροι, υπάρχουν κάράβια και καπεταναίοι που παλέυουν για την Ιθάκη. Αν αναδιφήσουμαι στη ιστορία θα διαπιστώσουμε πως πάντοτε οι αξίες ήταν υπο κρίση και πάντοτε πολλοί άνθρωποι ρέπαν προς την ιδιώτευση και την εκμετάλευση των άλλων. Όμως και πάντοτε υπήρξαν άνθρωποι που αντιστάθηκαν άλλοι περιοδικά και άλλοι ως το τέλος. Βρίθει η παγκόσμια ιστορία από τέτοια παραδείγματα όπως βρίθει αναλόγως και από τα αρνητικά. Οι αξίες παρά τις ταλαιπωρίες που υπέστησαν επέζησαν και μεταδόθηκαν από γενιά σε γενιά. Στο χέρι μας είναι όσοι από εμάς πήραμε την σκυτάλη να τρέξουμε όσο μπορούμε ο καθένας και να την παραδώσουμε πάντως σίγουρα στους επιγενόμενους. Οι αληθινές αξίες δεν ξεχνιούνται για αυτό και τις ονομάζουμε αληθινές (α-λήθεια= άλφα στερητικό και λήθη που σημαίνει η λησμονιά το ξέχασμα, δηλαδή αληθινό είναι ό,τι δεν περιπίπτει εις λήθη, ό,τι δεν ξεχνιέται). Στο χέρι το δικό σου και το δικό μου και όποιου άλλου είναι το να κρατήσουμε ζωντανή την φόγα και να την μεταδώσουμε. Είναι κρίμα, ειδικά νέοι άνθρωποι, να παραδίδουν τα όπλα τόσο εύκολα και να μην πιστεύουν στο όραμα και να μην αγωνίζωνται για την πραγμάτωσή του. Αν είναι κάτι που φαίνεται σίγουρα να επιδιώκεται από όσους κινούνται στην "σκοτεινή" πλευρά του κόσμου μας, αυτό είναι να απαξιωθούν τα οράματα και όλοι να πιστέψουν ότι δεν υπάρχει λόγος για αγώνα και έτσι πλεόν οι πιο "έξυπνοι" και από πριν καλά προετοιμασμένοι να επιβάλλουν τις δικές τους απαξίες. Ο Ώργουελ το είχε προβλέψει και το είχε περιγράψει. Ας τον διαψευσουμέ...

http://forum.naytilia.gr/images/icons/icon4.gifhttp://forum.naytilia.gr/images/icons/icon2.gif

efouskayak
28-02-2006, 13:24
Σχετικό – ΄Ασχετο.

Όπως παλεύουν οι ναυτικοί για τα δικαιώματα τους έτσι αυτή την περίοδο δίνουν την μάχη τους και οι τραπεζικοί για τις συμβάσεις, τυγχάνει να δουλεύω σε ιδιωτική τράπεζα, μια από αυτές που δεν απεργεί ποτέ. Σε μεγάλη κινητοποίηση της ΟΤΟΕ τον προηγούμενο μήνα πήραμε την απόφαση να δώσουμε και εμείς την δική μας μάχη και να απεργήσουμε ΟΛΟΙ μέχρι που εμφανίστηκαν οι γνωστοί καλοθελητές και τρομοκράτησαν τον κόσμο με πρόφαση τις επερχόμενες αξιολογήσεις – αυξήσεις με αποτέλεσμα η συμμετοχή να είναι 0%. Περιμένουμε από τους υπολοίπους να βγάλουν ‘’το φίδι από την τρύπα’’ .

Το θέμα δεν είναι οτι αδιαφορούμε παντελώς αλλα οτι δεν ενδιαφερόμαστε αρκετά. ‘’Καμαρώνουμε’’ τους απεργούς, τους διαδηλωτές από τον καναπέ μας όμως.

Κάποιοι έδωσαν μάχες για να μπορούμε εμείς σήμερα να απολαμβάνουμε ‘’ωράρια’’ και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας. Τώρα όχι μόνο δεν υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα μας αλλα σιγά σιγά χάνουμε και τα κεκτημένα μας.

Τέλος σημειώνω οτι η ΟΤΟΕ συμπαραστάθηκε στους ναυτικούς με 24ωρη απεργία. (όσοι έκαναν τελοσπάντων).

gvaggelas
01-03-2006, 11:37
Έντονη αντιπαράθεση σημειώθηκε μεταξύ του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Μ.Κεφαλογιάννη και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στη Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής για την επιτράτευση των απεργών ναυτεργατών.
Ο κ. Κεφαλογιάννης υπεραμύνθηκε της απόφασης της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι εξάντλησε όλα τα περιθώρια διαλόγου, ενώ άφησε αιχμές για υποκινούμενες πολιτικά απεργίες, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι "εξυπηρετούσαν πολιτικές σκοπιμότητες και ισορροπίες".
Από την πλευρά τους, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Αννα Διαμαντοπούλου και Χρήστος Πρωτόπαπας, έκαναν λόγο για διχαστικές πολιτικές και αυταρχικές πρακτικές της κυβέρνησης.
"Αναξιοπιστία, αυταρχισμός και ανευθυνότητα είναι τα χαρακτηριστικά της κυβέρνησης της ΝΔ. Εδώ στη Βουλή είπατε δεν θα προχωρήσετε σε πολιτική επιστράτευση" ανέφερε ο κ. Πρωτόπαπας, προκαλώντας την αντίδραση του κ. Κεφαλογιάννη που του απάντησε: "Εσείς προσωπικά, με διαφορετική ιδιότητα, υπερασπιστήκατε 10 επιστρατεύσεις".
"Θα το εκτιμούσαμε αν είχατε φιλότιμο να υποβάλετε την παραίτηση σας", σχολίασε ο κ. Πρωτόπαπας για να πάρει την απάντηση από τον κ. Κεφαλογιάννη: "Εσείς δεν είχατε το φιλότιμο να παραιτηθείτε για το Σάμινα και εγκαλείτε εμένα; Λίγη σοβαρότητα. Ο ορισμός της προπαγάνδας κατά τον Γκέμπελς είναι να λες ψέματα και να τα επαναλαμβάνεις".
Η Αννα Διαμαντοπούλου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με τους χειρισμούς της δίχασε την ελληνική κοινωνία και έστρεψε την μία κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης. Ακόμα ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ μαζί με τον ΣΥΝ θα καταθέσουν πρόταση νόμου με την οποία θα αποσαφηνίζεται ακριβώς πότε μπορεί να γίνει πολιτική επιστράτευση.


news.in.gr

gvaggelas
01-03-2006, 11:45
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (ΔΣΑ) εκφράζει την αντίθεσή του στην κυβερνητική απόφαση για πολιτική επιστράτευση των ναυτεργατών, αποδοκιμάζοντας πρακτικές που καταργούν στην πράξη το δικαίωμα της απεργίας ή παρεμποδίζουν τη νόμιμη άσκησή του. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών συζήτησε κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης την πρόσφατη κήρυξη γενικής πολιτικής επιστράτευσης των πληρωμάτων των πλοίων εμπορικού ναυτικού και αποφάσισε ομόφωνα ότι:
«Ο ΔΣΑ, στα πλαίσια άσκησης του θεσμικού ρόλου του, ως υπερασπιστής και συμπαραστάτης των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των πολιτών, αποδοκιμάζει πρακτικές των κυβερνήσεων, που καταργούν στην πράξη το δικαίωμα της απεργίας ή παρεμποδίζουν τη νόμιμη άσκησή του, όταν μάλιστα έχουν συνταγματική υποχρέωση (άρθρο 25 Συντάγματος) να διασφαλίζουν την ανεμπόδιστη και αποτελεσματική άσκηση των δικαιωμάτων του ανθρώπου ως ατόμου και μέλους του κοινωνικού συνόλου».

Ο Δικηγορικός Σύλλογος επισημαίνει ότι «αντιτίθεται στην απόφαση της κυβέρνησης για κήρυξη γενικής πολιτικής επιστράτευσης των πληρωμάτων των πλοίων του εμπορικού ναυτικού, με την επίκληση νομοθετημάτων οριακής συνταγματικότητας και ισχύος, όπως το ΝΔ 17/1974 και την παράβλεψη της απαγόρευσης αναγκαστικής εργασίας που υπαγορεύει η Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, οι Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας και το άρθρο 22 του Συντάγματος».

news.in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ, ΜΠΕ

Michael
01-03-2006, 18:52
Το άδικο έχει κοντά πόδια... Ιδού μια ακόμη απόδειξη.

MIRSINI
19-03-2006, 10:30
18/03/2006
ΠΛHPHΣ AΠAΞIΩΣH, O YEN OYTE KAN ΣYNANTA TOYΣ NAYTIKOYΣ

ETOIMH ΓIA NEA AΠEPΓIA H ΠNO ENΩ IΣXYEI AKOMA H EΠIΣTPATEYΣH

http://www.alithia.gr/newspaper/images/ploia_demena_ston_peiraia.jpgΠροηγήθηκε η συμμετοχή της ΠNO στην απεργία της ΓΣEE. Ήδη είναι σε εξέλιξη επαφές της με τους αρχηγούς των κομμάτων.
Όμως ο Y.E.N., αυτός που ζητούσε να τερματιστεί η απεργία γιατί δεν συζητά με απεργούς... τώρα δεν συζητά προφανώς με επίστρατους.
Έτσι με δεδομένο ότι η κυβέρνηση παριστάνει ότι δεν καταλαβαίνει τίποτα και ότι η ΠNO θα έχει χίλια δίκια να αντιδράσει μ’ αυτό που απειλεί, δηλαδή νέα απεργία, παρά την επιστράτευση, είναι καθαρό ότι τη νύφη θα την πληρώσουμε εμείς, αφού είναι σίγουρο ότι η απεργία θα ξεσπάει μέσα στο Πάσχα, με ό,τι αυτό σημαίνει.
Eκτός αν πιέσουμε κι εμείς στα νησιά για ικανοποίηση έστω ενός απ’ τα δίκαια αιτήματα των ναυτεργατών.
ΠΗΓΗ:Η ΑΛΗΘΕΙΑ.

Maroulis Nikos
19-03-2006, 15:54
Έτσι και γίνει κανένα αστείο και το πάσχα έχουμε απεργία θα γελάσουμε :p :p :p

Michael
02-05-2006, 10:47
Τα ΜΜΕ των Αθηνών αρχίζουν ...αργά αργά να ανακαλύπτουν ότι το κοινοτικό δίκαιο προβλέπει απελευθέρωση των ναύλων και των δρομολογίων. Αν και αρκούντως οψίμως βέβαια, κάτι είναι και αυτό βέβαια... Οι εφοπλιστές της ακτοπλοίας απ' την άλλη, πλέον και με την βούλα του νόμου, επιθυμούν να δρομολογούν τα πλοία και να βάζουν τα ναύλα όπου και όσο τους συμφέρει. Και καλά κάνουν από την μεριά τους εφόσον τους επιτρέπεται. Οι δημοσιογραφίζοντες και πολιτικίζοντες από την άλλη διαπιστώνουν αίφνης και με μεγάλη έκπληξη τα προβλήματα που θα αντιμετωπίζουν οι νησιώτες και οι τοπικές οικονομίες από την μη ομαλή τροφοδοσία και συγκοινωνία (μη ξεχνάμε έρχονται και εκλογές). Και δυστυχώς λύση άμεση δεν φαίνεται να προβάλει στον ορίζοντα (τους ξένους εφοπλιστές (και ναυτικούς) ακόμα να τους δούμε να εκδηλώνουν ενδιαφέρον-γιατί άραγε; ). Και όμως σε μια έξαρση της νοητικής μου λειτουργίας νομίζω πως βρήκα την επιβεβλημένη λύση: Να τους επιστρατέψουμε!! Δεν μπορεί μια κοινωνική τάξη να δρα σε βάρος των υπολοίπων.. Υπάρχει εξάλλου κίνδυνος για την δημόσια τάξη και υγεία από την ελλειπή τροφοδοσία και συγκοινωνία... Εμπρός λοιπόν κύριε κύριε ΥΕΝ και κάθε ΥΕΝ, νυν, πρώην και μετέπειτα, επιστρατέψτε τους εφοπλιστές -τα πληρώματα τα επιστρατέψαμε ήδη- επιστρατέψτε και του ναυτικούς πράκτορες, εν ανάγκη επιστρατέψτε και τους νησιώτες μπας και επιτέλους αυτή η χώρα δει μιαν άσπρη μέρα.

Michael
29-06-2006, 17:27
Και για να μην ξεχνιόμαστε:
Η επιστράτευση έληξε;

Kyriakos
29-06-2006, 17:37
Τα ΜΜΕ των Αθηνών αρχίζουν ...αργά αργά να ανακαλύπτουν ότι το κοινοτικό δίκαιο προβλέπει απελευθέρωση των ναύλων και των δρομολογίων. Αν και αρκούντως οψίμως βέβαια, κάτι είναι και αυτό βέβαια... Οι εφοπλιστές της ακτοπλοίας απ' την άλλη, πλέον και με την βούλα του νόμου, επιθυμούν να δρομολογούν τα πλοία και να βάζουν τα ναύλα όπου και όσο τους συμφέρει. Και καλά κάνουν από την μεριά τους εφόσον τους επιτρέπεται. Οι δημοσιογραφίζοντες και πολιτικίζοντες από την άλλη διαπιστώνουν αίφνης και με μεγάλη έκπληξη τα προβλήματα που θα αντιμετωπίζουν οι νησιώτες και οι τοπικές οικονομίες από την μη ομαλή τροφοδοσία και συγκοινωνία (μη ξεχνάμε έρχονται και εκλογές). Και δυστυχώς λύση άμεση δεν φαίνεται να προβάλει στον ορίζοντα (τους ξένους εφοπλιστές (και ναυτικούς) ακόμα να τους δούμε να εκδηλώνουν ενδιαφέρον-γιατί άραγε; ). Και όμως σε μια έξαρση της νοητικής μου λειτουργίας νομίζω πως βρήκα την επιβεβλημένη λύση: Να τους επιστρατέψουμε!! Δεν μπορεί μια κοινωνική τάξη να δρα σε βάρος των υπολοίπων.. Υπάρχει εξάλλου κίνδυνος για την δημόσια τάξη και υγεία από την ελλειπή τροφοδοσία και συγκοινωνία... Εμπρός λοιπόν κύριε κύριε ΥΕΝ και κάθε ΥΕΝ, νυν, πρώην και μετέπειτα, επιστρατέψτε τους εφοπλιστές -τα πληρώματα τα επιστρατέψαμε ήδη- επιστρατέψτε και του ναυτικούς πράκτορες, εν ανάγκη επιστρατέψτε και τους νησιώτες μπας και επιτέλους αυτή η χώρα δει μιαν άσπρη μέρα.


ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑ

λολολολολολολ

Κααααλλοοοοοό

Michael
03-10-2006, 11:21
Αλήθεια, μήπως ξέρει κανείς αν έχει λήξει η επιστράτευση των ναυτικών ή όχι;

Morgan
03-10-2006, 17:46
ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσςςςςςςςςςςςςςςςςςςς ςςς

η πατρις ΚΟΙΜΑΤΑΙ

Michael
04-10-2006, 15:59
ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσςςςςςςςςςςςςςςςςςςς ςςς

η πατρις ΚΟΙΜΑΤΑΙ

A, ναι, αλλά η πατρίς πάει και για εκλογές...! Εκλογές με την επιστράτευση σε ισχύ νομίζω οτί δεν συνάδει με την λογική και με το κοινό δημοκρατικό αίσθημα. Εγώ ήλπιζα πως σιωπηρά ή μη θα είχε λήξει η επιστράτευση εν όψει των εκλογών. Αλήθεια τι γίνεται αν κάποιος ον επιστρατευμένος επιθυμεί να βάλει υποψηφιότητα για εκλογές;

gvaggelas
12-10-2006, 10:20
Επιτακτικοί λόγοι δημόσιου συμφέροντος, που ανάγονται στην εύρυθμη πραγματοποίηση των ακτοπλοϊκών γραμμών και ειδικά προς τα απομακρυσμένα νησιά, δεν επιτρέπουν την αναστολή της πολιτικής επιστράτευσης των ναυτικών που έγινε τον περασμένο Φεβρουάριο.

Αυτό έκρινε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, με πρόεδρο τον Γ. Παναγιωτόπουλο και απέρριψε την αίτηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ναυτικών, η οποία ζητούσε να ανασταλούν οι σχετικές αποφάσεις του πρωθυπουργού και του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας. Η πολιτική επιστράτευση επιβλήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου, ύστερα από την πανελλαδική απεργία των ναυτικών.

Η Ομοσπονδία υποστήριζε ότι οι κυβερνητικές αποφάσεις ήταν αντίθετες με το Σύνταγμα, το κοινοτικό δίκαιο αλλά και διεθνείς συμβάσεις που καθιερώνουν την ανεμπόδιστη άσκηση της συνδικαλστικής ελευθερίας και απαγορεύουν τους περιορισμούς και την κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας.

Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 11/10/2006

Michael
13-10-2006, 11:17
Επιτακτικοί λόγοι δημόσιου συμφέροντος, που ανάγονται στην εύρυθμη πραγματοποίηση των ακτοπλοϊκών γραμμών και ειδικά προς τα απομακρυσμένα νησιά, δεν επιτρέπουν την αναστολή της πολιτικής επιστράτευσης των ναυτικών που έγινε τον περασμένο Φεβρουάριο.

Αυτό έκρινε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, με πρόεδρο τον Γ. Παναγιωτόπουλο και απέρριψε την αίτηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ναυτικών, η οποία ζητούσε να ανασταλούν οι σχετικές αποφάσεις του πρωθυπουργού και του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας. Η πολιτική επιστράτευση επιβλήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου, ύστερα από την πανελλαδική απεργία των ναυτικών.

Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 11/10/2006

Μεγα πλήγμα και άγος για την ανεξάρτητη δικαιοσύνη και το δημοκρατικό μας πολίτευμα. Αρχίζουμε και βαίνουμε σε λίαν επικίνδυνες ατραπούς.

iwannisprin
15-10-2006, 02:50
Η ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΛΗΓΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ;Π.Χ. 6 ΜΗΝΕΣ,1 ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ή ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΗΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΙΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΝΟ;

Michael
17-10-2006, 13:12
Η ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΛΗΓΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ;Π.Χ. 6 ΜΗΝΕΣ,1 ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ή ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΗΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΙΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΝΟ;

Την επιστράτευση και την λήξη της την αποφασίζει η εκάστοτε κυβέρνηση. Δεν υπάρχει συγκεκριμένο όριο. Για να σταματήσει θα πρέπει λογικά να εκλείψουν οι προυποθέσεις που θέτει ο νόμος (και δη το σύνταγμα) πως πρέπει να συντρέχουν αρχικά ώστε αυτή να επιβληθεί. Πάντα βέβαια κατα την κρίση της εκάστοτε κυβέρνησης. Βέβαια πας ο έχων νόμιμο συμφέρον (εν προκειμένω και η ΠΝΟ) μπορεί να καταφύγει στα δικαστήρια προκειμένου να ελέγξουν αν η κρίση του επιβάλλοντος την επιστράτευση ήταν ορθή, σύννομη ή όχι. Αν τα δικαστήρια κρίνουν ότι δεν συνέτρεχαν οι προυποθέσεις του νόμου για την επιβολή της επιστράτευσης τότε αυτή είναι εξ αρχής άκυρη. Αν πάλι κρίνουν τα δικαστήρια ότι ναι μεν συνέτρεχαν αρχικώς οι προυποθέσεις, αλλά έχουν πλέον εκλείψει τότε και πάλι αυτή πρέπει να λήξει.
Εν προκειμένω μάλλον ήταν εξ αρχής άκυρη. Μάλιστα τα ίδια δικαστήρια είχαν κηρύξει πριν την επιστράτευση την απεργία νόμιμη και μη καταχρηστική (πράγμα ιδιαίτερα σπάνιο, αν αναλογιστεί κανείς ότι συνήθως συμβαίνει κατα κόρον το αντίθετο σχεδόν σε όλες τις απεργίες), και αμέσως μετά επιβλήθηκε η... επιστράτευση (την οποία διεμήνυε ο ίδιος ο αρμόδιος υπουργός πως δεν πρόκειται επουδενί να επιβάλλει...).

gvaggelas
04-11-2006, 11:46
Εισήγηση, με την οποία κρίνεται αντισυνταγματική και παράνομη η πολιτική επιστράτευση των ναυτικών που επιβλήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου, ύστερα από την πανελλαδική απεργία του κλάδου, θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Η σύμβουλος Παναγιώτα Καρλή θα εισηγηθεί να γίνει δεκτή η αίτηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ναυτικών και θα υποστηρίξει ότι η νομοθεσία (ΝΔ 17/1974) που επιτρέπει την «επίταξη των προσωπικών υπηρεσιών» για λόγους που δεν προβλέπονται από το Σύνταγμα, είναι παράνομη. Σύμφωνα με τις συνταγματικές διατάξεις, η επίταξη προβλέπεται σε πόλεμο, θεομηνία ή όταν υπάρχει ανάγκη που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.
Πρέπει να σημειωθεί ότι η Ολομέλεια πριν αποφανθεί για τη συνταγματικότητα ή μη της επίμαχης νομοθετικής ρύθμισης, θα πρέπει προηγουμένως να κρίνει εάν οι αποφάσεις του πρωθυπουργού και του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας για την πολιτική επιστράτευση των ναυτικών ισχύουν μέχρι σήμερα. Εάν καταλήξει στο ότι δεν έχουν ισχύ, τότε η δίκη πρέπει να καταργηθεί. Πάντως, κατά την άποψη της κ. Καρλή, οι κυβερνητικές αποφάσεις βρίσκονται ακόμη σε ισχύ.
Η ομοσπονδία με την αίτησή της υποστηρίζει ότι οι αποφάσεις είναι αντίθετες με το Σύνταγμα, το κοινοτικό δίκαιο αλλά και διεθνείς συμβάσεις που καθιερώνουν την ανεμπόδιστη άσκηση της συνδικαλιστικής ελευθερίας και απαγορεύουν περιορισμούς και την κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας.

Πηγή: Ελευθεροτυπία, 2/11/2006

captain 83
12-02-2008, 19:06
Αύριο δεν θα αποπλεύσουν τα πλοία από Πειραιά και Ραφήνα λόγω της συμμετοχής της ΠΝΟ στην 24ωρη απεργία.

captain 83
09-12-2008, 18:23
Μιας και αύριο έχει εξαγγείλει απετγία η ΓΣΕΕ, δε θα έχουμε δρομολόγια από Πειραιά προς τα νησιά. Έτσι, θα έχουμε και κάποιες αλλαγές στα δρομολόγια της Πέμπτης. Το ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΝΑΞΟΣ θα αναχωρήσει στις 00:30 (Πέμπτη) για Πάρο-Νάξο, στη 01:00 το ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ 2 για Σύρο-Πάτμο-Λέρο-Κω-Ρόδο. Στις 07:25 ο ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ θα κάνει το δρομολόγιο της Τετάρτης, ενώ το δρομολόγιο του ΣΑΡΔΗΝΙΑ ΒΕΡΑ της Τετάρτης, όπως κια του ΠΡΕΒΕΛΗΣ θα μείνουν ανεκτέλεστα.

captain 83
10-12-2008, 14:16
Τελικά το SARDINIA VERA θα αποπλεύσει στις 12 το βράδυ απο Πειραιά για Ικαρία-Σάμο.

Trakman
13-05-2010, 18:53
Προσοχή σε όσους σκοπεύουν να ταξιδέψουν...

Αποφάσισαν για άλλες δύο 24ωρες απεργίες οι ναυτεργάτες (http://troktiko.blogspot.com/2010/05/24_13.html)


Δύο νέες 24ώρες απεργίες για τις 20 και 31 Μαϊου, αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία. Η ΠΝΟ θα συμμετάσχει στην 24ωρη Γενική Απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, και η άλλη 24ωρη θα είναι για την άρση cabotage στην ελληνική κρουαζιέρα...

...Σχετικά με την άρση του Καμποτάζ, η ΠΝΟ εκτιμά ότι αυτό κινείται εκτός πραγματικότητας, αφού η επικράτηση της ελληνικής ναυτιλίας οφείλεται κυρίως στη ναυτική παράδοση και τη δυνατότητα εξεύρεσης εξειδικευμένων ναυτικών, το οποίο ιστορικά κατέχει θετική φήμη στην παγκόσμια ναυτιλία, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε ανακοίνωσή της.

Πηγή: troktiko.blogspot.com

DimitrisT
16-11-2010, 18:24
«Τρικυμία» στην ακτοπλοΐα από τις 24ωρες της ΠΝΟ (http://www.marinews.gr/pub/category.asp?lang=gr&page=1&catid=5&contentid=13394)

Πηγή: marinews.gr

DimitrisT
23-11-2010, 15:12
Νέα 48ωρη απεργία αποφάσισε η ΠΝΟ (http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1900962)

Πηγή: naftemporiki.gr

BULKERMAN
25-11-2010, 15:47
Νέα 24ωρη απεργία αποφάσισαν πριν από λίγο...Έως τις 6 το πρωί της 28ης Νοεμβρίου...

Οι καρεκλοκένταυροι αποφάσισαν ετσιθελικά ότι οι νησιώτες ( επιλεγμένα νησιά έτσι???) θα πρέπει να υποστούν για άλλες 2 μέρες ακόμη (και ποιος ξέρει για πόσο μετά από αυτή...) την έλλειψη πλοίου.

Και έρχομαι να ρωτήσω σαν μόνιμος κάτοικος νησιού...Με ποιο δικαίωμα πάτε σε 5ημερη απεργία συνδικαλιστές??
Και μην μου πείτε ότι στους καταπέλτες των πλοίων βρίσκονται ναυτικοί!!!!!
Μάζί σας και γω σε 24ωρη απεργία για τα διακαιώματα σας μιας κ προέρχομαι απο ναυτική οικογένεια ΑΛΛΑ ποιος σου δίνει το δικαίωμα να με αποκλείεις τόσες μέρες???????

Αλλά ξέχασα...Αυτοί δεν μένουν σε νησί...Ξυπνάνε τα πρωινά στα σπιτάκια τους στην Αθήνα που δεν διατρέχουν κανένα κινδυνο μιας και όλα τα έχουν δίπλα τους και λένε πάμε σε απεργία!!Γράφοντας μας κανονικά τους νησιώτες και αδιαφορώντας για τυχόν σοβαρά προβλήματα!!!

Και δεν κατάλαβα ρε παίδες??Γιατί να χει πλοίο από Λαύριο??Γιατί να χει πλοίο από Πάτρα κ Κυλλήνη για Ιόνιο (δεν μιλώ για Ιταλία) η ακόμη από Ραφήνα για Μαρμάρι και να μην έχει από Ραφήνα για Κυκλάδες η από Πειραιά??Αρα ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ κάνετε απεργία εκεί που θα πονέσει τους εφοπλιστές η απεργία!!!

Leo
25-11-2010, 16:51
Οι νησιώτες τιμωρούνται με τις απεργίες, εν κατακλείδι. Νομίζω ότι επιβάλλεται τουλάχιστον ενα πλοίο ανά γραμμή να κυκλοφορεί για τις βασικές ανάγκες. Τα νησιά δεν είναι στεριά που πάμε από τον παραπέρα δρόμο.... επιτέλους!

roussosf
25-11-2010, 20:30
γιατί προβληματίζεστε για την εξαγγελια νεας 48ωρης
στην Ελλάδα δεν δουλεύει τίποτα γιατί να δουλέψουν τα βαπόρια
σήμερα αν κινείτε κάτι στην χώρα μας κινείτε λόγω κεκτημένης ταχύτητας περασμένων ετών
είμαστε στην περίοδο που ο καθένας κάνει ότι γουστάρει

να παρακαλαμε να μην βρεθει καμια Λευκαδα μπροστα μας
κομματι δυσκολο αλλα ελπιζουμε να μην βρεθει

gpap2006
25-11-2010, 20:34
Σίγουρα έχουν τα δίκια τους οι νησιώτες αλλά μη ρίχνετε έτσι στην πυρά τους ναυτικούς μας που δουλεύουν σε τριτοκοσμικές συνθήκες με τους όρους που μας επέβαλλαν το μνημόνιο και οι εκφραστές του.

GiorgosVitz
25-11-2010, 20:50
Έχει δίκιο ο φίλος roussosf ότι τίποτα δε δουλεύει σωστά σ' αυτόν τον τόπο. Έχει καταντήσει πια κουραστικό να κάνει ο καθένας απεργία όποτε του γουστάρει και να ταλαιπωρεί με το έτσι θέλω χιλιάδες κόσμου. Ποιούς εκδικούνται δηλαδή με αυτήν την απεργία οι ναυτικοί? Αυτοί που πληρώνουν "τη νύφη" για μια κόμα φορά είναι οι παραγωγοί των νησιών μας, οι μεταφορικές, οι κάτοικοι των νησιών και ο κόσμος που πρέπει να ταξιδέψει. Ας σκεφτούμε επιτέλους τους συνανθρώπους μας και όχι μόνο την βόλεψή μας.

Leo
25-11-2010, 20:54
Σίγουρα έχουν τα δίκια τους οι νησιώτες αλλά μη ρίχνετε έτσι στην πυρά τους ναυτικούς μας που δουλεύουν σε τριτοκοσμικές συνθήκες με τους όρους που μας επέβαλλαν το μνημόνιο και οι εκφραστές του.

Στην πυρά δεν πάνε οι ναυτικοί μας φίλε μου gpap2006, πάνε οι γνωστοί άγνωστοι που κρύβονται πίσω από τα λεγόμενα "συνδικάτα" και τον κακώς εννοούμενο συνδικαλισμό που ταλανίζει την χώρα μας.

Apostolos
25-11-2010, 20:58
Εμένα μου αρέσει που στο φόρουμ που "αγαπά" τους ναυτικούς κανεις δεν πέρνει το μέρος τους! Φθάσαμε να μας κοροηδεύει ο "κύριος" Βεντούρης στο ότι είμαστε οι ποιό ακρηβοπληρωμένοι της Ευρώπης και ότι τα επιδόματα πχ αίχμασης ειναι απαράδεκτα! Αίσχος και ντροπή κύριοι! Όσα έπερναν οι ναυτικοί πριν 5 και 10 χρόνια πρίν πέρνουν και σήμερα! Κάνουν άυξηση τα σωματία και οι εταιρίες κόβουν υπερωρίες και το αποτέλεσμα το ίδιο! Το κλέψιμο στα γκαραζιάτικα? Το κλέψιμο στις υπερωρίες? Οι ατελείωτες ώρες στην θάλασσα σε απαράδεκτες συνθήκες εργασίας? Η ανεργία?
Αλλα δεν βγαίνει κανείς να τα πει παρα μόνο να λέμε για τα δικαιώματα μετακίνησης! Όταν μας κόβουν οι αγρότες τι εθνικές δεν μιλάμε! Οταν σταματάνε οι φορτηγατζιδες να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους γιατι δεν έβγαλαν 1000% την αξία της πρώτης άδειας τους υποστηρίζουμε! Το 2% των ναυτικών μας ενοχλεί!

GiorgosVitz
25-11-2010, 21:11
Συγγνώμη Απόστολε, αλλά είσαι λάθος.Δέχομαι ότι τα αιτήματα σας είναι δίκαια. Με την απεργία, όμως, ποιος πλήττεται πιο πολυ; Οι νησιώτες δεν ταλαιπωούνται περισσότερο; Κάνεις δεν είναι με τους αγρότες ή τους οδηγούς φορτηγών ή όποιους κλείνουν δρόμους σε ξηρά και θάλασσα. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να ταλαιπωρεί τους συμπολίτες του. Θα ήμουν μαζί σας 100% (και πολλοί άλλοι φαντάζομαι), αν είχατε νοιαστεί έστω και ελάχιστα για τους νησιώτες και είχατε επιτρέψει να γίνει έστω 1 δρομολόγιο ανά προορισμό. Αν, για παράδειγμα, καταστραφεί η σοδειά των παραγωγών της Κρήτης λόγω της απεργίας, θα τους αποζημιώσετε?

naxos ship
25-11-2010, 22:38
Συμπασχουμε στα αιτηματα των ναυτικων μας. Εχουν δικιο για τις συνθηκες ,
εργασιες για τις περικοπες μισθων που εμφανιστηκαν και στον ιδιωτικο τομεα , το αυριο στην εργασια. Κι σ εμενα εγινε συζητηση απο τον εργοδοτη για περικοπες ... κι αρχιζω ν αντιδρω ..

Αλλα κι εμεις κι οι ναυτικοι αγροτες φορτηγατζηδες κλπ. δεν πρεπει ν αντιδρουμε σαν τους 300 της βουλης που κλεψανε και τα πληρωνουμε ολοι εμεις... Γι αυτο δεν φταιει και η καθε γρια νεα νεος γερος να περιμενει ενα φαρμακο στους Λειψους στην Ικαρια και σ ολα τα νησια μας..
Γι αυτο καλο θα ηταν ο καθενας μας που εχει τα χιλια δικια να τ απαιτει.. και οχι σε βαρος ανθρωπων που δεν φταινε .. που εχουν τα ιδια προβληματα με τους ναυτικους ,αγροτες,κλπ με διαφορετικες παραλαγες....
Ενα καραβι μ ευπαθη προιοντα φαρμακα και ειδη πρωτης αναγκης επρεπε να εφευγε...
Αυτη ειναι η δικια μου γνωμη και ζητω συγνωμη αν σας κουρασα ....

vinman
25-11-2010, 22:54
Στην Ελλάδα των χίλιων οικονομικών και όχι μόνο προβλημάτων υπάρχουν πάντα κάποιοι που για να διεκδικήσουν τα δίκαια αιτήματα τους πατάνε πάνω σε όλους τους υπόλοιπους...
....είτε λέγονται αγρότες,είτε μεταφορείς,είτε ναυτικοί τα προβλήματα που δημιουργούνται είναι πάντα τα ίδια....και πάντα την πληρώνουμε όλοι...
Ας σταματήσουν επιτέλους κάποιοι να παίζουν με όλο τον υπόλοιπο κόσμο (αλήθεια εμείς που δεν μπορούμε να απεργήσουμε δεν έχουμε οικονομικά θέματα ή ζούμε σε άλλη χώρα) και ας διεκδικήσουν ότι ζητούν με άλλους τρόπους...όχι πάντα σε βάρος του κοινωνικού συνόλου...
Πηγαίντε κλείστε τη βουλή....κάντε κατάληψη στα υπουργεία....προχωρήστε σε απαγωγές πολιτικών ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο,αλλά σταματήστε πάντα να χρησιμοποιείτε την διεκδίκηση των αιτημάτων σας με την απαξίωση του απλού κόσμου....
...και για να προλάβω τυχόν αντιδράσεις...δεν είμαι αντίθετος με τα αιτήματα της ναυτικής οικογένειας....είμαι αντίθετος με τον τρόπο που για ακόμη μία φορά τα διεκδικούν...

gpap2006
25-11-2010, 23:13
Κόβονται συντάξεις των 600 ευρώ, μειώνεται ο βασικός μισθός στα 590 ευρώ, απολύονται οικογενειάρχες και παίρνουν μισές αποζημιώσεις και καμια ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ δεν αντιδρούν για να μην στεναχωρέσουν την ΠΑΣΟΚάρα τους και την τρόικα. Και μας ενοχλούν οι ναυτικοί που δεν προσκυνάνε και απεργούν. Σαν καραβολάτρης, ένα μύνημα έχω να στείλω ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΝΑΥΤΙΚΟΙ. Και κλείστε τις τηλεοράσεις γιατί σας έχουν επηρεάσει. Η καραμέλα των κακών συνδικάτων και της καλής κυβέρνησης που ιδρώνει για να μας βάλει σε τάξη δεν περνάει στο λαό...

GiorgosVitz
25-11-2010, 23:32
Φίλε gpap2006 μίλησε κανείς για καλή κυβέρνηση? Μας περικόπτουν συντάξεις, μισθούς, αυξάνουν άμεση και έμμεση φορολογία. Μόνο καλή δεν είναι. Αυτό, όμως, δε δίνει το δικαίωμα σε κανέναν συνδικαλισταρά να κλείνει δρόμους, λιμάνια και να ταλαιπωρεί τους συνανθρώπους του. Οι ναυτικοί δεν αγωνίζονται για όλους εμάς, για την τσέπη τους κάνουν απεργία. Οι νησιώτες, είναι αποκλεισμένοι και ξεμένουν σιγά σιγά από προϊόντα και φάρμακα, κυρίως στα μικρά νησιά και τα νησιά που δεν έχουν άλλο τρόπο σύνδεσης με την υπόλοιπη Ελλάδα. Γι' αυτούς νοιάζονται οι ναυτικοί? Μάλλον όχι. Τρόποι διαμαρτυρίας υπάρχουν πολλοί. Γιατί δεν πάνε οι ναυτικοί να κάνουν κατάληψη στα γραφεία των εταιριών? Γιατί δεν πάνε να κάνουν κατάληψη στο υπουργείο, στη βουλή? Τρόποι υπάρχουν, αλλά όλοι έχουν μάθει να εκβιάζουν.

ΥΓ1: Όσο για τους συνδικαλιστές, δε χρειάζεται να πούμε τίποτα. Όλες οι συνδικαλιστικές ενώσεις πρόσκυνται είτε στο ένα κόμμα, είτε στο άλλο, είτε σε ένα τρίτο. Γραμμές ακολουθάνε.
ΥΓ2: Κουράγιο στους νησιώτες, που για μια ακόμη φορά είναι όμηροι των παιχνιδιών των συνδικαλιστών-ναυτικών με του εφοπλιστές.
ΥΓ3: Τελικά, σ' αυτή τη χώρα πάντα αυτοί που δε φταίνε την πληρώνουν.

proussos
26-11-2010, 00:49
Καλησπέρα σε όλη την παρέα του θέματος.

Παρακολουθώ και διαβάζω με μεγάλη προσοχή τις απόψεις σας οι οποίες είναι απόλυτα σεβαστές. Η αγανάκτηση και η διάσταση απόψεων είναι κάτι το αναμενόμενο και εξίσου δικαιολογημένο με την εξέλιξη που παίρνει η κόντρα συνδικαλιστών και επιχειρηματιών.
Επειδή λοιπόν κι εγώ αγανακτώ , θέλω να προτείνω σύνεση και ψυχραιμία πρώτα απ'όλα.

Το συνταγματικό δικαίωμα στην απεργία ξαφνικά έγινε δικαίωμα στον τραμπουκισμό και τον ετσιθελισμό.
Διανύοντας την τρίτη ημέρα της ακινητοποίησης των πλοίων , άρχισαν (όπως συνηθίζεται κάθε φορά) να μυρίζουν οι γραβιέρες της Κρήτης , να μεταλάσσονται τα αγγουράκια της Κρήτης , να σκάνε τα κλωσσοπουλάκια μέσα από τα αυγά της Κρήτης , να μαζεύει μούργα το λάδι της Κρήτης.
Προς Θεού , δεν έχω κάτι εναντίον της μεγαλονήσου και των κατοίκων της αλλά κάθε φορά τα ίδια και τα ίδια...

Το κρυφτούλι και το κηνυγητό που παίζουν τα ΜΜΕ με τους εμπλεκόμενους είναι γνωστό και επαναλαμβανόμενο. Έχει γίνει αηδιαστικό να αφιερώνουν 5 λεπτά προβολής στα "ευπαθή" προϊόντα του κάθε τόπου και 45 δευτερόλεπτα στα αιτήματα του ευπαθή κλάδου της ναυτιλίας !
Η ακινησία των πλοίων δεν συμβαίνει επειδή το θέλουν τα πληρώματα. Άλλωστε τα πληρώματα στην πλειοψηφία τους δηλώνουν ότι δεν απεργούν...και έχουν αποδείξει ότι δεν φοβούνται πιθανό αντίκτυπο στην επιλογή τους να απεργήσουν.
Εάν όμως όλοι οι εγγεγραμμένοι στα σωματεία , αύριο το πρωϊ , αιτούνταν τη διαγραφή τους στα μεγαλοστελέχη , φαντάζεστε τι εμφύλιος θα ξέσπαγε ?

Στο ενδεχόμενο λοιπόν οι ναυτικοί να θέλουν να ταξιδέψουν τα πλοία και να μην τους αφήνουν οι "πρίγκηπες" των σωματείων τι έχετε να προτείνετε ?
Μήπως να κλείσουν τους καταπέλτες και να κόψουν τους κάβους να φύγουν ?
Και μετά απ'αυτό , από ποια προβλήτα θα αρχίσει η σύρραξη ?
Σε ποια προπέλλα θα βουτήξει πρώτα ο ηρωϊκός αρχισυνδικαλιστής και το ανιδιοτελές αρχιόργανο του κινήματος ?

Πως σε ένα λιμάνι ISPS επιτρέπουν την είσοδο , την παραμονή , και την κατάληψη των καταπελτών των πλοίων από 10 ψευτόμαγκες που θέλοντας να επαναστατήσουν , παίρνουν έναν καφέ και μια τυρόπιττα στο χέρι και κατεβαίνουν για το εύκολο χαρτζηλίκι...ή μάλλον , για μια αρπαχτή !

Καλό θα ήταν ο ναυτικός κόσμος να συμμαχεί με τον επιβάτη και τον νησιώτη και να τους έχει πλάϊ τους και όχι απέναντι.
Χρειάζεται αναβάθμιση και νέες νοοτροπίες...μην ξεχνάμε ότι παλιά οι πορείες και οι καθιστικές διαμαρτυρίες γίνονταν με ένα κομμάτι ψωμί στο χέρι και πέντε ελιές...σήμερα με freddo και cheeseburger !

Καλό ξημέρωμα σε όλους.

despo
26-11-2010, 15:03
Ετσι οπως τα λες φίλε μου, προκύπτει οτι κανένας εργαζόμενος δεν θέλει να κάνει απεργίες (δεν έχει κανένας το παραμικρό πρόβλημα) και οτι έχουν αναλάβει δράση οι συνδικαλιστές, που ετσι τους 'κάπνισε' και δέσανε τα πλοία.

BULKERMAN
26-11-2010, 15:24
Εμένα μου αρέσει που στο φόρουμ που "αγαπά" τους ναυτικούς κανεις δεν πέρνει το μέρος τους! Φθάσαμε να μας κοροηδεύει ο "κύριος" Βεντούρης στο ότι είμαστε οι ποιό ακρηβοπληρωμένοι της Ευρώπης και ότι τα επιδόματα πχ αίχμασης ειναι απαράδεκτα! Αίσχος και ντροπή κύριοι! Όσα έπερναν οι ναυτικοί πριν 5 και 10 χρόνια πρίν πέρνουν και σήμερα! Κάνουν άυξηση τα σωματία και οι εταιρίες κόβουν υπερωρίες και το αποτέλεσμα το ίδιο! Το κλέψιμο στα γκαραζιάτικα? Το κλέψιμο στις υπερωρίες? Οι ατελείωτες ώρες στην θάλασσα σε απαράδεκτες συνθήκες εργασίας? Η ανεργία?
Αλλα δεν βγαίνει κανείς να τα πει παρα μόνο να λέμε για τα δικαιώματα μετακίνησης! Όταν μας κόβουν οι αγρότες τι εθνικές δεν μιλάμε! Οταν σταματάνε οι φορτηγατζιδες να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους γιατι δεν έβγαλαν 1000% την αξία της πρώτης άδειας τους υποστηρίζουμε! Το 2% των ναυτικών μας ενοχλεί!


Φίλε Απόστολε με όσα λες συμφωνώ όχι μόνο 100 % αλλά 1000 %!!!
Θες να πούμε για τους ποντοπόρους ναυτικούς που αν τολμήσουν να κάνουν απεργία στο επόμενο λιμάνι πήραν δρόμο από το πλοίο??
Είμαι ο πρώτος που αν θίξεις το ναυτικό επάγγελμα και τους ναυτικούς θα τρέξω να τους υπερασπιστώ γιατί είμαι ευαίσθητος σε αυτό το θέμα...
Βεβαίως και κάποιοι περίεργοι που βγαίνουν στα κανάλια και παρουσιάζουν τους εφοπλιστές σαν καημένους που πεινάνε είναι απαράδεκτοι!!!
Θα πρέπε να πεις όμως ότι οι θαλασσιες μεταφορές στα νησιά το χειμώνα ιδίως είναι κοινωνικό έργο και όχι άντε να πάμε στο νησί...Όταν ζεις στην πόλη και κάνουν απεργία τα λεωφορεία τότε πας με το μετρο.Κάνουν απεργία τα ταξί πας με τα λεοφωρεία.Κάνουν ΟΛΟΙ απεργία πας με ένα γνωστο σου.Όταν εμένα στην Άνδρο που δεν έχει ούτε πλοίο ούτε αεροδρόμιο για μια έκτακτη ανάγκη τότε τι κάνω??Κλαίω τη μοίρα μου μην γίνει κάτι??????Δεν μιλάω για μακρυνά νησιά!!!Εκεί ακόμη χειρότερα!!

Η μήπως να φύγουμε όλοι από τα νησιά γιατί φταιμε που μενουμε εκεί??

roussosf
26-11-2010, 19:06
νομιζω οτι δεν θα πρεπει να ασχοληθουμε αλλο με το θεμα της απεργιας
ετσι και αλλιως και σε αυτη την περιπτωση ισχυει η πελατιακη σχεση που εχουν οι "πριγκηπες των σωματειων"(οπως τους αναφαιρει ο proussos)με τα κομματικα στελεγχη ανεξαρτητου χρωματος
οπως προανεφερα στη Ελλαδα δεν κινειτε τιποτα τα καραβια θα κινηθουν?
αν γινει αυτο
απο "proussos"
Μήπως να κλείσουν τους καταπέλτες και να κόψουν τους κάβους να φύγουν ?
Και μετά απ'αυτό , από ποια προβλήτα θα αρχίσει η σύρραξη ?
Σε ποια προπέλλα θα βουτήξει πρώτα ο ηρωϊκός αρχισυνδικαλιστής και το ανιδιοτελές αρχιόργανο του κινήματος ?

τοτε θα δουμε και στα δελτια σιδεροδεσμιο κανενα καπετανιο
οσο για ISPS ισχυει εκει που κατι κρατικο δουλευει εδω ειπαμε δεν δουλευει τιποτα
η μαλλον δουλευει μονο στη Συρο:p
εκει οι ενστολοι πολιτες του λιμενικου ειναι οντως για την προστασια του λιμανιου βλεπεις δεν τους ενοχλει κενενα κομματικο η συδικαλιστικο στελεγχος

speedrunner
27-11-2010, 12:48
http://www.marinews.gr/pub/category.asp?lang=gr&page=1&catid=5&contentid=13505

Έλεος δηλαδή εμείς οι νησιώτες ήμαστε κάτοικοι δεύτερης κατηγορίας????:twisted::twisted:

GiorgosVitz
27-11-2010, 12:56
Συγχαρητήρια στην ΠΝΟ, που συνεχίζει και δείχνει το κοινωνικό της πρόσωπο... Χίλια μπράβο.
Ελπίζω να κάνει κάτι η κυβέρνηση το συντομότερο, γιατί οι νησιώτες δε φταίνε σε τίποτα να πληρώνουν τον πόλεμο της ΠΝΟ με την ΕΕΝ.
Αναρωτιέμαι γιατί τα πληρώματα της Άττικα δεν πάνε να υπογράψουν τη συλλογική σύμβαση που τους πρότεινε η εταιρία;;

minoan
27-11-2010, 13:16
10 χαρακτηρες

gpap2006
27-11-2010, 13:23
Άρχισε να λειτουργεί ο κοινωνικός αυτοματισμός. Αυτό δηλαδή που η κάθε εξουσία επιδιώκει. Η μια κοινωνική ομάδα εναντίων της άλλης. Δεν είναι νταβατζιλίκι όταν οι ναυτικοί μας ζητάνε ανθρώπινες συμβάσεις εργασίας:mad:. Έλεος, το πολύ MEGA κάνει κακό στην υγιή σκέψη!

proussos
27-11-2010, 13:26
Συγχαρητήρια στην ΠΝΟ, που συνεχίζει και δείχνει το κοινωνικό της πρόσωπο... Χίλια μπράβο.
Ελπίζω να κάνει κάτι η κυβέρνηση το συντομότερο, γιατί οι νησιώτες δε φταίνε σε τίποτα να πληρώνουν τον πόλεμο της ΠΝΟ με την ΕΕΝ.
Αναρωτιέμαι γιατί τα πληρώματα της Άττικα δεν πάνε να υπογράψουν τη συλλογική σύμβαση που τους πρότεινε η εταιρία;;

Από το δελτίο τύπου της Attica της 24/11 είναι ευνόητο ότι στην εταιρεία θέλουν αλλά η Π.Ν.Ο. δεν το δέχεται. Δεν φαίνεται κάπου να ευθύνονται τα πληρώματα. Ρίξτε μια ματιά...

Η ATTICA GROUP εκφράζει την κατηγορηματική της αντίθεση στο κλίμα εργασιακής έντασης που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες στην ελληνική ακτοπλοΐα.
Είναι πάγια θέση μας ότι η διατήρηση αδιέξοδων καταστάσεων πλήττει το σύνολο του κλάδου, εταιρείες, ναυτικούς και νησιώτες.
Άποψή μας είναι ότι η υπογραφή ΣΣΕ εργασίας στην ακτοπλοΐα είναι εύλογη απαίτηση των Ελλήνων ναυτικών και είναι απαραίτητη η όσο το δυνατόν συντομότερη ολοκλήρωσή της.
Για την ισότιμη μεταχείριση των πληρωμάτων του Ομίλου μας και την αποφυγή διακριτικής μεταχείρισης ανάμεσά τους, χορηγήσαμε ήδη και στα πληρώματα των ακτοπλοϊκών μας πλοίων την ίδια αύξηση που συμφωνήθηκε με τη ΣΣΕ για τα πληρώματα της Αδριατικής, ύψους 2%, την οποία θεωρήσαμε δίκαιη και εύλογη.
Η τρέχουσα διαπραγματευτική γραμμή της ΕΕΝ, στην οποία δεν μετέχουμε και δεν μας εκπροσωπεί, μας βρίσκει αντίθετους καθώς θεωρούμε ότι οδηγεί σε αδιέξοδα.
Θεωρώντας την εργασιακή ειρήνη προτεραιότητα, καλούμε την ΠΝΟ στην άμεση υπογραφή συλλογικής σύμβασης με την εταιρεία μας και για τα πληρώματα ακτοπλοΐας που απασχολεί ο Όμιλός μας.

zozef
27-11-2010, 13:27
Υπαρχουν και τα αρματαγωγα του Π.Ν για οποιον θελει να λυση το προβλημα και οχι να το διονιζει!! οπως η κυβερνηση μας.

GiorgosVitz
27-11-2010, 13:29
Φίλε gpap2006, δεν είμαστε πρόβατα για να ακούμε και να πιστεύουμε ότι μας λένε, όπως υπονοείς με αυτά που γράφεις. Με το να κάνουν απεργία επί τόσες ημέρες οι ναυτικοί, στην ουσία κρατάνε ομηρους τους νησιιώτες για να εκβιάζουν τους εφοπλιστές και το κράτος. Αυτό εγώ ξέρω ότι είναι τραμπουκισμός. Για τους χιλιάδες νησιώτες που είναι απόκλεισμένοι από την υπόλοιπη χώρα έχεις να πεις κάτι? 'Η μήπως φταίνε που δεν ήρθαν να μείνουν στην Αθήνα για να μην έχουν τέτοια προβλήματα.
Πάνω απ' όλα είναι το κοινό καλό και συμφέρον.


Από το δελτίο τύπου της Attica της 24/11 είναι ευνόητο ότι στην εταιρεία θέλουν αλλά η Π.Ν.Ο. δεν το δέχεται. Δεν φαίνεται κάπου να ευθύνονται τα πληρώματα. Ρίξτε μια ματιά...

Η ATTICA GROUP εκφράζει την κατηγορηματική της αντίθεση στο κλίμα εργασιακής έντασης που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες στην ελληνική ακτοπλοΐα.
Είναι πάγια θέση μας ότι η διατήρηση αδιέξοδων καταστάσεων πλήττει το σύνολο του κλάδου, εταιρείες, ναυτικούς και νησιώτες.
Άποψή μας είναι ότι η υπογραφή ΣΣΕ εργασίας στην ακτοπλοΐα είναι εύλογη απαίτηση των Ελλήνων ναυτικών και είναι απαραίτητη η όσο το δυνατόν συντομότερη ολοκλήρωσή της.
Για την ισότιμη μεταχείριση των πληρωμάτων του Ομίλου μας και την αποφυγή διακριτικής μεταχείρισης ανάμεσά τους, χορηγήσαμε ήδη και στα πληρώματα των ακτοπλοϊκών μας πλοίων την ίδια αύξηση που συμφωνήθηκε με τη ΣΣΕ για τα πληρώματα της Αδριατικής, ύψους 2%, την οποία θεωρήσαμε δίκαιη και εύλογη.
Η τρέχουσα διαπραγματευτική γραμμή της ΕΕΝ, στην οποία δεν μετέχουμε και δεν μας εκπροσωπεί, μας βρίσκει αντίθετους καθώς θεωρούμε ότι οδηγεί σε αδιέξοδα.
Θεωρώντας την εργασιακή ειρήνη προτεραιότητα, καλούμε την ΠΝΟ στην άμεση υπογραφή συλλογικής σύμβασης με την εταιρεία μας και για τα πληρώματα ακτοπλοΐας που απασχολεί ο Όμιλός μας.

Σωστή η παρατήρηση του φίλου proussos. Αυτό ήθελα να πω, αλλά δεν το διατύπωσα σωστά. Ευχαριστώ για τη διόρθωση-διευκρίνηση

minoan
27-11-2010, 13:41
10 χαρακτηρες

minoan
27-11-2010, 13:48
10 χαρακτηρες

speedrunner
27-11-2010, 13:49
Άρχισε να λειτουργεί ο κοινωνικός αυτοματισμός. Αυτό δηλαδή που η κάθε εξουσία επιδιώκει. Η μια κοινωνική ομάδα εναντίων της άλλης. Δεν είναι νταβατζιλίκι όταν οι ναυτικοί μας ζητάνε ανθρώπινες συμβάσεις εργασίας:mad:. Έλεος, το πολύ MEGA κάνει κακό στην υγιή σκέψη!

Φίλε έλα κι εσύ να ζεις σε ένα νησί και να είναι αποκλεισμένος για δέκα μέρες και να έχεις ελλείψεις σε βασικά αγαθά, πράγματα που στην Ηπειρωτική Ελλάδα θα θεωρούν αυτονόητα, και μετά μιλά για υγιή σκέψη.

BULKERMAN
27-11-2010, 13:57
Φίλε έλα κι εσύ να ζεις σε ένα νησί και να είναι αποκλεισμένος για δέκα μέρες και να έχεις ελλείψεις σε βασικά αγαθά, πράγματα που στην Ηπειρωτική Ελλάδα θα θεωρούν αυτονόητα, και μετά μιλά για υγιή σκέψη.


Φίλε speedrunner όταν ο άλλος είναι σπιτάκι του στην Αθήνα με όλες τις ευκολίες το παίζει υπεράνω αφεντικών,λέει ζήτω ο συνδικαλισμός κ μας την λέει κ από πάνω!!
Αλλά έτσι είναι.Τα λιμά είμαστε εμείς οι νησιώτες που όλοι συμπάσχουν μαζί μας αλλά πρέπει να συνεχιστεί η απεργία για το καλό των ναυτικών!Τώρα τους έπιασε ο πόνος για τους ναυτικούς!!

roussosf
27-11-2010, 14:32
Υπαρχουν και τα αρματαγωγα του Π.Ν για οποιον θελει να λυση το προβλημα και οχι να το διονιζει!! οπως η κυβερνηση μας.
αυτο δεν ειναι η λση του προβληματος
η δουλεια του ΠΝ και ολων των σωματων στρατου αεροποριας και ασφαλειας δεν ειναι αυτη
δεν ειναι απεργοσπαστικοι μηχανισμοι ειναι για αλλη δουλεια τους και ολοι γνωριζουμε πια ειναι
πρεπει καποια στιγμη ολοι οι εργαζομενοι να καταλαβουμε οτι το σωματειο (union) ειμαστε εμεις και οχι καποιοι κατευθυνομενοι που εχουν αλλη σχεση με τα κομματα, κυβερνωντες και δεν ξερω εγω ποιους αλλους
και βεβαια ολα αυτα υπο την προυποθεση οτι υπαρχει ΚΡΑΤΟΣ
εδω δεν υπαρχει τιποτα ο καθενας κανει οτι θελει
αυτα εχει η πελατιακη σχεση αλλα θα γυρισει και ο τροχος
σε τοπικη εφημεριδα των κυκλαδων στη σελιδα 4 αναφαιροντε ολα οσα εχουμε σχολιασει http://users.forthnet.gr/syr/typokykladiki/koinignomi.pdf

Maroulis Nikos
27-11-2010, 16:59
Ακινητοποιημένα για οκτώ ημέρες τα πλοία

Νέα 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ με αποτέλεσμα τα πλοία της Ακτοπλοΐας να παραμείνουν ακινητοποιημένα στα λιμάνια μέχρι το πρωί της Τρίτης, συμπληρώνοντας έτσι 8 ημέρες ακινησίας.

Διαβάστε περισσότερα στο ακόλουθο link :
http://www.nautilia.gr/content.asp?contentid=15503

CORFU
27-11-2010, 17:55
στην γραμμη Κερκυραs-Ηγουμενιτσαs μονο την πρωτη μερα εκαναν απεργια!!!!!!!!!!!!!

Captain_Nionios
27-11-2010, 18:35
Από το δελτίο τύπου της Attica της 24/11 είναι ευνόητο ότι στην εταιρεία θέλουν αλλά η Π.Ν.Ο. δεν το δέχεται. Δεν φαίνεται κάπου να ευθύνονται τα πληρώματα. Ρίξτε μια ματιά...

Η ATTICA GROUP εκφράζει την κατηγορηματική της αντίθεση στο κλίμα εργασιακής έντασης που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες στην ελληνική ακτοπλοΐα.
Είναι πάγια θέση μας ότι η διατήρηση αδιέξοδων καταστάσεων πλήττει το σύνολο του κλάδου, εταιρείες, ναυτικούς και νησιώτες.
Άποψή μας είναι ότι η υπογραφή ΣΣΕ εργασίας στην ακτοπλοΐα είναι εύλογη απαίτηση των Ελλήνων ναυτικών και είναι απαραίτητη η όσο το δυνατόν συντομότερη ολοκλήρωσή της.
Για την ισότιμη μεταχείριση των πληρωμάτων του Ομίλου μας και την αποφυγή διακριτικής μεταχείρισης ανάμεσά τους, χορηγήσαμε ήδη και στα πληρώματα των ακτοπλοϊκών μας πλοίων την ίδια αύξηση που συμφωνήθηκε με τη ΣΣΕ για τα πληρώματα της Αδριατικής, ύψους 2%, την οποία θεωρήσαμε δίκαιη και εύλογη.
Η τρέχουσα διαπραγματευτική γραμμή της ΕΕΝ, στην οποία δεν μετέχουμε και δεν μας εκπροσωπεί, μας βρίσκει αντίθετους καθώς θεωρούμε ότι οδηγεί σε αδιέξοδα.
Θεωρώντας την εργασιακή ειρήνη προτεραιότητα, καλούμε την ΠΝΟ στην άμεση υπογραφή συλλογικής σύμβασης με την εταιρεία μας και για τα πληρώματα ακτοπλοΐας που απασχολεί ο Όμιλός μας.


Θα ηθελα να ρωτησω τον φιλο Proussos γιατι δεν καταλαβα καλα. Εφοσον η Attica συμφωνησε εκτος της αυξησης μισθων και (αν καταλαβα καλα) σε ολα τα υπολοιπα που προβλεπει η προταση της ΠΝΟ γιατι η ΠΝΟ δεν αφηνει τα πλοια της Attica να αποπλευσουν;

Leo
27-11-2010, 18:53
Captain Nionio, στην εφημερίδα metro της Πέμπτης 25 Νοεμβρίου σελίδες 8, 9 και 10 υπάρχει μια εκτενής συνέντευξη του προέδρου της ΕΕΝ κ. Απόστολου Βεντούρη, που μπορεί να σου απαντήσει μερικώς τα ερωτήματα σου ή να σε μπλοκάρει περισσότερο.

Captain_Nionios
27-11-2010, 19:04
Που να την προμηθευτω ομως; :confused:

Leo
27-11-2010, 19:15
Που να την προμηθευτω ομως; :confused:

Εγώ την διάβασα σε χαρτί αλλά νομίζω κάτι θα βρεις εδώ (http://www.metrogreece.gr) ;)

speedrunner
27-11-2010, 19:30
Άλλα έχουν απεργία και άλλα έχουν απαγορευτικό (http://www.nautilia.gr/forum/showpost.php?p=412841&postcount=1276)!!!!!
τι να πεις το παράλογο του πράγματος!!!:cool:

roussosf
27-11-2010, 19:33
διαβαζοντας ολα τα σχολια αλλα και αρθρα απο τον τυπο αρχιζω και προβλιματιζομαι μηπως η ΕΕΝ και η ΠΝΟ τα εχουν κανει πλακακια?
δεν εξηγείται διαφορετικα η σταση ολων
δεν ξερω μια σκεψη εκανα χαζη ,ηλιθια ?

BULKERMAN
27-11-2010, 19:35
Ελπίζω μόνο να μην αληθεύει αυτό που έφτασε στα αυτιά μου...Καήκαμε αν συμβεί κάτι τέτοιο...
Το σενάριο μιλάει για συνέχιση της απεργίας για 2 εβδομάδες ακόμη...:evil:

Apostolos
27-11-2010, 19:51
Αλλες φορές μετα απο 2-3 μέρες απεργίας είχαμε επεισόδια, φασαρίες, φωνές στα κανάλια... Τώρα? Μία απλή αναφορά και τίποτε άλλο! Μιλάμε για την πλέον μεκρόχρονη απεργία της ΠΝΟ και δέν έχει ανοίξει μύτη!!! Ολα αυτά ειναι εντελώς περίεργα και παράξενα είτε απο την πλευρά των Εφοπλιστών που σαν να τους έρχετε και γάντι που ο πλέον κακός μήνας του έτους βρίσκει τα πλοία χωρίς ιδιαίτερα έξοδα ή γιατι θα εμφανιστεί αύριο η κυβέρνηση και θα απελευθερώσει το νόμο τα πληρώματα με την ελευση ξένων! Ετσι θα έχουν μαζί την κοινή γνώμη...
Εδώ χτίζετε μια πλεκτάνη και νομίζω ότι και η ΠΝΟ ειναι μαζί...
Γιατι ειναι εντελώς παράλογο να μην κάνεις και μια υποχώρηση...

roussosf
27-11-2010, 20:38
Αλλες φορές μετα απο 2-3 μέρες απεργίας είχαμε επεισόδια, φασαρίες, φωνές στα κανάλια... Τώρα? Μία απλή αναφορά και τίποτε άλλο! Μιλάμε για την πλέον μεκρόχρονη απεργία της ΠΝΟ και δέν έχει ανοίξει μύτη!!! Ολα αυτά ειναι εντελώς περίεργα και παράξενα είτε απο την πλευρά των Εφοπλιστών που σαν να τους έρχετε και γάντι που ο πλέον κακός μήνας του έτους βρίσκει τα πλοία χωρίς ιδιαίτερα έξοδα ή γιατι θα εμφανιστεί αύριο η κυβέρνηση και θα απελευθερώσει το νόμο τα πληρώματα με την ελευση ξένων! Ετσι θα έχουν μαζί την κοινή γνώμη...
Εδώ χτίζετε μια πλεκτάνη και νομίζω ότι και η ΠΝΟ ειναι μαζί...
Γιατι ειναι εντελώς παράλογο να μην κάνεις και μια υποχώρηση...
Ακριβως τις ιδιες σκεψεις εκανα και εγω
ειναι οντως περιεργα ολα αυτα
αλλα παντα πριν απο την μαχη επικρατει μια περιεργη ησυχία

Maroulis Nikos
27-11-2010, 21:03
Απειλείται με επιστράτευση η απεργία των ναυτικών

Στην ΠΝΟ στρέφονται οι πιέσεις της κυβέρνησης για τερματισμό των απεργιακών κινητοποιήσεων των ναυτικών ενώ καμία πίεση δεν ασκείται στην άλλη «όχθη», παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία των Εφοπλιστικών Ενώσεων ήδη υπέγραψαν την καταβολή αυξήσεων στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας του 2010.

Διαβάστε περισσότερα στο ακόλουθο Link :

http://www.nautilia.gr/content.asp?contentid=15504 (http://www.nautilia.gr/content.asp?contentid=15504)

roussosf
27-11-2010, 22:03
τωρα απο το Ηρακλειο φευγει το ΚΡΗΤΗ και ενα ΠΑΛΑΤΙ

πηγη ΝΕΤ

speedrunner
27-11-2010, 23:58
Έφυγε και το Λατώ απο Χανιά!!!

GiorgosVitz
28-11-2010, 00:10
Άκουσα τώρα στη ΝΕΤ ότι η απεργία συνεχίζεται μέχρι την Τρίτη τα ξημερώματα. Τα πλοία έφυγαν από την Κρήτη για να μεταφέρουν γεωργικά προϊόντα στον Πειραιά ή έσπασε η απεργία?

Leo
28-11-2010, 00:47
Τα πλοία έφυγαν γιατί ξεχείλισε το ποτήρι στη Κρήτη. Θα θυμάστε τι είχε γίνει πριν χρόνια εκεί....

GiorgosVitz
28-11-2010, 00:48
Σ' ευχαριστώ για την άμεση απάντηση Leo.
Δεν έχει ξεχειλίσει μόνο εκεί το ποτήρι...;)

minoan
28-11-2010, 01:49
10 χαρακτηρες

speedrunner
28-11-2010, 10:00
Με εντολή του υπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων Γιάννη Διαμαντίδη απέπλευσαν χθες το βράδυ από την Κρήτη τρία πλοία μεταφέροντας φορτηγά με ευπαθή προϊόντα.
Ειδικότερα, το «Φαιστός Παλλάς» απέπλευσε έφυγε στις 22.05 από Ηράκλειο με 96 επιβάτες και 101 φορτηγά και έδεσε στις 04.30 Ακτή Ξαβερίου. Το Κρήτη Ι έφυγε 21.30 από το Ηράκλειο με 11 επιβάτες και 106 φορτηγά και έδεσε 06.50 π.μ. στην Ακτή Ξαβερίου και το Λατώ από Χανιά στις 23.40 μ.μ. 39 επιβάτες και 102 φορτηγά και έφθασε στον Πειραιά στις 09.00 το πρωϊ.

http://www.marinews.gr/pub/category.asp?lang=gr&page=1&catid=5&contentid=13507

Ερώτηση: αφού είναι "τόσο απλό" γιατί δεν δίνει εντολή ο υπουργός για όλα τα πλοία?:cool::rolleyes:

Leo
28-11-2010, 10:03
.................

Ερώτηση: αφού είναι "τόσο απλό" γιατί δεν δίνει εντολή ο υπουργός για όλα τα πλοία?:cool::rolleyes:


Εύστοχο!!!!! μπράβο ;)

roussosf
28-11-2010, 10:27
Ερώτηση: αφού είναι "τόσο απλό" γιατί δεν δίνει εντολή ο υπουργός για όλα τα πλοία?

Εύστοχο!!!!! μπράβο ;)
θα πω την κακια μου
η Κρητη βγαζει κυβερνηση σε τοσο ποσοστο οσο μολις και μετα βιας το φτανει η υπολοιπη νησιωτικη Ελλαδα
Σε προηγουμενη σελιδα ανεφεραι ο φιλος proussos για τα κρητικα ζαρζαβατικα ,τα κρητηκα γαλατα και γενικα τα κρητικα προιοντα
ετσι ειναι τα πραγματα αμα κλεισει την κανουλα η Κρητη πρεπει να ψαχνουμε για αλλη Αθηνα

BULKERMAN
28-11-2010, 10:37
Με εντολή του υπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων Γιάννη Διαμαντίδη απέπλευσαν χθες το βράδυ από την Κρήτη τρία πλοία μεταφέροντας φορτηγά με ευπαθή προϊόντα.
Ειδικότερα, το «Φαιστός Παλλάς» απέπλευσε έφυγε στις 22.05 από Ηράκλειο με 96 επιβάτες και 101 φορτηγά και έδεσε στις 04.30 Ακτή Ξαβερίου. Το Κρήτη Ι έφυγε 21.30 από το Ηράκλειο με 11 επιβάτες και 106 φορτηγά και έδεσε 06.50 π.μ. στην Ακτή Ξαβερίου και το Λατώ από Χανιά στις 23.40 μ.μ. 39 επιβάτες και 102 φορτηγά και έφθασε στον Πειραιά στις 09.00 το πρωϊ.

http://www.marinews.gr/pub/category.asp?lang=gr&page=1&catid=5&contentid=13507

Ερώτηση: αφού είναι "τόσο απλό" γιατί δεν δίνει εντολή ο υπουργός για όλα τα πλοία?:cool::rolleyes:

Γιατί δεν θέλουν φίλε!!Όλους τους βολεύει αυτή η κατάσταση τελικα!!!
Αλλά από ότι φαίνεται οι κάτοικοι των μικρών νησιών είναι τα θύματα και πάλι!
Οι κάτοικοι κ οι επειχειρηματίες της Κρήτης έκαναν τη δουλειά τους...Ε εκεί έχει πιο πολλούς ψήφους..Πως να το κάνουμε???

gpap2006
28-11-2010, 11:12
Η Κρήτη είναι ανεξάρτητο παρα-κράτος και δεν το ξέραμε? Από πότε μπορεί να σπάσει απεργία λόγω εντολής ..(τριτοκλασάτου) υπουργού? Συμβαίνουν απίστευτα πράγματα στη χώρα μας...Δείτε χθεσινά συμβάντα με τους Καρχιμάκειους πραίτορες :http://olympia.gr/2010/11/27/αυτοι-που-εκλειναν-παρειτσα-με-μιχα-κα/

Trakman
28-11-2010, 12:21
Ε καλά τώρα, μη γινόμαστε υπερβολικοί... Δεν έγινε η Κρήτη το ευνοημένο μέρος της Ελλάδας. Μην πηγαίνουμε αλλού τη συζήτηση. Κάποιος έγραψε κάτι για δύο κράτη... Συμφωνώ, μόνο που αυτά δεν είναι η Κρήτη και η υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά το κράτος των Αθηνών και το κράτος της περιφέρειας.

GiorgosVitz
28-11-2010, 12:53
Καταρχήν να πω ότι συμφωνώ με τον Trakman και θα συμπληρώσω ότι Ελλάδα είναι μόνο η Αθήνα. Όλες οι υπόλοιπες περιοχές και κυρίως τα νησιά δεν υπάρχουν.
Δεύτερον, μπράβο στους Κρητικούς που με τις πιέσεις και τις διαμαρτυρίες τους ανάγκασαν τα πλοία να φύγουν χθες το βράδυ (είμαι καλοπροααίρετος και δε θα ασχοληθώ με θέματα τύπου "το κράτος της Κρήτης" ή "έχει πολλούς ψήφους η Κρήτη και κάθονται σούζα οι πολιτικοί). Πρέπει όλα τα νησιά να αντιδράσουν με τον ίδιο τρόπο μπας και έχουμε καμία εξελιξη.
Τρίτον, πρέπει επιτέλους οι συνδικαλιστές να σταματήσουν να βλέπουν φαντάσματα. Κάθε φόρα που ταλαιπωρείται ο κόσμος και αντιδρά, οι συνδικαλιστές βλέπουν πίσω από τις αντιδράσεις του κόσμου πράσινες, μπλέ σκιές και γενικά σκιές κάθε χρώματος. Θα το πω για μια ακόμα φορά: Οι κάτοικοι των νησιών δεν είναι πρόβατα να παρακινούνται από τον Χ και τον Υ. Αυτές οι εποχές πέρασαν. Όταν, δηλαδή, ο κάτοικος του καστελόριζου, της Δονούσας ή του οποιουδήποτε μικρού (και μεγάλου) νησιού πηγαίνει στο μπακάλικο (ή στο σούπερ μάρκετ) και λείπουν βασικά είδη διατροφής τι θα κάνει; Θα συγχαρεί τους απεργούς; Θα τους δώσει την ευχή του; Δεν το νομίζω.
Γενικότερα πιστεύω ότι ο συνδικαλισμός όπως εφαρμόζεται στην Ελλάδα μόνο διάσπαση προκαλεί. Τι παέι να πει μπλέ, κόκκινοι, πράσινοι συνδικαλιστές... Όλοι τις ίδιες ανάγκες δεν έχουμε; Δε θα επεκταθώ άλλο σε αυτό το θέμα, γιατί θα βγώ off-topic.
Κλείνοντας, θέλω να πω ότι θα ήταν πόλυ πιο αποδοτικό αν όλες οι συνδικαλιστικές ενώσεις έκαναν απεργία την ίδια μέρα και όχι όπως γίνεται συνήθως: σήμερα τα λεωφορεία, αύριο τα αεροπλάνα, μεθαύριο τα καράβια. Ας κάτσουν όλοι μάζι σε ένα τραπέζι, να συνεννοηθούν και να πούν: "στις τόσες τους μήνα πανελλήνια/ παλλαϊκή απεργία". Έτσι και πιο έντονη γίνεται η διαμαρτυρία και η πίεση προς την κυβέρνηση/ιδιώτες εργοδότες, ενώ έχει και ο κόσμος χρόνο για να προετοιμαστεί, π.χ. να εφοδιαστούν με περισσότερα είδη πρώτης ανάγκης τα νησιά.

Αυτά είχα να πω. Ελπίζω να μη σας κούρασα.

Captain_Nionios
28-11-2010, 13:00
Παροτι σπουδαζω Κρητη δεν εχω καμια σχεση με τον τοπο και μπορω να πω οτι αρκετες φορες με εχουν τσαντισει ψευτολεβεντιες ντοπιων!!! Αλλα ρε μαγκες ενα πραγμα θα περιμενω να δω απο εσας που καταδικαζεται τον χθεσινο αποπλου των κρητικων βαποριων. Σε περιπτωση που μια μελλοντικη απεργια ολων (απο στεριας και θαλασσας) των προμηθευτων καυσιμων καθηλωνε τα βαπορια και για οσο καιρο τα βαπορια σας ηταν καθηλωμενα οι εταιριες σας ελεγαν, μιας που δεν δουλευετε δεν σας πληρωνουμε τι θα κανατε; Θα συμπασχατε με την απεργια των προμηθευτων καυσιμων; Σε περιπτωση που θα το κανατε εχετε καθε δικαιωμα να λετε οτι αυτο που εγινε χθες με τον εκτακτο αποπλου των τριων βαποριων ειναι αδικια. Αν ομως δεν το κανατε και διαμαρτυροσασταν για τα χρηματα που θα χανατε απο την απεργια των προμηθευτων καυσιμων, δεν μπορειτε να διαμαρτυρεστε για το γεγονος οτι οι παραγωγοι δεν ηθελαν να χασουν μεγαλα χρηματικα ποσα λογω της δικιας σας απεργιας και ετσι απαιτησαν εκτακτο αποπλου. Μενει να αποδειχτει στο μελλον αν θα ειστε δικαιοι οποτε καλα κανετε και διαμαρτυρεστε η αν θα ειστε αδικοι οποτε η διαμαρτυρια σας ειναι καταχρηστικη. Βεβαια πιστευω πως πολυ δυσκολα θα σας κοψουν μισθους σε περιπτωση που τα βαπορια σας δεν μπορουν να κινηθουν απο απεργια προμηθευτων καυσιμων οποτε ισως δεν μπορεσουμε να κανουμε αμεση συγκριση!!!

Leo
28-11-2010, 13:29
Επόμενη πέτρα, τα βαπόρια που επιτελούν εμπορικό σκοπό ας πούμε σταμάτησαν καλώς ή κακώς, τα βαπόρια που κάνουν επιδοτούμενες άγονες (για βιοποριστικές ανάγκες των νησιών) γιατί τα σταμάτησαν στο Λαύριο και ακόμη ακόμη και στον Πειραιά? Επειδή τα νησιά που πάνε δεν εκλέγουν βουλευτές/υπουργούς και άλλους παρατρεχάμενους? Υπάρχει κηδεία μια βδομάδα τώρα σ ένα νησί... που δεν έχει ευκολίες, αν ήταν ένα πολύ συγκενικό σας αγαπημένο πρόσωπο τι θα λέγατε? Πως το σχολιάζατε?

stelios_21
28-11-2010, 13:37
Επόμενη πέτρα, τα βαπόρια που επιτελούν εμπορικό σκοπό ας πούμε σταμάτησαν καλώς ή κακώς, τα βαπόρια που κάνουν επιδοτούμενες άγονες (για βιοποριστικές ανάγκες των νησιών) γιατί τα σταμάτησαν στο Λαύριο και ακόμη ακόμη και στον Πειραιά? Επειδή τα νησιά που πάνε δεν εκλέγουν βουλευτές/υπουργούς και άλλους παρατρεχάμενους? Υπάρχει κηδεία μια βδομάδα τώρα σ ένα νησί... που δεν έχει ευκολίες, αν ήταν ένα πολύ συγκενικό σας αγαπημένο πρόσωπο τι θα λέγατε? Πως το σχολιάζατε?

γεια σου φίλε μου..θέλω να σου κάνω μια ερώτηση..για αύριο έχω κλείσει εισιτήρια για να φύγω με το πλοιo THEOFILOS(NEL LINES) απο θεσσαλονίκη για μυτιλήνη..το δρομολόγιο δεν θα γίνει?και αν δεν γίνει..μπορω να πάρω τα χρήματα μου πίσω?δεν με βολεύουν οι άλλες ημερομηνίες..αν δεν πάω αύριο,καλύτερα να μην πάω καθόλου..:(

Leo
28-11-2010, 14:00
γεια σου φίλε μου..θέλω να σου κάνω μια ερώτηση..για αύριο έχω κλείσει εισιτήρια για να φύγω με το πλοιo THEOFILOS(NEL LINES) απο θεσσαλονίκη για μυτιλήνη..το δρομολόγιο δεν θα γίνει?και αν δεν γίνει..μπορω να πάρω τα χρήματα μου πίσω?δεν με βολεύουν οι άλλες ημερομηνίες..αν δεν πάω αύριο,καλύτερα να μην πάω καθόλου..:(

Φυσικά και δικαιούσαι όλο το αντίτιμο του εισιτηρίου εφ' όσον το δρομολόγιο δεν εκτελεστεί.

sylver23
28-11-2010, 16:25
Απάντηση της ΠΝΟ στον υπ.Θαλασσίων Υποθέσεων για το «Προσωπικό Ασφαλείας»
Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2010

http://www.marinews.gr/photos%5CCategories/Xalas%20New-2010.bmp
«Κύριε Υπουργέ,

Αναφορικά με το άνω σχετ. έγγραφό σας με ημερομηνία 26 Νοεμβρίου 2010, που λάβαμε τις πρώτες μεταμεσημβρινές ώρες του Σαββάτου 27 Νοεμβρίου 2010, σας γνωρίζουμε ότι η Διοίκηση της ΠΝΟ που συγκλήθηκε άμεσα σε έκτακτη συνεδρίασή της, αφού ενημερώθηκε επί του περιεχομένου του, σας γνωρίζει τα παρακάτω.

Μια πρώτη διαπίστωση της Διοίκησης της Ομοσπονδίας επί του ανωτέρω εγγράφου σας είναι ότι ενώ ξεκινά με την αναφορά ότι «η απεργία αποτελεί συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα», στη συνέχεια αναφέρεται σε διατάξεις του νόμου, με τις οποίες κατά την εκτίμησή σας τίθενται συγκεκριμένοι περιορισμοί κατά την ενάσκηση του δικαιώματος αυτού.

Εξειδικεύοντας τους περιορισμούς αυτούς, που ορίζονται από τον κοινό νομοθέτη, αναφέρεστε ειδικότερα «στη διάθεση του αναγκαίου προσωπικού των πλοίων προς μεταφορά προσώπων και αγαθών διά θαλάσσης για αντιμετώπιση εκτάκτων ή ζωτικών αναγκών του κοινωνικού συνόλου που ανακύπτουν».

Προφανώς υπαινίσεσθε την διάταξη της παραγρ. 2 του άρθρου 37 του Ν. 330/1976. Προς το σημείο αυτό ακριβώς εναρμονίζεται και το θέμα που έχει τεθεί στην αρχή του εγγράφου σας.Αντί όμως, όπως θα ήταν αναμενόμενο, να προσδιορίζεται με σαφήνεια η έννοια της συνδρομής συγκεκριμένων εκτάκτων ή ζωτικών αναγκών του κοινωνικού συνόλου που, ανακύπτουν, στην επόμενη παράγραφο του εγγράφου σας ζητείται από την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία «όπως εξετάσει και αναλόγως αποφασίσει εύλογη αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων».

Θεωρούμε κ. Υπουργέ ότι η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, που εκπροσωπεί το σύνολο των Ελλήνων ναυτεργατών διαθέτει την απαραίτητη κοινωνική ευαισθησία, αυτό όμως δεν είναι αρκετό για να καλυφθεί το υφιστάμενο κενό ως προς τον προσδιορισμό και την υπόδειξη συγκεκριμένων εκτάκτων ή ζωτικών αναγκών του κοινωνικού συνόλου. Το κενό αυτό ούτε η επιστολή σας καλύπτει ή έστω θίγει, ούτε επίσης υφίσταται Ανεξάρτητο Σώμα, το οποίο να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης των εμπλεκομένων μερών και να επιλαμβάνεται αναλόγων περιπτώσεων.

Το γεγονός ότι η επιδίωξή σας είναι «η εύλογη αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων» αρκεί και μόνο για να πείσει ότι δεν πρόκειται ουσιαστικά για κάλυψη εκτάκτων ή ζωτικών αναγκών του κοινωνικού συνόλου, για την οποία θα ήταν αρκετή η μεμονωμένη αντιμετώπισή τους, αλλά αντίθετα πρόκειται για ανεπίτρεπτη ενέργεια που προσκρούει στον πυρήνα του διεθνούς συμβατικού δικαίου της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, που ρητά απαγορεύει κρατική επέμβαση(άρθρο 2 ΔΣ 98).

Ύστερα από τα παραπάνω, η σημερινή απόφαση της Διοίκησης της Ομοσπονδίας για συνέχιση της απεργίας για το επόμενο 48ωρο, για την οποία έχετε ήδη ενημερωθεί με σχετικό έγγραφό μας εξακολουθεί να ισχύει στο ακέραιο”.

Πηγή : Marinews.gr (http://www.marinews.gr/pub/Category.asp?lang=gr&page=1&catid=5&contentid=13508)

High1
28-11-2010, 19:22
Mάχη αυτή την ώρα στο ALTER με τον Νταλακογιώργο πρωταγωνιστή!!;)

GiorgosVitz
28-11-2010, 19:24
Βάσει του κ. Νταλακογιώργου, όλοι οι νησιώτες είμαστε προβοκάτορες.Μόνο οι εφοπλιστέ πλήττονται από την απεργία... Μα καλά, δεν έχουν τσίπα επάνω τους??...

proussos
28-11-2010, 20:52
Δεν νομίζω ότι χρειάζονται σχόλια...

http://parianostypos.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=4421&Itemid=25 (http://parianostypos.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=4421&Itemid=25)

Βουλευτής Κυκλάδων - ΠΑ.ΣΟ.Κ Ερμούπολη 27/11/2010
Προς : Κ.ΕΠΙΧ.
Υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων,
Νήσων και Αλιείας
Κύριοι,
Λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας της Π.Ν.Ο. και με δεδομένο ότι αρκετοί συμπολίτες μας ,από Τήνο και Μύκονο, έχουν εγκλωβιστεί στην Σύρο, ζητώ την έγκριση για τροποποίηση του Δρομολογίου του Ε/Γ - Ο/Γ Άρτεμις, για αύριο Κυριακή 28/11/2010, και να προστεθούν τα λιμάνια της Τήνου και της Μυκόνου, έτσι ώστε το δρομολόγιο να γίνει ως εξής:
Αναχώρηση από Σύρο στις 07:00 για Τήνο - Μύκονο - Πάρο - Νάξο - Δονούσα - Αιγιάλη - Κατάπολα - Κουφονήσι - Σχοινούσα - Ηρακλειά - Νάξο - Πάρο -Σύρο.
Παρακαλώ για τις ενέργειες σας.
Γιώργος ΠαπαμανώληςΒουλευτής Ν. Κυκλάδων

folegandros
29-11-2010, 15:49
Νέα 48ωρη παράταση της απεργίας, μέχρι την Πέμπτη το πρωί, αποφάσισε πριν λίγο η ΠΝΟ!

BULKERMAN
29-11-2010, 15:55
ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ .............. ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ!!!!!!!!!!!!!!

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ?????

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΤΟΥΣ ΝΗΣΙΩΤΕΣ ΕΓΚΑΘΕΤΟΥΣ???


ΠΟΙΟΙ ...... ΤΗΝ ΤΡΕΛΑ ΜΟΥ?????ΠΟΙΟΙ?????

Leo
29-11-2010, 16:00
Κι εγώ είμαι αγανακτισμένος όπως κι εσείς αλλά θα παρακαλέσω ψυχραιμία.... Ευχαριστώ

GiorgosVitz
29-11-2010, 16:01
Ντροπή, ντροπή και πάλι ντροπή σε όλους τους συνδικαλιστές-ναυτικούς που απεγούν και κρατάνε όμηρους των συμφερόντων τους, τους νησιώτες.
ΕΛΠΙΖΩ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ.

BULKERMAN
29-11-2010, 16:03
Δεν κρατάνε οι ναυτικοί όμηρους εμάς τους νησιώτες!!!

ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΦΤΑΙΝΕ ΓΙΑ ΟΛΑ!!!


Υ.Γ ΠΡΟΣ Leo...Συγνώμη που παραφέρθηκα!!!!

Apostolos
29-11-2010, 16:04
Είδες τι κάνει το καπιταλιστικό κράτος και τα συστήματα της νέας τάξης πραγμάτων? Τα δίκαια αιτήματα των εργατών να μην έρχονται σε σύγκρουση με το κεφάλαιο αλλα με τους άλλους εργάτες...

Νικόλας
29-11-2010, 16:32
ε καλά τώρα μάλλον αρκετοί που μιλάτε και βρίζετε δεν έχετε καταλάβει η δεν έχετε σχέση με τον κλάδο
εσείς που βρίζετε ξερετε μήπως τι συμβαίνει?
ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2-3-4 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝ??
η κατάσταση είναι κάτι παραπάνω από τραγική αν σταθούν με δεμένα χέρια και στους διαλόγους δεν αλλάζει τίποτα δυστιχώς, για να πάρουν τα μηνυματά τους πρέπει να κάνεις απεργίες σε αυτή την χώρα τι να κάνουμε ??
αλλά ξέχασα για όλα φταίει ο κακκός ο συνδικαλισμός και πότε το σάπιο μας κεφάλι με την νοοτροπία του 60
δεν άντεξα σε κάθε απεργία που κάνουν θα βγούν και θα οργιάζουν μερικοί.
ΜΑΘΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΥΡΙΟΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ(με τον τρόπο τους)ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΟΥΝ
αλλά θα πρέπει και από την άλλη να σκεφτούν και λίγο τους πολίτες των ακριτικών νησιών όπου το καράβι είναι το μόνο μέσο για το νησί

τώρα μπορείτε ελεύθερα να με φάτε και να με κοσμίσετε

mike_rodos
29-11-2010, 16:33
Είδες τι κάνει το καπιταλιστικό κράτος και τα συστήματα της νέας τάξης πραγμάτων? Τα δίκαια αιτήματα των εργατών να μην έρχονται σε σύγκρουση με το κεφάλαιο αλλα με τους άλλους εργάτες...

Ποιον εργατών Απόστολε? Γιατί εγώ στην τηλεόραση στα επεισόδια που έγειναν στους καταπέλτες των πλοίων δεν είδα και πολλούς ναυτεργάτες, αλλά τους γνωστούς/αγνωστούς του Ηρακλείου, αυτούς που πάντα έβλεπα και στην σχολή μου κάθε φορά που ερχόταν υπουργός.
Και φυσικά θα συγκρουστούμε με όποιον μας εμποδίζει να ζούμε την ομαλή ζωή που δικαιούμαστε, γιατί δεν είμαστε κανενός πιόνι εμείς οι νησιώτες, να περιμένουμε πότε θα έρθουν οι μεταφορικές από τον Πειραιά επειδή μερικοί έχουν μάθει να κρατάνε σημαίες επειδή έτσι προστάζει το κόμμα.! ΕΛΕΟΣ βαρεθήκαμε! Τέτοιες πολιτικές και ιδεολογίες στην χώρα απ όπου ξεκινήσαν!
Φυσικά όλοι μας έχουμε απεργήσει, έχουμε επαναστατήσει, αλλά για 1-2 ημέρες, χωρίς να προκαλέσουμε το παραμικρό σε κανέναν συνάνθρωπό μας... Νοσοκομεία, φαρμακεία, ΟΤΑ, ΔΕΚΟ, όποιος και να απεργεί έχει προσωπικό ασφαλείας, αλλά στην απεργεία των ναυτεργατών έχει ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ της νησιωτικής Ελλάδας. Απλά τους ευχαριστούμε!

Παναγιώτης
29-11-2010, 17:27
Για να δούμε τα λιγάκι μερικά πράγματα.

Αν έχω ενημερωθέι σωστά αιτία της απεργείας είναι ότι οι επιχειρηματικές ενώσεις εταιρειών της ακτοπλοΐας αρνούνται να υπογράψουν Συλογικές Συμβάσεις Εργασίας με τους ναυτικούς και ζητούν να υπογραφεί ΣΣΕ με μηδενικές αυξήσεις επικαλούμενοι την οικονομική κρίση.

Όμως στην ποντοπόρο ναυτιλία παρά τις καυμαινόμενες τιμές των νάυλων υπογράφτηκε ΣΣΕ με άυξηση αστεία μεν (1,7%) αλλά πάντως αύξηση. Στην κρουαζιέρα παρά τα πλήγματα στην αγοραστική δύναμη των υποψήφιων πελατών από ΗΠΑ και Ευρώπη πάλι υπογράφηκε Σ.Σ.Ε. στα πλοία που εκτελούν τις γραμμές Πάτρα Ιταλία το ίδιο. Να σημειώσουμε ότι σεα υτούτς τους τομείς οι έλληνες ναυτικοί αντιμετωπίζουν τον ανατγωνισμό των φτηνών πληρωμάτων από τρίτες χώρες. Δηλαδή μόνο η ακτοπλοΐα έχει πρόβλημα με την οικονομική κρίση; Τη στιγμή μάλιστα που πολλές γραμμές επιδοτούνται από το κράτος. Το θέτω σαν απορία χωρίς να έχω καταλήξει σε απάντηση. Αλήθεια αν υπογραφεί σύμβαση με μηδενικές αυξήσεις οι τιμές των εισητηρίων θα μείνουν οι ίδιες ή θα αυξηθούν;

Μια παρένθεση με μια προσωπική εμπειρία ακόμα έχω βρεθεί σε νησί του Αιγαίου και παραγγέλνω χωριάτικη σε μια ταβέρνα για να πάρω την απάντηση ότι δεν μπορεί να μου τη φτιάξει γιατί είχε πέντε μέρες απαγορευτικό και δεν έχει πιάσει βαπόρι να φέρει ντομάτες. Δεν θυμάμαι τότε να είχα δει σε κανένα κανάλι να καταφέρονται δημοσιογράφοι εναντίων του ...καιρού (για να μην πω του Θεού).

ΘΑ συμφωνήσω με τον proussos που στην προηγούμενη σελίδα διαπιστώνει ότι χρειάζεται αλλάγή νοοτροπίας. Άποψή μλυ είναι ότι είναι ξεπερασμένη η νοοτροπία "για να πετύχει μια κινητοποίηση πρέπει να δημιουργεί πρόβλημα". Τι θα άλλαζε άραγε αν η ΠΝΟ όριζε ότι κάθε μέρα θα ταξιδέυει ένα καράβι ανα προορισμό (διαφορετικής εταιρείας κάθε μέρα);
Σίγουρα οι νησιώτες βιώνουν καλύτερα από όλους τις δύσκολες συνθήκες της ακτοπλοΐας, και πρέπει να τους έχουν συμμάχους και όχι αντιπάλους οι ναυτικοί. Αυτό πρέπει να το καταλλάβει η ηγεσία της ΠΝΟ.


Σίγουρα πρέπει αν βρεθέι μια λύση.
Την κατεύθυνση τι δίνει καλύτερα από εμέμνα ο ΓΓ του IMO στο μηνυμά του στις 21-2010 (οι επισημάνσεις δικές μου):
«Με την ευκαιρία του μηνύματος αυτής της Παγκόσμιας Ναυτικής Ημέρας, θα ήθελα να επικοινωνήσω με μερικά μέρη της ναυτιλιακής κοινότητας -ιδιαίτερα εκείνους που δραστηριοποιούνται περιφερειακά αυτής. Αυτά που θέλω να τους πω είναι τα εξής:
-Στα μέλη της ναυτιλιακής κοινότητας: Διατηρήστε τα υψηλά σας πρότυπα, διατηρήστε τις καλύτερες πρακτικές, ενστερνιστείτε την κοινωνική ευθύνη των εταιρειών, παρέχοντας καθαρό, ασφαλή και άνετο εργασιακό χώρο, αναγνωρίστε και ανταμείψτε εκείνους από την εργασία των οποίων εξαρτώνται τα κέρδη σας.
-Στους πολιτικούς: Εργασθείτε για την κύρωση, τη θέση σε ισχύ και εφαρμογή όλων των διεθνών μέτρων που αφορούν στην ασφάλεια, την προστασία και τις συνθήκες εργασίας και διαβίωσης των ναυτικών, δείξτε ότι είστε σε επαφή με όσους εργάζονται στην αιχμή του κλάδου...."

Apostolos
29-11-2010, 17:34
Δεν εμφανίζονται οι ναυτικοί γιατι αν το έκαναν σε λίγο χρονικό διάστειμα θα βλέπαν την πόρτα της εξόδου απο την εταιρία τους. Ιδικά τώρα που στον Πειραιά ειναι 2 σοβαρά μαγαζιά τα πράγματα ειναι σφιχτά. Καλά κάνουν και υπάρχουν λοιπόν κάποιοι που φωνάζουν έστω και κατ επάγγελμα...
Απλά για να μήν υπήρχαν οι φωνές απο όλους μας θα έπρεπε να υπήρχε μια παυση για 2 μέρες και μετά να ξαναρχίζαν. Ετσι το μόνο που καταφέρνουν ειναι να υπάρχει αγανάχτηση απο τον κόσμο...
Το μόνο που θα καταφέρουν ειναι να γίνει πολιτική επιστράτευση με αποτέλεσμα και οι εργατοπατέρες να ειναι ήρωες, και το κράτος να φανεί οτι χειρίζετε την εξουσία και οι εφοπλιστές δέν θα πληρώσουν... Ριγμένοι οι ναυτικοί που βλέπουν εδώ και μερικά χρόνια τους μοισθούς παγωμένους...
Για την ιστορία ας αναφέρουμε ότι Blue Star & Superfast έχουν δώσει και το 2% της αύξησης και αναδρομικά απο την αρχή του έτους...

Νικόλας
29-11-2010, 18:18
σωστός ο Apostolos
αλλά για την ιστορία μόνο 2 εταιρίες είναι σωστές απέναντι στους ναυτικούς
οι υπόλοιπες τι κάνουν ?
και όλη αυτή η φασαρία για να μην δώσουν το 2% αύξηση
λες και τα βαπόρια δεν έχουν κόσμο έχει πέσει πείνα....

minoan
29-11-2010, 18:20
10 χαρακτηρες

Νικόλας
29-11-2010, 18:35
μιλάς για 2 εταιρίες φίλε μου !!
στο σύνολο τα πράγματα δεν είναι έτσι
στις τόσες που υπάρχουν οι 2 είναι ΄΄σωστές΄΄ και τι με αυτό ?

mike_rodos
29-11-2010, 18:44
μιλάς για 2 εταιρίες φίλε μου !!
στο σύνολο τα πράγματα δεν είναι έτσι
στις τόσες που υπάρχουν οι 2 είναι ΄΄σωστές΄΄ και τι με αυτό ?

Aυτές οι 2 εταιρείες φίλε εξυπηρετούν το μεγαλύτερο μέρος της νησιωτικής Ελλάδας, αφού είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους γιατί οι κύριοι συνδικαλιστές δεν αφήνουν τα καράβια τους να ταξιδέψουν..? Αναγκαστική απεργία σε ξένη περιουσία? Ο σωστότερος όρος μάλλον είναι κατάληψη ξένης περιουσίας... Μόνο στην Ελλάδα και στην ΠΝΟ τα σκέφτονται αυτά!

Apostolos
29-11-2010, 18:50
Μόνο που το ναυτικό δέν ειναι το οποιοδίποτε επάγγελμα! Τουλάχιστο αν είμαστε καραβολάτρες να μείνουμε στα μπράβο και τις ωραίες φώτο και αν είμαστε απο κανα γραφείο να μήν μιλάμε γιατι χάρην των ελλήνων ναυτικών κάποιοι έχουν μεγάλες θεσάρες και δερμάτινους καναπέδες για να το παίζουν εξουσία! Ολοι οι στεριανοί το βραδάκι κοιμούνται με την γυναικούλα τους, πάνε διακοπούλες, και όλα τα άλλα καλα! Η παγκοσμιοποιημένη ναυτιλία δέν γίνετε να οριοθετείτε απο τις εθνικές κατάντιες!
Εξάλου οι ναυτικοί πληρώνουν τις πολιτικές επιλογές των στεριανών που κατέντησαν το ΝΑΤ στα χάλια του, την ναυτική εκπάιδευση στις απαρχιομένες πρακτικές και την ποινικοποίηση να λαμβάνει θηριόδεις καταστάσεις!
Είπαμε δέν συμφωνούμε με τις συνεχιζόμενες απεργίες, δέν συμφωνούμε με τους Παμίτες αλλα όχι και να μην συμφωνούμε με την ιδιαιτερότητα του ναυτικού επαγγέλματος!

AG.GEOR
29-11-2010, 19:04
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ,ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ Η ΑΥΞΗΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΘΑΡΑ ΕΙΞΝΑΙ 15 ΕΥΡΩ ΣΤΑ ΧΙΛΙΑ....ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ.......ΤΟ 2ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ ΤΟ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ Σ'ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ.......ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ,ΤΟ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ 10ΜΗΝΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΦΙΛΕΤΑ(ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ,ΠΑΣΧΑ) ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΥΝΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΛΟΙΑ.......ΤΟ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΘΙΞΟΥΝ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ.......

plori
29-11-2010, 19:09
Μάλλον πάνε για επιστράτευση σύμφωνα με την www.zougla.gr (http://www.zougla.gr)

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=212490&cid=4

mike_rodos
29-11-2010, 19:10
Μόνο που το ναυτικό δέν ειναι το οποιοδίποτε επάγγελμα! Τουλάχιστο αν είμαστε καραβολάτρες να μείνουμε στα μπράβο και τις ωραίες φώτο και αν είμαστε απο κανα γραφείο να μήν μιλάμε γιατι χάρην των ελλήνων ναυτικών κάποιοι έχουν μεγάλες θεσάρες και δερμάτινους καναπέδες για να το παίζουν εξουσία! Ολοι οι στεριανοί το βραδάκι κοιμούνται με την γυναικούλα τους, πάνε διακοπούλες, και όλα τα άλλα καλα! Η παγκοσμιοποιημένη ναυτιλία δέν γίνετε να οριοθετείτε απο τις εθνικές κατάντιες!
Εξάλου οι ναυτικοί πληρώνουν τις πολιτικές επιλογές των στεριανών που κατέντησαν το ΝΑΤ στα χάλια του, την ναυτική εκπάιδευση στις απαρχιομένες πρακτικές και την ποινικοποίηση να λαμβάνει θηριόδεις καταστάσεις!
Είπαμε δέν συμφωνούμε με τις συνεχιζόμενες απεργίες, δέν συμφωνούμε με τους Παμίτες αλλα όχι και να μην συμφωνούμε με την ιδιαιτερότητα του ναυτικού επαγγέλματος!

Εκτός από καραβολάτρες, είμαστε και νησιώτες, δεν είμαστε στεριανοί να τα έχουμε όλα στα πόδια μας. Τα αγαθά κάποτε τελειώνουν... Αλλά απ ότι φαίνετε οι ναυτεργάτες δεν έχουν αίσθημα ανθρωπιάς! Οι νησιώτες δυστιχώς είμαστε πολιτές κατώτερου Θέου... Συγγνώμη Απόστολε που δεν θα σου κάνω την χάρη να σταματίσω να γράφω, για κάτι που με απασχολεί άμεσα! Και μην ξεχνάς εκτός από καραβολάτρες είμαστε και αποκλεισμένοι νησιώτες 1 βδομάδα τώρα!

knossos palace
29-11-2010, 19:16
MPORH NA MOU EKSIGISH KAPOIOS GNOSTHS TOU THEMATOS GIATH DEN GINONTAI MEGALES APERGIES THN KALOKAIRINH SESON ALLA PANTA TETOIA EPOXH?

costaser
29-11-2010, 19:55
Αποφασίστηκε η επιστράτευση.

Νικόλας
29-11-2010, 22:16
Aυτές οι 2 εταιρείες φίλε εξυπηρετούν το μεγαλύτερο μέρος της νησιωτικής Ελλάδας, αφού είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους γιατί οι κύριοι συνδικαλιστές δεν αφήνουν τα καράβια τους να ταξιδέψουν..? Αναγκαστική απεργία σε ξένη περιουσία? Ο σωστότερος όρος μάλλον είναι κατάληψη ξένης περιουσίας... Μόνο στην Ελλάδα και στην ΠΝΟ τα σκέφτονται αυτά!
ααα φοβερή λογική φίλε μου !
αφού οι 2 είναι η πλεοψηφία(που δεν είναι)οι άλλοι να πάνε να πνιγούν ε ??
και μετά λέτε για τις απεργίες !
με τέτοιες λογικές δεν πάμε πουθενά
μην απορουμε λοιπόν για τα χαλια μας κύριοι
και όπως είπα και ο φίλος απόστολος όλοι κάνουν το 8 ωράκι τους και μετά σπίτι μπανάκι φαγάκι και ήρεμα
ο ναυτικός δεν έχει τίποτα
θα δουλέψει όσο πάει δεν έχει ωράρια δεν έχει το σπίτι του την οικογένια του δεν έχει τις γιορτές,επίσης εχει και τα μποφόρια που πολλές φορες μένουν και ξύπνιοι άλλα τι λέμε αν δεν τα έχετε ζήσει δεν καταλαβαίνετε
οπότε ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΕΙ
εχουμε φτάσει στο σημείο πια να θεωρούμε παράλογο και τρελό το λογικό
εξάλου εσείς οι νησιώτες που φωνάζετε οι περισσσότεροι έχετε και τα αεροπλάνα αφού το πάτε έτσι !

Amorgos66
29-11-2010, 22:35
....πριν λίγο στο Δελτιο Ειδησεων της ΕΤ3 ,σε ζωντανη συνδεση με τον
Πειραια ακουστηκε το αμίμητο....:
Αναστέλλεται λέει η απεργία της ΠΝΟ σε όλα τα λιμάνια της χώρας
εκτός απο τον Πειραια.....!!!
Το παραπάνω ανακοινώθηκε ...λέει..στους συγκεντωμένους μπροστά στο
ΚΡΗΤΗ ΙΙ με....ντουντούκα....!!!

GiorgosVitz
29-11-2010, 22:40
ααα φοβερή λογική φίλε μου !
αφού οι 2 είναι η πλεοψηφία(που δεν είναι)οι άλλοι να πάνε να πνιγούν ε ??
και μετά λέτε για τις απεργίες !
με τέτοιες λογικές δεν πάμε πουθενά
μην απορουμε λοιπόν για τα χαλια μας κύριοι
και όπως είπα και ο φίλος απόστολος όλοι κάνουν το 8 ωράκι τους και μετά σπίτι μπανάκι φαγάκι και ήρεμα
ο ναυτικός δεν έχει τίποτα
θα δουλέψει όσο πάει δεν έχει ωράρια δεν έχει το σπίτι του την οικογένια του δεν έχει τις γιορτές,επίσης εχει και τα μποφόρια που πολλές φορες μένουν και ξύπνιοι άλλα τι λέμε αν δεν τα έχετε ζήσει δεν καταλαβαίνετε
οπότε ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΕΙ
εχουμε φτάσει στο σημείο πια να θεωρούμε παράλογο και τρελό το λογικό
εξάλου εσείς οι νησιώτες που φωνάζετε οι περισσσότεροι έχετε και τα αεροπλάνα αφού το πάτε έτσι !

Θα σταθώ μόνο στο τελευταίο για τα αεροπλάνα. Αν είχαν όλα τα νησιά αεροδρόμια φίλε Νικόλα, τότε δε θα είχαμε κανένα πρόβλημα. Έλα, όμως που τα περισσότερα νησιά δεν έχουν ή αν έχουν δεν έχουν καθημερινή προσέγγυση αεροπλάνου (τι να κάνει ένα 50άρι αεροπλάνο κάθε 3 μέρες).
Δίκαια είναι τα αιτήματα των ναυτικών, αλλά έπρεπε οι ναυτικοί να σκεφτούν και τους νησιώτες. Χωρίς τα πλοία και κυρίως χωρίς τους ναυτικούς τα νησιά είναι νεκρά. Θα μπορούσαν ανά 4-5 ή ακόμα και 6 μέρες να κάνουν ένα δρομολόγιο ανά προορισμό, για να εξυπηρετήσουν τον κόσμο που έχει ανάγκη. Τότε να είσαι σίγουρος ότι ο κόσμος δε θα αντιδρούσε έτσι. Ξέρεις πόσοι νεφροπαθείς από Νάξο χρειάζεται να πάνε στη Σύρο για αιμοκάθαρση κάθε 2-3 μέρες? (Ευτυχώς που έκανε δρομολόγια κανονικά η Άρτεμις και δεν είχαμε κανένα δυσάρεστο).
Αυτοί οι άνθρωποι δηλαδή πρέπει να πεθάνουν? Ξέρεις πόσοι άνθρωποι ανεβαίνουν στην Αθήνα για γιατρούς? Μακάρι να είχαμε τις απαραίτητες υποδομές για να μη χρειαζόταν να μετακινούμαστε προς την Αθήνα,αλλά από τη στιγμή που δεν τις έχουμε χρειαζόμαστε τους ναυτικούς και τα πλοία. Η οργή του κόσμου δεν είχε να κάνει με τα αιτήματά των ναυτικών. Το ξαναλέω, τα αιτήματα είναι δίκαια. Ο κόσμος αγανάκτησε γιατί οι συδικαλιστές μας έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια και δεν έδειξαν ούτε στο ελάχιστο κοινωνική ευαισθησία.

Νικόλας
29-11-2010, 22:44
γι αυτό φίλε μου είπα τα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ και όχι όλα
αν έβλεπες το προηγούμενο μου μήνυμα είπα για τις ευπαθείς ομάδες να υπάρχει ένα καράβι τουλάχιστον !
είπαμε αυτό είναι μεγάλη βλακεία θα έπρεπε να το σκεφτούν
αλλά μην φτάνουμε και στο άλλο άκρο φωνάζοντας και βρίζοντας τους ''κακκούς ναυτικούς''

GiorgosVitz
29-11-2010, 22:49
Για μένα φταίνε οι κακοί συδικαλιστές, όχι οι ναυτικοί. Αν κάπου έχω κατηγορίσει ναυτικούς το έκανα εκ παραδρομής. Δεν τα έχω με τους ναυτικούς, προς θεού. Τους σέβομαι και τους εκτιμώ και ξέρω ότι το επάγγελμα τους είναι πολύ δύσκολο. Αυτοί που με εκνευρίζουν είναι οι συνδικαλιστές με τους κακούς χειρισμούς τους σε κάποια θέματα, όπως τώρα καλή ώρα.

Υ.Γ. Φίλε Νικόλα, τα διάβασα τα προηγούμενα μηνύματά σου και όπως βλέπεις, σε γενικές γραμμές συμφωνούμε

mike_rodos
29-11-2010, 22:55
ααα φοβερή λογική φίλε μου !
αφού οι 2 είναι η πλεοψηφία(που δεν είναι)οι άλλοι να πάνε να πνιγούν ε ??
και μετά λέτε για τις απεργίες !
με τέτοιες λογικές δεν πάμε πουθενά
μην απορουμε λοιπόν για τα χαλια μας κύριοι
και όπως είπα και ο φίλος απόστολος όλοι κάνουν το 8 ωράκι τους και μετά σπίτι μπανάκι φαγάκι και ήρεμα
ο ναυτικός δεν έχει τίποτα
θα δουλέψει όσο πάει δεν έχει ωράρια δεν έχει το σπίτι του την οικογένια του δεν έχει τις γιορτές,επίσης εχει και τα μποφόρια που πολλές φορες μένουν και ξύπνιοι άλλα τι λέμε αν δεν τα έχετε ζήσει δεν καταλαβαίνετε
οπότε ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΕΙ
εχουμε φτάσει στο σημείο πια να θεωρούμε παράλογο και τρελό το λογικό
εξάλου εσείς οι νησιώτες που φωνάζετε οι περισσσότεροι έχετε και τα αεροπλάνα αφού το πάτε έτσι !

Φίλε μου δεν είπα πουθενά να σταματήσει η απεργία σε πλοία εταιριών που δεν έχουν ικανοποιήσει τα αιτήματα των ναυτικών, αλλά απορώ γιατί δεν αφήνουν τα πλοία της blue star!
Ο καθένας θεωρεί το επάγγελμα του δύσκολο, όπως και εγώ το δικό μου, μέσα σε τόνους χημικών και εκρηκτικών υλικών...
Εμείς από την σειρά μας ώς νησιώτες με αεροδρόμια ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ την ελεύθερη μεταφορά των εμπορευμάτων μας που είναι αποκλεισμένα στον Πειραιά.
Και βρες μου μία λύση στα νησιά Τήλο - Νίσυρο - Λειψούς που δεν έχουν αεροδρόμιο πως να μεταφερθούν οι κατοίκοι?
Δίκαια τα αιτήματα των ναυτικών μας, αλλά και εμείς αξίζουμε να έχουμε μία συγκοινωνία...

sylver23
30-11-2010, 01:55
Πολιτική…κινητοποίηση βάπτισε ο Διαμαντίδης την επιστράτευση
Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010

http://www.marinews.gr/photos%5CCategories/Diamadidis%202010%20a.jpg Φωτό: "Δυστυχώς η αδιαλλαξία και η επίδειξη κοινωνικής ανευθυνότητας, οδήγησαν σε νέο αδιέξοδο και συνέχιση της απεργίας" δήλωσε ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων.

Την πολιτική επιστράτευση των ναυτεργατών ανακοίνωσε υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, βαπτίζοντάς την πολιτική κινητοποίηση.

«Κάλεσα σήμερα στο Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας τον Γενικό Γραμματέα της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας κ.Χαλά και τον Πρόεδρο της Ένωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας κ.Βεντούρη σε μια ύστατη προσπάθεια να σταθούν στο ύψος των ευθυνών τους και να ανασταλούν για τρεις ημέρες οι απεργιακές κινητοποιήσεις, προκειμένου να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση και να υπογραφεί η συλλογική σύμβαση εργασίας που αποτελεί κυρίαρχο αίτημα της Π.Ν.Ο.

· Δυστυχώς η αδιαλλαξία και η επίδειξη κοινωνικής ανευθυνότητας, οδήγησαν σε νέο αδιέξοδο και συνέχιση της απεργίας.
· Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να δημιουργείται αφενός επείγουσα κοινωνική ανάγκη και ιδιαιτέρως στην δημόσια υγεία, εξαιτίας των ελλείψεων σε ιατροφαρμακευτικό υλικό και αφετέρου, να στερούνται τις ιατρικές υπηρεσίες, οι ευπαθείς ομάδες του νησιωτικού πληθυσμού μας. Και φτάσαμε στην ακραία κατάσταση, οι νεκροί, να μην μπορούν να μεταφερθούν από και προς τα νησιά μας, για να ταφούν.
· Η καταστροφή της παραγωγικής βάσης των νησιών μας,

· Η νέκρωση κάθε ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας από και προς τα νησιά μας, δεν φαίνεται να ήταν ικανά να επιτρέψουν στους εμπλεκόμενους, να συζητήσουν και να βρούνε, μια κοινά αποδεκτή λύση.
· Η αδιαλλαξία των δυο πλευρών, που οδήγησε σε «προγραμματισμένο ναυάγιο», μην αφήνοντας κανένα περιθώριο διαλόγου και εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης, που έχει παραλύσει το μεγαλύτερο μέρος του ακτοπλοϊκού δικτύου της χώρας, δημιουργεί πολύ μεγάλα προβλήματα, που δεν μπορούν να συνεχιστούν.

· Η κοινωνική αναστάτωση στους κατοίκους των νησιών και η επαπειλούμενη σύγκρουση των απεργών, με τις θιγόμενες και παραγωγικές τάξεις, είναι πλέον ορατή.
· Η κυβέρνηση, διαμεσολαβώντας επανειλημμένα μεταξύ των δυο κοινωνικών εταίρων, έπραξε στο ακέραιο το καθήκον της.

Γι αυτό το λόγο η κυβέρνηση, με υπευθυνότητα απέναντι στον ελληνικό λαό και με αίσθημα ευθύνης, αλλά και για λόγους ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ προκειμένου να διασφαλίσει την συνοχή της Νησιωτικής Ελλάδας με την Ηπειρωτική χώρα, αποφάσισε την πολιτική κινητοποίηση».Πηγή: Marinews (http://www.marinews.gr/pub/Category.asp?lang=gr&page=1&catid=5&contentid=13530)Απο ότι βλέπω αυτήν την ώρα το Νάξος επιστρέφει Πειραιά (ανοιχτά του Σουνίου) ενώ το Φαιστός αναχώρησε για Ηράκλειο (και βρίσκεται επίσης ανοιχτά του Σουνίου)

speedrunner
30-11-2010, 07:32
Ξέρουμε αν το Φαιστός κατάφερε να πάρει κόσμο και νταλίκες ή έφυγε άδειο για να κάνει το δρομολόγιο απο Ηράκλειο????

minoan
30-11-2010, 08:30
10 χαρακτηρες

roussosf
02-12-2010, 21:33
στο σημερινο φυλλο της κυκλαδιτικης εφημεριδας "ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ" (http://users.forthnet.gr/syr/typokykladiki/koinignomi.pdf) σελιδα 13 δημοσιευθηκε ενα αρθρο σχετικο με νεες απεργιακες κινητοποιήσεις
αξιζει τον κοπο να το διαβασουμε και να δουμε αν θα υπαρχει βουληση για τετοιες λυσεις

despo
02-12-2010, 21:46
Πολύ ... έγκυρη ενημέρωση προσφέρει η συγκεκριμένη εφημερίδα, οταν διαβάζεις οτι 'η Παπαρήγα προκαλεί και θα κλείσει τα λιμάνια' !

roussosf
02-12-2010, 22:03
Πολύ ... έγκυρη ενημέρωση προσφέρει η συγκεκριμένη εφημερίδα, οταν διαβάζεις οτι 'η Παπαρήγα προκαλεί και θα κλείσει τα λιμάνια' !
εγω δεν καταλαβα κατι τετοιο ουτε διαβασα αυτη την φραση
τωρα αν εμμεσως το συγκεκριμενο αρθρο υπονοεί κατι τετοιο θα ευχομουν να μην γινει ποτε
αλλα το σχολιο το δικο μου αναφαιρετε στο αν υπαρξει η βουληση ωστε να μην μεινουν παλι αποκλεισμενα τα νησια
και οχι τι θα κανει το ΠΑΜΕ η το ΕΛΑ η το ΠΗΓΑΙΝΕΛΑ

chiotis
08-12-2010, 22:03
Απεργια στις 15/12 απο ΠΝΟ http://nautiliakaneaxiou.blogspot.com/

sylver23
21-12-2010, 14:16
Tρίωρη στάση εργασίας των Λιμενεργατών

Marinews.gr (http://www.marinews.gr/pub/Category.asp?lang=gr&page=1&catid=14&contentid=13717)

Apostolos
21-12-2010, 16:21
Μα καλά έχει παραλύσει η Αθήνα απο τις απεργίες των ΜΜΜ. Εδώ δεν παίζει επιστρατευση???

Karavostasis
21-12-2010, 16:47
Ψηνεται Αποστολε. http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1912176#

sylver23
21-12-2010, 16:54
Την γλιτώνουν Απόστολε διότι κάνουν τη μία μέρα στάση εργασίας ,την άλλη απεργία και κάποιες μέρες πάνε εναλλαξ τα μέσα που κάνουν στάση ή απεργία

iclink
24-01-2013, 14:31
48ωρη στις 31/1 & 1/2 απεργία αποφάσισε η ΠΝΟ!!!

Καλή αρχή για το νέο έτος!!!

Apostolos
24-01-2013, 14:35
Δύσκολα τα πράματα... Στην τελικά συμφαίρει τους ακτοπλόους να κάνουν απεργία. Ετσι κι αλλιώς η κίνηση είναι ψώφια και τις ημέρες της απεργίας δέν πληρώνουν το πλήρωμα παρα μόνο της ασφάλειας. Οπως είχε πει κάποιος μια 48ωρη την βδομάδα είναι οτι πρέπει για τα οικονομικά της εταιρίας!

karavofanatikos
30-01-2013, 09:45
Διατεθειμένοι να εμποδίσουν τον απόπλου των πλοίων απ' το λιμάνι της Πάτρας που φέρουν ιταλική σημαία φαίνεται να είναι οι ναυτεργάτες. Συγκεκριμένα πρόκειται για τα Catania, Forza και Cruise Olympia στις 31/1 και για τα Corragio και Cruise Europa την 1/2.

http://www.zougla.gr/zouglaport/aktoploia/article/pno-mploko-ke-sta-ipo-kseni-simea-plia

sunbird
03-02-2013, 12:23
Δύσκολα τα πράματα... Στην τελικά συμφαίρει τους ακτοπλόους να κάνουν απεργία. Ετσι κι αλλιώς η κίνηση είναι ψώφια και τις ημέρες της απεργίας δέν πληρώνουν το πλήρωμα παρα μόνο της ασφάλειας. Οπως είχε πει κάποιος μια 48ωρη την βδομάδα είναι οτι πρέπει για τα οικονομικά της εταιρίας!
Kαι νέα 48ωρη απεργία έως 6/2/13 οπότε πάμε για εβδομαδιαία απεργία, με τα οικονομικά των απεργών τι γίνετε εφόσον δέν πληρόνονται .
Σε λίγο θα αρχίσουν και ελείψεις σε εμπορεύματα στα νησιά.

sylver23
03-02-2013, 15:14
Η Διοίκηση της ΠΝΟ κατά τη σημερινή συνεδρίασή της διαπίστωσε ότι η απεργιακή κινητοποίηση της Ομοσπονδίας, που συνεχίζεται για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα, σημειώνει πλήρη επιτυχία, ............

Περισσότερα : nautilia.gr
(http://www.nautilia.gr/new/site/index.php?option=com_content&view=article&id=911%3A-----48--&catid=51%3A2010-09-14-08-56-52&Itemid=102)

Αγιος Γερασιμος
03-02-2013, 15:27
Και καλα κανουν και απεργουν.Εχουμε και καποια δικαιωματα εμεις οι ναυτικοι.Δεν πληρωνουν απο την μια,και απο την αλλη δεν βρισκεις πλοιο να μπαρκαρεις.Απελπισια ποια εχει καταντησει.Ας κανουν κατι Οι εφοπλιστες ποια.ας δωσουν λεφτα να φτιαξουν πλοια για ακτοπλοια σε ελληνικα ναυπηγεια,να βρουν δουλειες ολοι εμεις οι ανεργοι που περιμενουμε να μας παρουν τηλεφωνο για να μας που (ελα για Δουλεια)...

Ilias 92
03-02-2013, 15:49
Τώρα που είναι χειμώνας μούγκα, ούτε τα νησιά καταστρέφουν οι απεργοί, ούτε την αγροτική παραγωγή, ούτε τους ακτοπλόους, ούτε διασαλεύεται η εθνική κυριαρχία από τους κακούς Τούρκος, ούτε τίποτα. Είναι σαν τα απαγορευτικά που για ένα περίεργο λόγο δεν εκδίδονται ποτέ καλοκαίρι .:tears_of_joy:

plori
03-02-2013, 20:29
Τώρα που είναι χειμώνας μούγκα, ούτε τα νησιά καταστρέφουν οι απεργοί, ούτε την αγροτική παραγωγή, ούτε τους ακτοπλόους, ούτε διασαλεύεται η εθνική κυριαρχία από τους κακούς Τούρκος, ούτε τίποτα. Είναι σαν τα απαγορευτικά που για ένα περίεργο λόγο δεν εκδίδονται ποτέ καλοκαίρι .:tears_of_joy:
Σωστός !!!!!

CORFU
03-02-2013, 20:41
πριν λιγo: http://www.flashnews.gr/page.ashx?pid=3&aid=110726&cid=312

ithakos
03-02-2013, 20:54
Πολύ σωστή κίνηση...μπράβο τους...

errikos!
03-02-2013, 23:14
τι γίνετε ελεγαν οτι θα αποπλευσει το πλοιο κατα της 10 εχουμε κανενα νεο απο το ηρακλειο?

artmios sintihakis
03-02-2013, 23:28
To βαπόρι αναχώρησε!

Express Pigasos
03-02-2013, 23:40
Ελπιζω να καταλαβουν πως ειναι ειδικης φυσεως δρομολογιο και οτι δεν σπαει την απεργια...Δεν θελει και πολυ ο Ιταλος να παρει τα πλοια του και να φυγει...

Ilias 92
04-02-2013, 00:07
Δεν θελει και πολυ ο Ιταλος να παρει τα πλοια του και να φυγει...

Και που να τα πάει τα άλλα δυο που πήρε, έχουν δουλεία…:single_eye:
Για να δούμε που θα δέσει το πλοίο καλύτερα στο Λαύριο για να μπορεί να ξεφορτώσει και να ξαναφύγει αν χρειαστεί, γιατι στον Πειραιά θα το πιάσουνε σίγουρα.
Επιβάτες έχει??

P@vlos
04-02-2013, 00:20
Δεν νομίζω να πήραν επιβάτες... Λογικά όλοι οι οδηγοί σε καμπίνες, ενα μπαρ ανοιχτο ετσι για τα προσχήματα, και όλα τα σαλόνια άδεια. Αν δεσει στην Παγόδα πάντως δεν μπορούν οι απεργοί να το σταματησουν μιας και έχει πόρτα απο το λιμενικό και θα χει και αστυνομία μην και γινει τιποτα με τις νταλίκες...

Apostolos
04-02-2013, 00:20
Ελπιζω να καταλαβουν πως ειναι ειδικης φυσεως δρομολογιο και οτι δεν σπαει την απεργια...Δεν θελει και πολυ ο Ιταλος να παρει τα πλοια του και να φυγει...

Στις απεργίες δέν υπάρχουν ειδικής φύσεως δρομολόγια! Δεν θα χαλάσει τις αλλες εταιρίες να φύγει ο Μανωλάκης!

Express Pigasos
04-02-2013, 00:42
Παλιότερα θυμάμαι ενα απο τα Κορεατικα των Μινωικων ειχε κανει κατι παρόμοιο σωστά; (Ισως και άλλες φορές εγω αχνά θυμάμαι λίγο)

superfast v
04-02-2013, 00:45
Στις απεργίες δέν υπάρχουν ειδικής φύσεως δρομολόγια! Δεν θα χαλάσει τις αλλες εταιρίες να φύγει ο Μανωλάκης!

Αυτος τουλαχιστον πληρωνει τον κοσμο στην ωρα του..δεν τους δουλευει ψιλο-γαζι..

Flying Dolphin XVII
04-02-2013, 00:48
Πατημένο έρχεται!

P@vlos
04-02-2013, 00:55
Βασικά δεν θα φύγει απο την γραμμή, βλάκας δεν είναι. Αλλά αν τον ζαλισουν πολυ με τα μα μου κλπ θα πετάξει ενα νηολόγιο Palermo και μετά θα σπάει τις απεργίες και με επιβάτες γιατι θα μπορεί

superfast v
04-02-2013, 01:02
Μα κι αυτα που γραφουν Παλερμο δεμενα ειναι στην Πατρα..ρε παιδια μν λεμε οτι να ναι..σιγα μην παρει τα καραβια για κατι που δεν εγινε καν η' ακομα κι αν αυριο πεσουν 5 ψιλες στον Πειραια

lissos
04-02-2013, 01:59
Μία "μπλε" κουκίδα υπάρχει αυτή τη στιγμή εν κινήσει στο χάρτη του AIS και πάει όπως προ-είπε ένας φίλος "πατημένο" με 26,8.

Επικράτησε η λογική. Σωστή κίνηση που δεν σπάει την απεργία.

http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/276430/irakleio-apepleyse-ploio-me-eypathi-agrotika-proionta

iclink
04-02-2013, 09:00
Στις απεργίες δέν υπάρχουν ειδικής φύσεως δρομολόγια! Δεν θα χαλάσει τις αλλες εταιρίες να φύγει ο Μανωλάκης!

Μη λεμε οτι θεμε χωρις να σκεφτουμε τι ακριβως γραφουμε μονο κ μονο για να κανουμε τους καμποσους. Κανεις Μανωλακης δεν αποφασισε να σπασει την απεργια. Η αποφαση για ναυλωση του πλοιου ως ro/ro ηταν απο την Περιφερεια Κρητης κ μονο για τα ευπαθη προϊοντα. Οσο κ αν ονειρευεστε καποιοι να φυγει απο την Κρητη ή την Αδριατικη, δεν προκειται να γινει.


Παλιότερα θυμάμαι ενα απο τα Κορεατικα των Μινωικων ειχε κανει κατι παρόμοιο σωστά; (Ισως και άλλες φορές εγω αχνά θυμάμαι λίγο)

Ακριβως Express Pigasos ειχε συμβει με το Προμηθεας σε αναλογη απεργιακη κινητοποιηση.

Express Pigasos
04-02-2013, 10:53
Το πλοιο εδεσε στον προλιμενα και ολα κινησαν λογικα ησυχα...περνοντας απο την εισοδο (στο λιονταρι) πριν κανα 2ωρο ειδα ηρεμια..

Flying Dolphin XVII
04-02-2013, 13:33
Το πλοιο εδεσε στον προλιμενα και ολα κινησαν λογικα ησυχα...περνοντας απο την εισοδο (στο λιονταρι) πριν κανα 2ωρο ειδα ηρεμια..
Εδώ (http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231233717) λέει άλλα..

roussosf
04-02-2013, 14:05
με όλα αυτά που έχουν γίνει σε όλες τις απεργίες τις ΠΝΟ και την εποχή που γίνονται νομίζω ότι έχει χαθεί η έννοια της λέξης απεργία
Ελλάδα δεν είναι μόνο η Κρήτη
ευπαθή προϊόντα δεν έχει μόνο η Κρήτη
δεν έχω τίποτα ούτε με την Κρήτη ούτε με τους αγρότες της Κρήτης
αλλά κάθε φορά σε απεργίες επικοινωνιακά την Κρήτη βάζουν μπροστά
ε τώρα και να πάρει ο Μανωλάκης τα καράβια του δεν χάθηκε και ο κόσμος
που θα τα πάει
ο "Ορίζοντας " δύο χρόνια ήταν προέκταση του ντόκου στη Συρο
και όχι μόνο αυτός............................

Apostolos
04-02-2013, 14:59
Αν ξεκινήσετε απο την αρχή του θέματος βλέπουμε τα ίδια και τα ίδια. Απο τις μοναδικές κοινωνικές ομάδες, οι ναυτικοί διαχρονικά βλέπουν τα δικαιώματα τους σιγά σιγά να χάνονται... Τι να πούμε, για την κατασπατάληση του ΝΑΤ, την μή ανταποδοτικότητα των ασφαλιστηκών εισφορών, την κάκιστη ασφάλιση που τώρα έγινε ανύπαρκτη; Να πούμε για την εκπαίδευση που παρόλο που εφιπλιστές και ναυτικοί συμβάλουν στο κεφάλαιο "ναυτική εκπαίδευση" (ναι κύριοι δέν βάζει φράγκο το κράτος για αυτήν) τα χρήματα πάνε υπερπίστεως; Που στο ΚΕΣΕΝ αν δέν βάζαν ένα εκατομύριο οι εφοπλιστές στην συντήρηση της εγγατάστασης αυτήν την στιγμή πιθανων να μην μπορούσε να δουλέψει; Τον τριπλασιασμό του φόρου για ένα κλάδο που συμβάλει διαχρονικά στην ανάπτυξη και μόνο; Μας λένε για μεγάλους μοισθούς όταν ο βασικός είναι 1500 και λόγω των υπερωριών πάει στα 2500. Δηλαδή κύριοι δεν πρέπει να πληρώνονται και αυτές τις τσεκουρεμένες υπερωρίες; Οταν φυσικά πληρώνεσε γιατι τελευταία έχει γίνει της μόδας το "δεν γουστάρουμε να σας πληρώσουμε". Ο νόμος τι αναφέρει; Παραδέχεται δημοσίος ο ΥΕΝ ότι χρωστάνε 4 μήνες οι εταιρίες και δεν έχει στείλει την αστυνομία να περάσει μερικά βραχιολάκια; Τι κράτος είναι αυτό που υποστηρίζει την ανομία; Γιατι να γίνόμαστε θυματα μιας πολιτικής που πραγματικά δέν έχουμε ποτέ λάβει κάποιο όφελος; Οι οδηγοί στα ΜΜΜ πάλευαν για τον μοισθό που πέρνουν μηνιαίος (και δικαίος) φώναζαν. Οι ναυτικοί φωνάζουν για τον μοισθό που δέν λαμβάνουν... Πώς θα γίνει επίταξη σε κάποιον που εργάζετε χωρίς να πληρώνετε;;;

Express Pigasos
04-02-2013, 15:12
Αποστολε μια απορία που πιστεύω πως θα μπορείς να μας τη λύσεις γνωρίζοντας τι παίζει , γιατι τόσο καιρο απλήρωτοι δεν κάνουν επίσχεση οι ναυτικοί στα ΑΝΕΚοπλοια;; Εκει θα είχαν και το απλο κόσμο μαζι τους!! Τωρα ολοι βλέπουν πως την όλη απεργία την έκαναν οι "χαραμοφαηδες" συνδικαλιστές και ουδείς άλλος..και δικαιολογημένα η μη πολλοί έχουμε νεύρα με τους συνδικαλιστές !! Νιώθω την οργή σου και σε συμμεριζομαι μέχρι εκει που δε παιρνει

Apostolos
04-02-2013, 15:18
Η μή καταβολή μοισθών δέν αφορά μια εταιρία. Δυστηχώς αφορά το σύνολο των εταιριών (εκτος 1-2) που δεν καταβάλουν μοισθούς. Ισως άυριο να έχουν πρόβλημα και αυτές οι 2 εταιρίες και να μην καταβάλουν επίσης μοισθούς. Δεν λέω πώς και οι εταιρίες έχουν άδικο - το αντίθετο! Οταν τους χρωστά το Υπουργείο εκατομύρια επιδοτήσεων ποιός θα πληρώσει την ζημιά; Οταν επιβάλεις 23% ΦΠΑ στα εισητήρια. Δηλαδή η μετακίνηση είναι είδος πολυτελείας; Γιατι οι τράπεζες που λαμβάνουν τόσα εκατομύρια απο το κράτος για ανακεφαλαιοποίηση δέν δείνουν δάνεια στις ακτοπλοϊκές; Εσύ και γώ πληρώνουμε εκατομύρια σε φορους και δαπάνες και παραχωρούμε την κυριαρχεία τους κράτους μας για να κάνουμε το τραπεζικό σύστημα υγιές! Που πάνε ολα αυτα;

roussosf
04-02-2013, 16:18
Αν ξεκινήσετε απο την αρχή του θέματος βλέπουμε τα ίδια και τα ίδια. Απο τις μοναδικές κοινωνικές ομάδες, οι ναυτικοί διαχρονικά βλέπουν τα δικαιώματα τους σιγά σιγά να χάνονται... Τι να πούμε, για την κατασπατάληση του ΝΑΤ, την μή ανταποδοτικότητα των ασφαλιστηκών εισφορών, την κάκιστη ασφάλιση που τώρα έγινε ανύπαρκτη; Να πούμε για την εκπαίδευση που παρόλο που εφιπλιστές και ναυτικοί συμβάλουν στο κεφάλαιο "ναυτική εκπαίδευση" (ναι κύριοι δέν βάζει φράγκο το κράτος για αυτήν) τα χρήματα πάνε υπερπίστεως; Που στο ΚΕΣΕΝ αν δέν βάζαν ένα εκατομύριο οι εφοπλιστές στην συντήρηση της εγγατάστασης αυτήν την στιγμή πιθανων να μην μπορούσε να δουλέψει; Τον τριπλασιασμό του φόρου για ένα κλάδο που συμβάλει διαχρονικά στην ανάπτυξη και μόνο; Μας λένε για μεγάλους μοισθούς όταν ο βασικός είναι 1500 και λόγω των υπερωριών πάει στα 2500. Δηλαδή κύριοι δεν πρέπει να πληρώνονται και αυτές τις τσεκουρεμένες υπερωρίες; Οταν φυσικά πληρώνεσε γιατι τελευταία έχει γίνει της μόδας το "δεν γουστάρουμε να σας πληρώσουμε". Ο νόμος τι αναφέρει; Παραδέχεται δημοσίος ο ΥΕΝ ότι χρωστάνε 4 μήνες οι εταιρίες και δεν έχει στείλει την αστυνομία να περάσει μερικά βραχιολάκια; Τι κράτος είναι αυτό που υποστηρίζει την ανομία; Γιατι να γίνόμαστε θυματα μιας πολιτικής που πραγματικά δέν έχουμε ποτέ λάβει κάποιο όφελος; Οι οδηγοί στα ΜΜΜ πάλευαν για τον μοισθό που πέρνουν μηνιαίος (και δικαίος) φώναζαν. Οι ναυτικοί φωνάζουν για τον μοισθό που δέν λαμβάνουν... Πώς θα γίνει επίταξη σε κάποιον που εργάζετε χωρίς να πληρώνετε;;;

Απόστολε τα πράγματα είναι ακριβώς έτσι όπως τα αναφέρεις
αλλά αυτά τα γνωρίζουν μόνο όσοι είναι στον κλάδο μέσα
η απεργία όμως στο κοινό περνά διαφορετικά
και για αυτό μπορεί να έχουν τη μεγαλύτερη ευθύνη τα ΜΜΕ η δεν ξέρω ποιος άλλος παράγοντας αλλά ένα ποσοστό ευθύνης έχει και η ΠΝΟ και οι ίδιοι οι απεργοί με τον τρόπο που διαχειρίζονται την απεργία και πως την περιφρουρούν

Apostolos
04-02-2013, 16:44
Εχεις δίκιο. Οταν τα δίκαια αιτήματα γίνονται βορά των πολιτικών παρατάξεων τότε αμέσως στιγματίζονται και φέρνουν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα. Εγώ προχθές κατέβηκα στο λιμάνι και όταν είδα παντού σημαίες του ΠΑΜΕ έφυγα...

Express Pigasos
04-02-2013, 16:59
Δυστυχως αυτο συμβαινει παντου... προσωπικα ηταν απειρες φορες που ενω ειχα μαζι με συμφοιτητες 5-6 ιδεες να προτεινουμε..κολλουσαμε γιατι βρισκαμε μπροστα μας κομματικα συμφεροντα...εδω ακομα και για κατι που χρειαστηκε να απευθυνθω σε μεγαλο δημο της Αττικης ,επειδη καταγομαι απο Σμυρνη και δεν φανερωσα τις πολιτικες μου πεποιθησεις εφαγα πορτα...ασχετο εαν τελικα μπορει να εχω τις ιδιες πολιτικες πεποιθησεις η οχι με τη δημοτικη αρχη...τα κομματικα μας εφαγαν τοσα χρονια... Εγω προσωπικα αν και καταλαβαινω τι γινεται ,γιατι οσοι εμπλεκομαστε με ΝΑΤ ,τραβαμε οικογενειακως τα μαλλια μας 25 κοντα χρονια...θελω να ληξει η απεργια μονο και μονο για να βαλουν μυαλο στη ΠΝΟ...Μονο την παρτη τους κοιτανε καθε φορα..ελαχιστες φορες εχουν καταφερει κατι...Και το χειροτερο ειναι πως οι γυρω χωρες το εκμεταλλευονται.. Περαν απο τις οσες τεχνολογικες εξελιξεις εγιναν στο λιμανι Πειραια (μεταφορικα εμπορικου στο Ικονιο) παντα υπηρχε θεμα με τους συνδικαλιστες ... Θυμαμαι τον πατερα μου οσο ημουν μικρος να ειναι νευριασμενος με δαυτους... ακομα και στη ζωνη στο Περαμα..τα ιδια χαλια.. ολα καλα πηγαιναν οταν εμπλεκαν τη μυτη τους οι συνδικαλιστες γινοταν της ποπης!

Flying Dolphin XVII
05-02-2013, 13:29
Νέα 48ωρη απεργία αποφάσισε η ΠΝΟ, ενώ σε έταιρο forum διάβασα πως μόνο η BSF (φαντάζομαι και η Superfast) και η MINOAN δε χρωστούν δεδουλευμένα. Περισσότερα εδώ (http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231233863).

despo
05-02-2013, 13:57
Δεν είναι ανάγκη να διαβάσεις αλλού, είναι γνωστό παντού. Το ζήτημα ομως είναι τι πρέπει να γίνει τώρα. Να επιστρατεύσουν τους απλήρωτους η' να σπάσει η απεργία μόνο για αυτούς που πληρώνονται ; Πάντως οπως και να γίνει, η πραγματικότητα είναι απο αυτούς που πληρώνονται, η μία εταιρεία είχε ηδη κάνει μείωση μισθών, έρχονται και τα καινούργια μέτρα και πάνε για ... τον άλλο κόσμο !

Ilias 92
05-02-2013, 13:57
Δηλαδή ο Παναγιωτάκης, οι Στεφάνου και η Ζάντε ( το Κοραής για τα άλλα δεν έχουμε εικόνα ) χρεωστάνε και αυτοί??
Η ΛΑΝΕ η ΑΝΕΚ η ΝΕΛ, ο Αγούδημος ή ο Τζανετάτος, αυτά τα είχαμε ακούσει από πέρσι, απορώ όμως γιατί δεν βλέπω καμία ουσιαστική κίνηση, κανείς δεν πουλάει πλοία, κανείς δεν στέλλει στα διαλυτήρια, κανείς δεν αφήνει ζημιογόνες γραμμές.

gpap2006
05-02-2013, 13:58
Αραγε το κρατος ποσους μηνες πισω ειναι στην πληρωμη των επιδοτησεων για τις αγονες?

Ilias 92
05-02-2013, 14:25
Αραγε το κρατος ποσους μηνες πισω ειναι στην πληρωμη των επιδοτησεων για τις αγονες?

Πάλι το κράτος φταίει ??
Όταν δίνανε μ*ζ*ς για να παίρνουν ζημιογόνες άγονες και νόμιζαν ότι θα βγουν??
Όταν ακόμα και τώρα διεκδικούν τα λεφτά του κατά τα άλλα κακοπληρωτή ??
Όταν ναυπηγούσαν ή αγόραζαν ακατάλληλα πλοία, το κράτος τους το είπε ??
Όταν μια εταιρεία έχει προβλήματα πρέπει να καταλάβουμε ότι πάνω απ όλα φταίει η ίδια ούτε το κράτος ούτε το πετρέλαιο, ούτε τα κακά λιμάνια ευθύνονται.
Όλα τα άλλα είναι λαϊκισμός, καμία εταιρία δεν άκουσα να παραδέχεται τα λάθη της, για όλα κάποιος άλλος φταίει, τι παιδιάστικη συμπεριφορά είναι αυτή από σοβαρούς κατά τα άλλα οργανισμούς??
Οι φορολογούμενοι δεν είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν αέρα, όποιος ψάξει το θέμα με τις άγονες καλά, θα δει ότι σε πολλές γραμμές τα λεφτά που παίρνει μια εταιρεία σε ένα χρόνο είναι 2 και 3 φορές η αξία του πλοίου της.

Apostolos
05-02-2013, 14:31
Θα σου κανα like αλλα δέν μπορώ εδω... Αντί οι εταιρίες να πιέσουν για ανεξάρτητη ακτοπλοϊα ζητούσαν τον κρατικό παρεμβατισμό... Ας δούμε τις αποφάσεις για τις γραμμές στο Αιγαίο...

Flying Dolphin XVII
05-02-2013, 15:45
Επισήμως πάντως ο λόγος για τον οποίο γίνεται η απεργία είναι η κατάργηση του πολυνομοσχεδίου που κατατέθηκε από το υπουργείο και όχι η μη καταβολή δεδουλευμένων απ ότι έχω καταλάβει.

Apostolos
05-02-2013, 15:48
Επισήμως είναι όλα. Τα ΜΜΕ προβαλουν το νομοσχεδιο ως απαιτηση της τρώικας για τον εκφοβισμο του κοσμου

Flying Dolphin XVII
05-02-2013, 15:51
Επισήμως είναι όλα. Τα ΜΜΕ προβαλουν το νομοσχεδιο ως απαιτηση της τρώικας για τον εκφοβισμο του κοσμου
Όπως πάντα. Πάντως βλέπω να οδεύουμε σε επιστράτευση γι άλλη μια φορά..

Flying Dolphin XVII
05-02-2013, 18:03
Όπως ίσως ξέρετε η κυβέρνηση αποφάσισε την επιστράτευση των πληρωμάτων (http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231233924).

roussosf
05-02-2013, 18:13
Πάλι το κράτος φταίει ??
Όταν δίνανε μ*ζ*ς για να παίρνουν ζημιογόνες άγονες και νόμιζαν ότι θα βγουν??
Όταν ακόμα και τώρα διεκδικούν τα λεφτά του κατά τα άλλα κακοπληρωτή ??
Όταν ναυπηγούσαν ή αγόραζαν ακατάλληλα πλοία, το κράτος τους το είπε ??
Όταν μια εταιρεία έχει προβλήματα πρέπει να καταλάβουμε ότι πάνω απ όλα φταίει η ίδια ούτε το κράτος ούτε το πετρέλαιο, ούτε τα κακά λιμάνια ευθύνονται.
ναι το κρατος φταίει και αν όχι αυτό καθ αυτό το κράτος ,οι μηχανισμοί του
αυτοί που πρέπει να ελέγχουν την εταιρεία
αυτοί που πρέπει να ελέγχουν τα πλοία που ζητούν δρομολόγιο
αυτοί που πρέπει να ελέγχουν τον κακοπληρωτή
αυτοί που παίρνουν τις μίζες
αυτοί ..αυτοί..αυτοί
εγώ δεν είμαι το κράτος είμαι ο πελάτης
και ο καλός πωλητης είναι αυτός που προστατεύει τον πελάτη
αυτό ειναι ένα κομμάτι απο ένα e mail που μου έστειλαν

Πόσο έξυπνο είσαι, ρε Κράτος, που βάζεις τους μηχανισμούς σου να με πείσουν ότι «Κράτος είμαστε όλοι»; Εγώ είμαι πολίτης. Εσύ έχεις υποχρέωση να με υπηρετείς. Εγώ σε πληρώνω χρόνια ολόκληρα. Κι εσύ με κλέβεις χρόνια ολόκληρα. Αν είναι να μπει κάποιος φυλακή επειδή χρωστάει στον άλλον, είσαι εσύ κι όχι εγώ. Δεν είσαι ανώνυμο κράτος. Έχεις το πρόσωπο του κάθε κόμματος που υποσχέθηκε να με υπηρετεί και το ονοματεπώνυμο του κάθε πρωθυπουργού.
οποιος το θέλει μπορω σε pm να του το στείλω ολόκληρο

Cape P
06-02-2013, 08:04
το κρατος φταιει απο την ωρα που εβαλε τις τραπεζες στην ακτοπλοια πεταξε εξω τους παραδοσιακους οπως κι αν ηταν αυτοι και δοθηκαν υπερογκα ποσα για νεα πλοια τα οποια ηταν γνωστο εξ αρχης οτι ηταν αδυνατον να επιστραφουν τοσα λεφτα απο την περιορισμενων δυνατοτητων ακτοπλοια. Βεβαια αυτοι που εκαναν ολο αυτο το παιχνιδι ωφεληθηκαν οπως και ενα συστημα εικοσι τριαντα ανθρωπων αλλα δεν ωφεληθηκε στο συνολο της η ακτοπλοια οι ναυτικοι και οι επιβατες.
παλιοτερα οποια εταιρεια ειχε οικονομικο προβλημα εβαζε λουκετο οπως εβαλε ο η βντουρις ση λαινσ το 95 τωρα τελειωμενες εταιρειες με απληρωτους ναυτικους και προσπαθουν να τις κρατησουν στην ζωη.

roussosf
20-02-2013, 14:43
τι γινετε σημερα ? κανουν απεργία ? δεν κάνουν ?
τα πλοία της BSF ταξιδεύουν κανονικά τα ενδοκυκλαδικά το ίδιο
χθες η BSF ανακοίνωσε αλλαγη δρομολογίων
πολλές απορίες

Cape P
20-02-2013, 16:23
τα πειραιωτικα και τα ραφηνιωτικα απεργουν δεν χαλαει τις εταιρειες μια εικοσιετεσσερις ωρες ακινησια γλυτωνουν μισθους που εκτος ελαχιστων περιπτωσεων χρωστανε και των γονεων το υπουργειο λογο οτι οι εταιρειες χρωστανε πολλα λεφτα δεν πιεζει τα πραγματα για 24 ωρες απργεια παρολο που ισχυει επιστρατευση

ολα καλα αλλα το δεκαπενθημερο που υποσχεθηκε το υπουργειο οτι οι απληρωτοι θα παρουν τα λεφτα τους περασε και δεν εχει μπει σεντς στο λογαριασμο τους

speedrunner
20-02-2013, 17:54
τι γινετε σημερα ? κανουν απεργία ? δεν κάνουν ?
τα πλοία της BSF ταξιδεύουν κανονικά τα ενδοκυκλαδικά το ίδιο
χθες η BSF ανακοίνωσε αλλαγη δρομολογίων
πολλές απορίες

1) Που είδες ότι τα πλοία της BSF ταξιδεύουν κανονικά, τα πρωινά δρομολόγια έμειναν ανεκτέλεστα και τα υπόλοιπα θα πραγματοποιηθούν όπως έχει ανακοινώσει απο χθες η εταιρία, δηλαδή μετά της 23:00 οι πρώτες αναχωρήσεις, τα μόνα που ταξιδεύουν είναι αυτά που επιστρέφουν στον Πειραιά που όπως πάντα δεν τα πιάνει η απεργία.
2) έχεις δει πολλές φορές να σταματάνε τα ενδοκυκλαδικά στις απεργίες? Μόνο αν έχουν αναχώρηση απο Λαύριο!!!!

karavofanatikos
20-02-2013, 17:55
Όπως έχει ξαναειπωθεί, η βιωσιμότητα της ελληνικής ακτοπλοΐας τον χειμώνα μπορεί να επιτευχθεί, μόνο με μία 48ωρη την εβδομάδα!

roussosf
20-02-2013, 19:48
1) Που είδες ότι τα πλοία της BSF ταξιδεύουν κανονικά, τα πρωινά δρομολόγια έμειναν ανεκτέλεστα και τα υπόλοιπα θα πραγματοποιηθούν όπως έχει ανακοινώσει απο χθες η εταιρία, δηλαδή μετά της 23:00 οι πρώτες αναχωρήσεις, τα μόνα που ταξιδεύουν είναι αυτά που επιστρέφουν στον Πειραιά που όπως πάντα δεν τα πιάνει η απεργία.
2) έχεις δει πολλές φορές να σταματάνε τα ενδοκυκλαδικά στις απεργίες? Μόνο αν έχουν αναχώρηση απο Λαύριο!!!!
τα είδα σε κάποιο "σαλταρισμα" του AIS
postαρισα και μετα από ένα λεπτο ηρθαν όλα στα θεση τους
να σκευτεις ότι το ΙΘΑΚΗ καποια στιγμή πηγαινα στα λεμοναδικα με 17,5:05.18-flustered::05.18-flustered:

karavofanatikos
26-03-2013, 18:07
24ωρη απεργία ανήγγειλε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) για την Τετάρτη 3 Απριλίου 2013!

http://www.capital.gr/News.asp?id=1759570

karavofanatikos
09-04-2013, 16:05
24ωρη απεργία ανήγγειλε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) για την Τρίτη 16 Απριλίου 2013!

http://www.newmoney.gr/article/8368/pno-nea-24ori-apergia-stis-16-aprilioy

Ας δούμε όμως κι αυτό!! :sour::sour::
http://www.theseanation.gr/ακτοπλοϊα/νεα-ακτοπλοϊασ/νεα/21202-πρόταση-μουσουρούλη-για-δρομολόγια-ασφαλείας-σε-απεργιακές-περιόδους.html

karavofanatikos
22-04-2013, 11:27
Εταιρείες όπως η Hellenic Seaways, η Nova Ferries αλλά και άλλες τις οποίες ξεχνώ, έχουν ανακοινώσει ότι δεν θα πραγματοποιήσουν δρομολόγια την Μεγάλη Τετάρτη λόγω της επετείου της εργατικής Πρωτομαγιάς. Πιστεύω πως το ίδιο πρέπει να πράξουν και οι υπόλοιπες εταιρείες, ώστε ο κόσμος να μην εκδίδει άσκοπα εισιτήρια και το πρωί της Μ.Τετάρτης έχει να αντιμετωπίσει ευτράπελα στις πύλες και στους καταπέλτες των πλοίων!!!:sour:

gpap2006
22-04-2013, 11:33
Μα ο εορτασμος εχει μετατεθει για τη Λαμπροτριτη 7 Μαιου..

karavofanatikos
22-04-2013, 12:25
Μα ο εορτασμος εχει μετατεθει για τη Λαμπροτριτη 7 Μαιου..

Για πες το αυτό σε κάποιο απ' τα ΠΑΜΕ, Ήρθα , Έφυγα να δεις τι θα σου απαντήσουν και ποιες είναι οι σκέψεις τους! Το ότι η επέτειος της εργατικής Πρωτομαγιάς πέφτει σε ημέρα με αυξημένη επιβατική κίνηση δεν λέει απολύτως τίποτα γι' αυτούς. Μην ξεχνάς ότι κάθε χρόνο δεν εκτελούνται δρομολόγια και πέρυσι η ΠΝΟ είχε και 48ωρη Μ.Τρίτη - Μ.Τετάρτη. Για να μην παρεξηγηθώ, δεν είμαι υπέρμαχος καμίας υπερβολής απλά αναφέρω μην τυχόν και κάποιος ανυποψίαστος έχει κλείσει ξενοδοχεία κτλ και πάει να ταξιδέψει και του πουν την παραμονή ξέρεις, αύριο δεν.... Γι' αυτό και λέω να βγει κάτι επίσημο κι όχι οι μισοί να κόβουν εισιτήρια και οι άλλοι όχι. Κι εγώ που θέλω να ταξιδέψω, τα έχω κλείσει για Μ.Τρίτη ώστε να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.

roussosf
22-04-2013, 13:14
για να μην μπερδεύουμε κάποια πραγματα
η Πρωτομαγια είναι από της περιπτώσεις (αργίας -απεργίας ) που δεν μεταφέρεται ποτέ και άν δεν κάνω λάθος δεν έχει μετατεθεί ποτε(αυτό με επιφυλαξει για μία χρονια την δεκαετια του ΄80)
είναι όπως οι πέντε επίσημες αργίες του κράτους (25η Μαρτιου- Λαμπροδευτερα -Δεκαπενταυγουστο-Χριστούγεννα -2η μερα Χριστουγέννων )
το ότι για λόγους τόνωσης της αγορας φέτος σκεύθηκε το υπουργείο να την μεταφέρει ,έχει μια λογική εν μέρει μόνο για τα καταστήματα (Κυριακή πριν τα Χριστούγεννα η τελαυταία Κυριακή του έτους)
όλοι οι υπόλοιποι πρέπει να μην δουλέψουν
εάν δεν ταξιδέψουν τα πλοία την Μ Τετάρτη δεν χάθηκε και τίποτα
θα σας πω μονο ότι για προορισμό που άλλες εποχές έπρεπε να ειχες κλείσει από την Κ Δευτέρα για την μεγαλοβδομάδα
φέτος είναι όλα ........πρ'ασινα στο σύστημα

Παναγιώτης
22-04-2013, 16:55
Η Πρωτομαγιά δεν είναι επίσημη αργία, ορίζεται αργία κάθε χρόνο με απόφαση του Υπουργού Εργασίας. Ειναι γνωστό ότι ο ναυτικός είναι ο μόνος που δεν μπορέι να απεργήσει φανταστείτε σε άνα γκαζάδικο μεσοπέλαγα να σβήσει τη μηχανή ο μηχανικός ή να μην αναλάβει βάρδια ο ανθυποπλοίαρχος στη γέφυρα επειδή απεργούν. Για την πλειονότητα των ναυτικών (η ακτοπλοΐα είναιένα ελάχιστο τμήμα της ελληνικής ναυτιλίας) αργία σημαίνει ότι θα πληρωθέι κάποιες ώρες οβερτάιμ και αυτό πάει αν εκλέιψει τώρα πια με τους κλειστούς μισθούς.

Ας ξαναγυρίσουμε στην αργία της πρωτομαγίας και στην ναυτιλία. Οι αργίες σε κάθε λιμάνι πρέπει να είναι γνωστες έτσι ώστε να ξέρει το πλήρωμα του βαποριού που θα ξεκινήσει από την άλλη άκρη του κόσμου αν θα είναι αργία τη μέρα που θα φτάσει ώστε να ξέρει αν θα ξεφορτώσει και αν θα υπάρχουν έξτρα χρεώσεις πό τις υπηρεσιες που θα χρειαστεί (πχ τα πλοηγικά δικαιώματα και τα ρυμουλκά) λόγω αργίας. Έτσι οι αργίες για κάθε χώρα αναφέρονται στις ναυτιλικές εκδόσεις όπως οι πλοηγοί (μπορέιτε να δείτε μια εμαρικάνικη έκδοση εδώ (http://msi.nga.mil/MSISiteContent/StaticFiles/NAV_PUBS/SD/Pub140/Pub140bk.pdf), για να μην ψάχνετε η σελίδα για την Ελλάδα είναι η σελίδα 251 του pdf) και οι συγκεκριμένες ημερομηνίες για τις κινητές ορίζονται από τις ετήσιες (μόνιμες) αγγελίες προς ναυτιλλομένους που εκδίδονται από τις υδroγφραφικές υπηρεσίες κάθε χρόνο (όπως λέει και το όνομά τους). Οπότε δεν έιναι τόσο εύκολο να μεταφερθεί μια αργία τόσο εύκλολα όταν αφορά την ναυτιλία. Ποιός θα εξηγήσει στον καπετάνιο του κοντεϊνεράδικου που ξείνησε από την Κίνα ότι η αργία μεταφέρθηκε;

roussosf
22-04-2013, 17:24
ο ναυτικός δεν είναι ο μόνος που δεν μπορεί να απεργίσει
οπως και άλλα επαγγέλματα έτσι και ο ναυτικός έχει κάπιες ιδιαιτερότητες στο θέμα ¨"απεργία" τις οποίες ανέφερε ο Παναγιώτης
για φαντάσου να πας σε ένα νοσοκομείο με προβλημα υγείας και να σου πει ο γιατρος "απεργώ"
γιαυτό σε καθε απεργια υπάρχει και το προσωπικο ασφαλείας
και αν δεν μπορείς να απεργισεις κανεις σταση εργασίας οπως τα ΜΜΜ
εν παση περιπτώση η Πρωτομαγια δεν είναι αργία είναι όντως ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ απεργία και είναι ημέρα τιμής για αυτούς που αγωνίσθηκαν για να έχει το μεροκάματό μας μια αρχή και ένα τέλος και όχι μόνο
κατι που όλοι εμείς στην σημερινή εποχη χαλαρα θέλουμε να τα ισοπεδώσουμε

Παναγιώτης
30-04-2013, 12:10
Η Πρωτομαγιά δεν είναι επίσημη αργία, ορίζεται αργία κάθε χρόνο με απόφαση του Υπουργού Εργασίας. Ειναι γνωστό ότι ο ναυτικός είναι ο μόνος που δεν μπορέι να απεργήσει φανταστείτε σε άνα γκαζάδικο μεσοπέλαγα να σβήσει τη μηχανή ο μηχανικός ή να μην αναλάβει βάρδια ο ανθυποπλοίαρχος στη γέφυρα επειδή απεργούν. Για την πλειονότητα των ναυτικών (η ακτοπλοΐα είναιένα ελάχιστο τμήμα της ελληνικής ναυτιλίας) αργία σημαίνει ότι θα πληρωθέι κάποιες ώρες οβερτάιμ και αυτό πάει αν εκλέιψει τώρα πια με τους κλειστούς μισθούς.

Ας ξαναγυρίσουμε στην αργία της πρωτομαγίας και στην ναυτιλία. Οι αργίες σε κάθε λιμάνι πρέπει να είναι γνωστες έτσι ώστε να ξέρει το πλήρωμα του βαποριού που θα ξεκινήσει από την άλλη άκρη του κόσμου αν θα είναι αργία τη μέρα που θα φτάσει ώστε να ξέρει αν θα ξεφορτώσει και αν θα υπάρχουν έξτρα χρεώσεις πό τις υπηρεσιες που θα χρειαστεί (πχ τα πλοηγικά δικαιώματα και τα ρυμουλκά) λόγω αργίας. Έτσι οι αργίες για κάθε χώρα αναφέρονται στις ναυτιλικές εκδόσεις όπως οι πλοηγοί (μπορέιτε να δείτε μια εμαρικάνικη έκδοση εδώ (http://msi.nga.mil/MSISiteContent/StaticFiles/NAV_PUBS/SD/Pub140/Pub140bk.pdf), για να μην ψάχνετε η σελίδα για την Ελλάδα είναι η σελίδα 251 του pdf) και οι συγκεκριμένες ημερομηνίες για τις κινητές ορίζονται από τις ετήσιες (μόνιμες) αγγελίες προς ναυτιλλομένους που εκδίδονται από τις υδρογραφικές υπηρεσίες κάθε χρόνο (όπως λέει και το όνομά τους). Οπότε δεν έιναι τόσο εύκολο να μεταφερθεί μια αργία τόσο εύκλολα όταν αφορά την ναυτιλία. Ποιός θα εξηγήσει στον καπετάνιο του κοντεϊνεράδικου που ξείνησε από την Κίνα ότι η αργία μεταφέρθηκε;

Δείτε στο συνημμένο αρχείο τις μόνιμες αγγελίες προς ναυτιλλομένους της Υδρογραφικής Υπηρεσίας για το 2013, που ανέφερα πιο πριν. Στην αγγελία 8 (σελίδα 40 του pdf αν δεν θέλετε να ψάχνετε) αναφέρει για αργία την αυριανή μέρα και όχι την άλλη Τρίτη όπως είπα και πριν αυτές τις αγγελίες διαβάζουν πληρώματα κι εταιρείες και κανονίζουν τις κινήσεις τους.

karavofanatikos
15-10-2013, 15:13
24ωρη απεργία ανήγγειλε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (Π.Ν.Ο) για την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013.

karavofanatikos
29-03-2014, 16:43
Απ' τη Δευτέρα 31/3 ξεκινούν 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες σε όλα τα λιμάνια!

High1
29-03-2014, 21:20
Απ' τη Δευτέρα 31/3 ξεκινούν 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες σε όλα τα λιμάνια!

Kαι να γίνουν και πάλι τίποτα δεν θα βγεί και θα την πληρώσουν όπως πάντα οι ναυτικοί!!

gpap2006
29-03-2014, 22:26
Τα πλοία των εταιριών που δεν χρωστάνε γιατί δεν θα ταξιδεύουν?Κερδίζουν τίποτα με το να στρέφουν τους νησιώτες εναντίων τους τώρα που ξεκινά η τουριστική σεζόν?

Aquaman
30-03-2014, 01:39
Για συμπαρασταση και πολυ καλα κανουν κιολας. Μηπως να καταργησουμε και το δικαιωμα της απεργιας? Η γινεται καθολικα κατι η δε γινεται καθολου.

fredy13
30-03-2014, 04:35
Τα πλοία των εταιριών που δεν χρωστάνε γιατί δεν θα ταξιδεύουν?Κερδίζουν τίποτα με το να στρέφουν τους νησιώτες εναντίων τους τώρα που ξεκινά η τουριστική σεζόν?

Να στο πω αλλιως:επειδη το δικο μου στομαχι ειναι γεματο,εσενα να σε αφησω να πεινας?Εισαι συναδελφος μου και νιωθω τον πονο σου και την αγωνια σου.Ειναι υποχρεωση μου να απεργησω.Για να ακουστει η φωνη σου!
Δεν ειμαι ναυτικος,ουτε κι εχω σχεση με τον γενικοτερο κλαδο της ναυτιλιας.Ομως ειμαι εργατης/εργαζομενος.Ο μονος τροπος να ακουστει η φωνη του ναυτικου,δυνατα,ειναι να ενωσω κι εγω την δικη μου μαζι του. Ειναι υποχρεωση προς καποιον που ρισκαρει την ζωη του πολλες φορες και δεν περνει ουτε τα συμφωνηθεντα!Ποσω μαλλον του συναδελφου του.
Η μονη μου ενσταση ειναι οτι και περσι παλι(και παλιοτερα απ'οτι θυμαμαι),η απεργια εγινε σε τετοια περιοδο,πριν το πασχα.Αυτο το βρισκω εκβιασμο προσωπικα.(δεν θελω να χαρακτιριστω καπως,πολιτικα.απλως παραθετω την αποψη/απαντηση μου,η οποια ειναι καθαρα προσωπικη.)

despo
30-03-2014, 12:21
Να στο πω αλλιως:επειδη το δικο μου στομαχι ειναι γεματο,εσενα να σε αφησω να πεινας?Εισαι συναδελφος μου και νιωθω τον πονο σου και την αγωνια σου.Ειναι υποχρεωση μου να απεργησω.Για να ακουστει η φωνη σου!
Δεν ειμαι ναυτικος,ουτε κι εχω σχεση με τον γενικοτερο κλαδο της ναυτιλιας.Ομως ειμαι εργατης/εργαζομενος.Ο μονος τροπος να ακουστει η φωνη του ναυτικου,δυνατα,ειναι να ενωσω κι εγω την δικη μου μαζι του. Ειναι υποχρεωση προς καποιον που ρισκαρει την ζωη του πολλες φορες και δεν περνει ουτε τα συμφωνηθεντα!Ποσω μαλλον του συναδελφου του.
Η μονη μου ενσταση ειναι οτι και περσι παλι(και παλιοτερα απ'οτι θυμαμαι),η απεργια εγινε σε τετοια περιοδο,πριν το πασχα.Αυτο το βρισκω εκβιασμο προσωπικα.(δεν θελω να χαρακτιριστω καπως,πολιτικα.απλως παραθετω την αποψη/απαντηση μου,η οποια ειναι καθαρα προσωπικη.)
Αν κάνουν απεργία το καλοκαίρι, τους βρίζουμε. Τώρα είναι πάλι ακατάλληλη περίοδος. Ας απεργήσουν λοιπον η' το Νοέμβρη η' τον Φλεβάρη που μας βολεύει όλους:single_eye:

fredy13
30-03-2014, 13:16
Αν κάνουν απεργία το καλοκαίρι, τους βρίζουμε. Τώρα είναι πάλι ακατάλληλη περίοδος. Ας απεργήσουν λοιπον η' το Νοέμβρη η' τον Φλεβάρη που μας βολεύει όλους:single_eye:

Δεν ειπα πως ειναι ντε και καλα εκβιασμος.Προσωπικη μου αποψη ειναι.Στο κατω κατω της γραφης,καταλαβαινω την σκοπιμοτητα επιλογης αυτης της περιοδου.

george Xios
30-03-2014, 15:05
Δεν ξύπνησαν ένα πρωί οι ναυτεργάτες και λένε ας κάνουμε απεργία. Στο νομοσχέδιο που κατατίθεται καταργούν τις ΣΣΕ για τους ναυτικούς και τις αντικαθιστούν με επιχειρησιακές συμβάσεις που πρακτικά σημαίνει κάθε κλάδος ένος πλοίου θα συζητάει ξεχωριστά με τους εφοπλιστές.. Αυτό θα σημαίνει μειώσεις μισθών όπως ήδη ζητούν οι εφοπλιστές στο ξενοδοχειακό τομέα των πλοίων. Επίσης κόβεται η επιχορήγηση του ΝΑΤ από το κράτος που θα σημαίνει λουκέτο η συγχώνευση, στην περίπτωση της συγχώνευσης τα λεφτά των ναυτικών θα χαθούν να καλυφθούν τρύπες άλλου ταμείου. ΑΝτι να ακούτε παπαγαλάκια ρωτήστε τους ναυτικούς!!!

fredy13
30-03-2014, 15:36
Δεν ξύπνησαν ένα πρωί οι ναυτεργάτες και λένε ας κάνουμε απεργία. Στο νομοσχέδιο που κατατίθεται καταργούν τις ΣΣΕ για τους ναυτικούς και τις αντικαθιστούν με επιχειρησιακές συμβάσεις που πρακτικά σημαίνει κάθε κλάδος ένος πλοίου θα συζητάει ξεχωριστά με τους εφοπλιστές.. Αυτό θα σημαίνει μειώσεις μισθών όπως ήδη ζητούν οι εφοπλιστές στο ξενοδοχειακό τομέα των πλοίων. Επίσης κόβεται η επιχορήγηση του ΝΑΤ από το κράτος που θα σημαίνει λουκέτο η συγχώνευση, στην περίπτωση της συγχώνευσης τα λεφτά των ναυτικών θα χαθούν να καλυφθούν τρύπες άλλου ταμείου. ΑΝτι να ακούτε παπαγαλάκια ρωτήστε τους ναυτικούς!!!

Με βαση αυτο που λες,ωφειλω να παρω πισω αυτο που ειπα περι εκβιασμου,ως ακυρο εντελως! Κολλησε το μυαλο μου,προσπα8ωντας να απαντησω στον φιλο gpap2006 και δεν σκεφτηκα οτι παραλληλα υπαρχει αυτο το πολυ σημαντικο ζητημα(του πολυνομοσχεδιου).

SteliosK
01-04-2014, 14:22
153927

Δείτε την είδηση με ένα κλικ στην εικόνα.

*edited: 01/04/14 18:10
Δεμένα τα πλοία και την Τετάρτη. Νεα 24ωρη απεργία της ΠΝΟ (http://www.nautilia.gr/new/site/index.php?option=com_content&view=article&id=1371:-------24---&catid=45:2010-09-14-08-55-21&Itemid=98)

karavofanatikos
06-06-2014, 17:00
Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν τα πλοία την Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014 λόγω της συμμετοχής των ναυτεργατικών σωματείων στην 24ωρη πανελλαδική απεργία για το ασφαλιστικό.

george Xios
06-06-2014, 21:41
Δεν νομίζω ότι έχει προκηρυχθεί απεργία στις 19/6 αλλά κινητοποιήση στις 18:00 στα Προπύλαια. που θα συμμετέχουν και τα ναυτεργατικά σωματεία .. Δεν υπάρχει θέμα με τα δρομολόγια

despo
21-04-2015, 11:43
24ωρη απεργία την Πρωτομαγιά.
http://www.naftemporiki.gr/story/942793/demena-ta-ploia-tin-protomagia

karavofanatikos
23-06-2015, 20:50
Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν τα πλοία την Τρίτη 30 Ιουνίου 2015 λόγω 24ωρης απεργίας της Π.Ν.Ο.

karavofanatikos
20-10-2015, 16:31
Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν τα πλοία στις 2 & 3 Νοεμβρίου, καθώς και στις 12 Νοεμβρίου λόγω απεργίας της Π.Ν.Ο.

Ilias 92
21-10-2015, 21:11
Αύριο που έχουν απεργία οι εργαζόμενοι στα λιμάνια θα γίνουν τα δρομολόγια γιατι θα ταξιδέψω?

karavofanatikos
03-11-2015, 16:02
Νέα 48ωρη απεργία από αύριο ανακοίνωσε η Π.Ν.Ο με αποτέλεσμα τα πλοία να παραμείνουν δεμένα στις 4 και 5 Νοεμβρίου!

Nautilia News
03-11-2015, 19:46
http://www.nautilia.gr/new/site/modules/mod_news_pro_gk4/cache/LOGONEWS.politika.Dritsasnsp_73.jpg (http://www.nautilia.gr/new/site/index.php?option=com_content&view=article&id=3145:-------48---&catid=51:2010-09-14-08-56-52&Itemid=102)
Απάντηση του Υπουργού Ναυτιλίας για τη νεα 48ωρη απεργία της ΠΝΟ (http://www.nautilia.gr/new/site/index.php?option=com_content&view=article&id=3145:-------48---&catid=51:2010-09-14-08-56-52&Itemid=102)

Nautilia News
05-11-2015, 14:07
http://www.nautilia.gr/new/site/modules/mod_news_pro_gk4/cache/LOGONEWS.aktoploia.Apergia_Mitilenensp_73.jpg (http://www.nautilia.gr/new/site/index.php?option=com_content&view=article&id=3150:2015-11-05-11-05-13&catid=51:2010-09-14-08-56-52&Itemid=102)
Διακοπή της απεργίας αποφάσισε η ΠΝΟ (http://www.nautilia.gr/new/site/index.php?option=com_content&view=article&id=3150:2015-11-05-11-05-13&catid=51:2010-09-14-08-56-52&Itemid=102)

Ilias 92
05-11-2015, 14:13
Απόλυτα επιτυχημένη η απεργία δεν κουνήθηκε φύλο!
Παντως στην ακτοπλοΐα έρχονται δυσάρεστες αλλαγές στις συνθέσεις για τα πληρώματα!

Nautilia News
11-11-2015, 20:33
170682

Ακυρώνονται πολλά ακτοπλοϊκά δρομολόγια λόγω απεργίας στο ΝΑΤ (http://www.nautilia.gr/new/site/index.php?option=com_content&view=article&id=3172:2015-11-11-10-03-38&catid=45:2010-09-14-08-55-21&Itemid=98)

karavofanatikos
27-11-2015, 16:05
Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν τα πλοία την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015 λόγω 24ωρης απεργίας της Π.Ν.Ο.

karavofanatikos
12-01-2016, 16:19
Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν τα πλοία στις 20 και 21 Ιανουαρίου 2016 λόγω 48ωρης απεργίας της Π.Ν.Ο.

karavofanatikos
21-01-2016, 17:09
Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν τα πλοία στις 27 και 28 Ιανουαρίου 2016 λόγω 48ωρης απεργίας της Π.Ν.Ο.

SteliosK
21-01-2016, 21:08
Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν τα πλοία στις 27 και 28 Ιανουαρίου 2016 λόγω 48ωρης απεργίας της Π.Ν.Ο.

Eυχαριστούμε Νεκτάριε για την ενημέρωση, μακάρι κατι να βγει μετά από αυτό..

karavofanatikos
28-01-2016, 16:17
Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν τα πλοία στις 29 και 30 Ιανουαρίου 2016 λόγω νέας 48ωρης απεργίας της Π.Ν.Ο.

SteliosK
30-01-2016, 15:13
Aπο αύριο στις 06:00 θα εκτελούνται κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων.
Η ΠΝΟ προχωρά σε νέα 48ωρη απεργία στις 4 Φεβρουαρίου.

rafina-lines
30-01-2016, 15:34
48ωρη την έκαναν τώρα?? Γιατί είχαν πει 24ωρη για τις 4/2...