PDA

Επιστροφή στο Forum : Ποντοπόρος - Δεξαμενόπλοια ή Φορτηγά? (Oceangoing - Tankers or Dry cargo?)

Pavliaris
20-09-2009, 09:56 AM
Ανοιγω αυτο το θεμα γιατι χρειαζομαι την βοηθεια απο καποιους με εμπειρια. Φετος μπαινω στην σχολη ΑΕΝ αλλα επειδη σκεφτομαι το μελλον, εγω σκεφτομουν οτι θελω να παω σε γκαζαδικα... πολλοι μεσα απο το επαγγελμα μου ειπανε οτι ειναι η καλυτερη επιλογη γιατι εχει και περισοτερα χρηματα... Καποοι αλλοι μου ειπανε μετα οτι αν ποτε θελω να δουλεψω στην στερια σαν αρχιπλοιαρχος θα με προτιμησουν καλυτερα αν ειμαι απο φορτηγα... Γενικος εχω ακουσει πολλες γνωμες , γι'αυτο θα σας παρακαλεσω να μου πειτε και την δικη σας αποψη ετσι ωστε να κατατοπιστω καλυτερα...

Ευχαριστω εκ'των προτερων;)

Eng
21-09-2009, 01:31 AM
Ανοιγω αυτο το θεμα γιατι χρειαζομαι την βοηθεια απο καποιους με εμπειρια. Φετος μπαινω στην σχολη ΑΕΝ αλλα επειδη σκεφτομαι το μελλον, εγω σκεφτομουν οτι θελω να παω σε γκαζαδικα... πολλοι μεσα απο το επαγγελμα μου ειπανε οτι ειναι η καλυτερη επιλογη γιατι εχει και περισοτερα χρηματα... Καποοι αλλοι μου ειπανε μετα οτι αν ποτε θελω να δουλεψω στην στερια σαν αρχιπλοιαρχος θα με προτιμησουν καλυτερα αν ειμαι απο φορτηγα... Γενικος εχω ακουσει πολλες γνωμες , γι'αυτο θα σας παρακαλεσω να μου πειτε και την δικη σας αποψη ετσι ωστε να κατατοπιστω καλυτερα...

Ευχαριστω εκ'των προτερων;)

Καταρχην θελω να σε καλωσορισω στην Παρεα μας!
Αυτο που θελω να σου πω πρωτα - πρωτα ειναι..να ακουσεις την καρδια σου!!!
Να ασχοληθεις με τον τυπο πλοιου που ταιριαζει σε σενα, στον χαρακτηρα και στην ψυχοσυνθεση σου.
Τωρα απο κει και περα, κανεις δεν σου απαγορευει να κανεις και φορτηγα και γκαζαδικα. Η μονη διαφορα ειναι οτι για τα γκαζαδικα πρεπει να εχεις μια πιστοποιηση για μεταφορα επικινδυνων φορτιων. Εχω παρα πολλους γνωστους και φιλους καπετανεους που εκαναν και σε φορτηγα και σε γκαζαδικα αλλα ακομα και σε κοντεινερ, πρωτού καταλήξουν σε αυτο που τους ταιριαζει και η αληθεια ειναι πως μεχρι να γινεις καπετανιος θα περάσεις απο πολλα βαπόρια. Οποτε δεν θα ελεγα πως ειναι ασχημο να τα δοκιμασεις και τα φορτηγα και τα γκαζαδικα. Αυτο μπορει να γινει καλιστα και στα δυο εξαμηνα που θα κανεις μπαρκο κατα τη διαρκεια αλλα και προ της αποφοιτησης απο τη Σχολη. Ετσι θα εχεις μια εικονα για την λειτουργικοτητα των δυο αυτων τυπων με αποτελεσμα να καταληξεις σ' αυτου που σου ταιριαζει.

Pavliaris
21-09-2009, 08:37 AM
Καταρχην θελω να σε καλωσορισω στην Παρεα μας!
Αυτο που θελω να σου πω πρωτα - πρωτα ειναι..να ακουσεις την καρδια σου!!!
Να ασχοληθεις με τον τυπο πλοιου που ταιριαζει σε σενα, στον χαρακτηρα και στην ψυχοσυνθεση σου.
Τωρα απο κει και περα, κανεις δεν σου απαγορευει να κανεις και φορτηγα και γκαζαδικα. Η μονη διαφορα ειναι οτι για τα γκαζαδικα πρεπει να εχεις μια πιστοποιηση για μεταφορα επικινδυνων φορτιων. Εχω παρα πολλους γνωστους και φιλους καπετανεους που εκαναν και σε φορτηγα και σε γκαζαδικα αλλα ακομα και σε κοντεινερ, πρωτού καταλήξουν σε αυτο που τους ταιριαζει και η αληθεια ειναι πως μεχρι να γινεις καπετανιος θα περάσεις απο πολλα βαπόρια. Οποτε δεν θα ελεγα πως ειναι ασχημο να τα δοκιμασεις και τα φορτηγα και τα γκαζαδικα. Αυτο μπορει να γινει καλιστα και στα δυο εξαμηνα που θα κανεις μπαρκο κατα τη διαρκεια αλλα και προ της αποφοιτησης απο τη Σχολη. Ετσι θα εχεις μια εικονα για την λειτουργικοτητα των δυο αυτων τυπων με αποτελεσμα να καταληξεις σ' αυτου που σου ταιριαζει.

Σε ευχαριστω πολυ φιλε μου!!! Εχεις δικιο το καλυτερο ειναι να τα δοκιμασω και τα δυο και να δω εγω πραγματικα τι μου ταιριαζει, να'σε καλα!!!;) Να σ ροτησω και κατι αλλο, η συνθηκες διαβιωσης αναμεσα σε φορτηγα και δεξαμενοπλοια ειναι διαφορετικες?(ενοω αν καποιο απο τα 2 σου προσφερει περισοτερες ανεσεις...)

Leo
21-09-2009, 08:57 AM
Σε ευχαριστω πολυ φιλε μου!!! Εχεις δικιο το καλυτερο ειναι να τα δοκιμασω και τα δυο και να δω εγω πραγματικα τι μου ταιριαζει, να'σε καλα!!!;) Να σ ροτησω και κατι αλλο, η συνθηκες διαβιωσης αναμεσα σε φορτηγα και δεξαμενοπλοια ειναι διαφορετικες?(ενοω αν καποιο απο τα 2 σου προσφερει περισοτερες ανεσεις...)

Τα νέα πλοία προσφέρουν ανέσεις είτε είναι φορτηγά είτε είναι γκαζάδικα. Μην φανταστείς ότ θα πας σε ένα κελί να μείνεις, αλλά μην φανταστείς ότι θα έχεις προσωπική σάουνα και τζακούζια.... Ανθρώπινες και σύγχρονες είναι πλέον οι ενδιαιτήσεις των πλοίων.

Pavliaris
21-09-2009, 09:00 AM
Τα νέα πλοία προσφέρουν ανέσεις είτε είναι φορτηγά είτε είναι γκαζάδικα. Μην φανταστείς ότ θα πας σε ένα κελί να μείνεις, αλλά μην φανταστείς ότι θα έχεις προσωπική σάουνα και τζκούζια.... Ανθρώπινες και σύγχρονες οι ενδιαιτήσεις των πλοίων.

Ευχαριστω πολυ, ναι ενταξει το ξερω οτι δεν θα εχω τζακουζια και τετοια ασε που και να ειχα δεν με συγκινουνε ιδιετερα αυτα... 1 κρεβατι και μια τουαλετα να εχω και ειμαι βασιλιας!!! Αντε σημερα μαλον θα μαθω και σε ποια σχολη θα μπω.....

Eng
21-09-2009, 06:16 PM
Τα νέα πλοία προσφέρουν ανέσεις είτε είναι φορτηγά είτε είναι γκαζάδικα. Μην φανταστείς ότ θα πας σε ένα κελί να μείνεις, αλλά μην φανταστείς ότι θα έχεις προσωπική σάουνα και τζακούζια.... Ανθρώπινες και σύγχρονες είναι πλέον οι ενδιαιτήσεις των πλοίων.

Ναι αλλα ρε καπτεν γιατι δεν του λες για την πισινα στο poop deck?? Η μηπως την εχουμε για...diesel oil??? ;):D

Pavliaris
21-09-2009, 06:41 PM
Ναι αλλα ρε καπτεν γιατι δεν του λες για την πισινα στο poop deck?? Η μηπως την εχουμε για...diesel oil??? ;):D
Καθηστε γιατι δεν τα ξερω εγω αυτα και μπερδευτηκα..... Υπάρχει όντως πισινα??? (μην γελασετε ειμαι ασχετος):p

Eng
21-09-2009, 07:57 PM
Καθηστε γιατι δεν τα ξερω εγω αυτα και μπερδευτηκα..... Υπάρχει όντως πισινα??? (μην γελασετε ειμαι ασχετος):p

Ναι καλα τι νομιζες αντε ετσι θα σα εχουμε??? Δες στο θεμα Ποντοπορος και φωτο και θα δεις. Πρεπει να εχουμε φωτο απο πισινες. Μεχρι και μπασκετες σας κανουμε.. αντε να χαρειτε και λιγο..:D

cpt babis
21-09-2009, 09:55 PM
Kαι εγω αυτο θα κανω πρωτα γκαζαδικο ,και μετα φορτηγο.Αν και πιστευω οτι η καρδια λεει γκαζαδικο:D;)

Pavliaris
21-09-2009, 10:06 PM
Ναι καλα τι νομιζες αντε ετσι θα σα εχουμε??? Δες στο θεμα Ποντοπορος και φωτο και θα δεις. Πρεπει να εχουμε φωτο απο πισινες. Μεχρι και μπασκετες σας κανουμε.. αντε να χαρειτε και λιγο..:D
Ελα ρε πλακα κανεις??? Θα τσεκαρω να βρω φωτος....

Pavliaris
22-09-2009, 11:24 AM
Εψαξα να βρω φωτος και δεν βρηκα αν μπορειτε δωστε κανενα url με καμια φωτο...

Apostolos
22-09-2009, 11:39 AM
Μασημένη τροφή θέλεις!
http://www.nautilia.gr/forum/showthread.php?t=254&page=8

Ξεκίνα μία μία τις σελίδες και απόλαυσε
Μα καλά τα επιβατηγά δέν σου αρέσουν???

Pavliaris
22-09-2009, 11:45 AM
Μασημένη τροφή θέλεις!
http://www.nautilia.gr/forum/showthread.php?t=254&page=8

Ξεκίνα μία μία τις σελίδες και απόλαυσε
Μα καλά τα επιβατηγά δέν σου αρέσουν???

Τις εχω δει ολες αυτες τις σελιδες φιλε μου... Αλλα πισινα δεν ειδα....
Τα ποσταλια οχι δεν μου αρεσουνε....

Natsios
22-09-2009, 03:27 PM
Τις εχω δει ολες αυτες τις σελιδες φιλε μου... Αλλα πισινα δεν ειδα....
Τα ποσταλια οχι δεν μου αρεσουνε....

Υπαρχουν πισινες στα ποντοπορα πλοια όπως και γυμναστηρια κτλ. Ισως δεν ειναι σε καποια φωτογραφια στο φορουμ, αλλα βρηκα μια (http://www.cargolines.biz/Pictures/Lily_Oldendorff_Swimming_pool_1.jpg) στο internet για να πειστεις.

Eng
22-09-2009, 07:35 PM
Εψαξα να βρω φωτος και δεν βρηκα αν μπορειτε δωστε κανενα url με καμια φωτο...

Αα, πολυ βιαστικος.. Κατσε να ανεβω στο βαπορι, σημερα εφτασα..
Αυριο θα σου ανεβασω μια πισινουλα ετσι για..να πλατσουριζεις. Και θα σου ανεβασω και μια φωτο απο το γυμναστηριο (οπως το καταντησαν οι Ρωσοι..!)
Για την ωρα..θα σου δειξω πως θα ειναι η δουλεια σου - ας πουμε μεταξυ καφε και μεσημεριανου!!
Πας στο FPT, τα βλεπεις τα λότζια> Περνεις ματσακονακι και πιντουρα και ξεκινας...

57763

Και ασε τις πισινες για την ωρα..:D
αα...και αν δεν σου φτανει η γυμναστικη..υπαρχουν καιαλλες δουλιτσες..;)

Pavliaris
22-09-2009, 10:44 PM
χαχαχαχαχαχα ωραιος ENG ευχαριστω πολυ!!!

Natsios
22-09-2009, 10:46 PM
Αα, πολυ βιαστικος.. Κατσε να ανεβω στο βαπορι, σημερα εφτασα..
Αυριο θα σου ανεβασω μια πισινουλα ετσι για..να πλατσουριζεις. Και θα σου ανεβασω και μια φωτο απο το γυμναστηριο (οπως το καταντησαν οι Ρωσοι..!)
Για την ωρα..θα σου δειξω πως θα ειναι η δουλεια σου - ας πουμε μεταξυ καφε και μεσημεριανου!!
Πας στο FPT, τα βλεπεις τα λότζια> Περνεις ματσακονακι και πιντουρα και ξεκινας...

57763

Και ασε τις πισινες για την ωρα..:D
αα...και αν δεν σου φτανει η γυμναστικη..υπαρχουν καιαλλες δουλιτσες..;)

Σωστος οπως παντα ο eng. Βαλε και κανενα double bottom περιποιημενο εκει στη μεση που δεν φαινεται το φως της μερας. Και κανενα TST για σαουνα σε θερμα κλιματα για μετα το γυμναστηριο:D

Pavliaris
22-09-2009, 11:06 PM
Καλα εεε τετοια εξυπηρετηση σε κανα αλλο forum δεν υπαρχει ενα ερωτημα εθεσα και μου εχουνε απαντησει μεχρι στιγμης ενας senior moderator και δυο moderator!!!!!:p;)

Leo
23-09-2009, 05:51 AM
Μέχρι να βρεί την πισίνα ο Eng, πάρε μια να σου βρίσκεται :D¨

57816

Pavliaris
23-09-2009, 07:32 AM
Μέχρι να βρεί την πισίνα ο Eng, πάρε μια να σου βρίσκεται :D¨

57816

χαχαχα ωραιος...;)

Eng
23-09-2009, 05:48 PM
Σωστος οπως παντα ο eng. Βαλε και κανενα double bottom περιποιημενο εκει στη μεση που δεν φαινεται το φως της μερας. Και κανενα TST για σαουνα σε θερμα κλιματα για μετα το γυμναστηριο:D

Εγινε συναδελφε....
Παμε ενα TST για να παει ο φιλος μας να συνεχισει το touchup!

57871

Και ενα DBT για να..καθαρισει...

57872

Αντε και καλο απογευμα!! :D:D

Οσο για την εξυπηρετηση..χαρα μας!

Pavliaris
23-09-2009, 08:52 PM
Δεν πιστευω το DBT να θελουν να το κανω να λαμπει?????????

Leo
24-09-2009, 05:48 AM
Δεν πιστευω το DBT να θελουν να το κανω να λαμπει?????????

Το DBT ίσως όχι, αλλά τα TST σίγουρα ναί... :p:D, πάντως μην πανικοβάλεσαι, όλοι περάσαμε απο εκεί, τίποτα δεν πάθαμε. Κι ο Eng μια χαρά είναι αφού μας έστειλε αυτή την φωτογραφία ;).

Pavliaris
26-09-2009, 10:40 AM
Φιλοι μου σας ευχαριστω πολλυ για την βοηθεια σας! Σε λιγο θα τα δω και απο κοντα... διοτι περασα στην ΑΕΝ Κεφαλονιας(Αργοστολι)!!!!!

Eng
26-09-2009, 10:42 AM
Φιλοι μου σας ευχαριστω πολλυ για την βοηθεια σας! Σε λιγο θα τα δω και απο κοντα... διοτι περασα στην ΑΕΝ Κεφαλονιας(Αργοστολι)!!!!!

Μπραβο ρε συ!!!
Συγχαρητηρια, αγαντα τωρα και θα περάσει ο καιρός πριν καν το καταλάβεις!
Εμεις θα είμαστε εδω...να σε δουμε!!

Pavliaris
26-09-2009, 10:45 AM
Μπραβο ρε συ!!!
Συγχαρητηρια, αγαντα τωρα και θα περάσει ο καιρός πριν καν το καταλάβεις!
Εμεις θα είμαστε εδω...να σε δουμε!!
Σας ευχαριστω πολυ!!! Αλλα θελω να σε ροτησω κατι ενα παιδι μεσα στο φορουμ ανεφερε οτι η μονη σχολη η οποια αξιζει ειναι του Ασπροπυργου... Ισχυει?

Leo
26-09-2009, 10:45 AM
Συγχαρητήρια κι από μένα, καλές σπουδές και καλή σταδιοδρομία.....

Pavliaris
26-09-2009, 10:47 AM
Συγχαρητήρια κι από μένα, καλές σπουδές και καλή σταδιοδρομία.....
Να'σε καλα ευχαριστω πολυ!

Eng
26-09-2009, 10:50 AM
Σας ευχαριστω πολυ!!! Αλλα θελω να σε ροτησω κατι ενα παιδι μεσα στο φορουμ ανεφερε οτι η μονη σχολη η οποια αξιζει ειναι του Ασπροπυργου... Ισχυει?

Γι αυτο το θεμα επειδη εγω δεν σχετιζομαι με σχολες μπορεις να αναφερθείς στο θέμα http://www.nautilia.gr/forum/forumdisplay.php?f=38.
Εδω θα βρεις σιγουρα τις πληροφοριες που ζητας και να λύσεις διαφορες απορείες σχετικά με τον Εκπαιδευτικο χώρο.

Natsios
26-09-2009, 12:03 PM

Συγχαρητηρια pavliaris, καλες σπουδες. Δεν εχω και εγω προσωπικη αοψη για τις σχολες αλλα μην παρασυρεσαι με αυτα που θα ακους απο εδω και εκει. Συγκεντρώσου στο στοχο σου και διευρινε τους οριζοντες του

Pavliaris
26-09-2009, 12:08 PM
Συγχαρητηρια pavliaris, καλες σπουδες. Δεν εχω και εγω προσωπικη αοψη για τις σχολες αλλα μην παρασυρεσαι με αυτα που θα ακους απο εδω και εκει. Συγκεντρώσου στο στοχο σου και διευρινε τους οριζοντες του
Σε ευχαριστω πολυ! Και αυτο θα κανω δεν ακουω τι λενε δεξια αριστερα...

mparkaroutsos
19-12-2009, 02:09 AM
geia sas eimai neos sthn parea sas ...kai genikotera sto epaggelma..eimai 1eths sthn aen mhxanikwn...vevaia exw liges gnwseis sxetika me ta vaporia logw pou proerxomai apo naytikh oikogeneia alla tha hthela kai thn voitheia orismenwn pou isws gnorizoun. etoimazomai twra gia to prwto taksidi kai arxisei na psaxnomai gia to ti karavi mou tairiazei exw mia protimhsh pros ta bulk carriers alla den kserw to logo...me exoun parei thn thlefwno apo thn atlantic bulk carriers alla tha hthela plhrofories sxetika me to an exei kala vaporia h oxi ....kapoios mou eipe pos nomizei pws h etairia anhkei ston koumantaro isxuei ayto??? eyxaristo polu ek twn proterwn!!!!:)

nickparalia1
19-12-2009, 07:14 AM
H atlantic ειναι απο τις παλαιοτερες εταιριες,τα μισα βαπορια της ξεπερνανε την δεκαετια,μην σου φανει παραξενο αν βρεις φιλιππινο ανθυποπλοιαρχο αλλα να ξερεις, πληρωνει παρα πολυ καλα!! Δεν παιρνει πολλους δοκιμους οποτε πανε!!!

mparkaroutsos
19-12-2009, 12:22 PM
nai h alitheia einai oti plhrwnei kalutera apo oles oses mas milhsan alla ana rwtiemai an einai mia kalh epilogh gia thn ekpaideysh mou.. ta karavia einai kala h tha einai louki logw palaiothtas?dhladh na paw h mou proteinetai na koitaksw kai allou?eyxaristw kai pali!!!!!!!:)

Roger Rabbit
19-12-2009, 12:49 PM
Πήγαινε εκεί, 2 φίλοι που πήγαν εκεί δεν είχαν παράπονο!
Για τα λεφτά μη το σκέφτεσαι γιατί δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές(σαν δόκιμος)..
Α! Τώρα αν θυμάμαι καλά μου έλεγε ένας ανθυποπλοίαρχος οτι σκοπεύει να πάει σε αυτήν την εταιρεία επειδή είναι αρκετά καλός ο μισθός σαν αξιωματικός και πολύ καλές οι συνθήκες.;)

mparkaroutsos
19-12-2009, 01:37 PM
ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες παιδια ...να ειστε καλα!!!!!!!!!!:)

nickparalia1
21-12-2009, 11:16 AM
Ας μου πεια καποιος που εχει εμπειρια στα δεξαμενοπλοια, υπαρχει ενδεχομενο να ερχοντε αναθυμιασεις μεσα στις καμπινες? μιλαω για συνχρονα δεξαμενοπλοια παντα!!

Roger Rabbit
21-12-2009, 01:40 PM
Ε, λίγο γκάζι μπορεί να μυρίσει καμιά φορά...:p

Michael
21-12-2009, 06:50 PM
Ας μου πεια καποιος που εχει εμπειρια στα δεξαμενοπλοια, υπαρχει ενδεχομενο να ερχοντε αναθυμιασεις μεσα στις καμπινες? μιλαω για συνχρονα δεξαμενοπλοια παντα!!
Ναι, τίποτα δεν είναι απολύτως στεγανό. Εξάλου, αν η πίεση μέσα στις δεξαμένες ανέβει πολύ -και αυτό μπορεί να συμβει με ορισμένα φορτία, υψηλές θερμοκρασίες και έντονο κλυδωνισμό του σκάφους- τότε μπορεί να λειτουργήσουν οι αυτόματες βαλβίδες ανακουφίσεως ή και το πλήρωμα να ανοίξει την εξαεριστική γραμμη των δεξαμενών, το γνωστό και ως mastriser ή "τσαμπουκάς". Βέβαια τότε θα πρέπει ο ΑΦ να στρίψει το πλοίο έτσι ώστε να διώξει τα αέρια στο πλάι και όχι προς το ακομοδέσιο ή και να κλείσει προσωρινά τον εξεαρισμό του ακκομοδεσίου, αλλά αυτό δεν είναι πάντοτε τόσο εύκολο ή τόσο αποτελεσματικό. Και το πρόβλημα είναι πιο σοβαρό όταν μεταφέρεις φορτία με ιδιαίτερα τοξικά αέρια όπως το το κυριολεκτικά δολοφονικό υδρόθειο.
Το -όχι και ιδιαίτερα υψηλό- επίδομα επικίνδυνων φορτίων δεν το δίνουν από αμβρότητα οι πλοιοκτητες...